FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Minnesota Twins Insanity
Quiz about Minnesota Twins Insanity

Minnesota Twins Insanity Trivia Quiz


This quiz is all about the Minnesota Twins.

A multiple-choice quiz by lenbitt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Minnesota Twins

Author
lenbitt
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
302,989
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
540
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who did the Twins draft 21st overall in the 1993 collegiate draft? Hint


Question 2 of 10
2. Who was traded from the Twins to the San Francisco Giants, in exchange for Francisco Liriano, Joe Nathan, and another minor league prospect? Hint


Question 3 of 10
3. Justin Morneau won the AL MVP in 2006.


Question 4 of 10
4. The Twins became a team in what year? Hint


Question 5 of 10
5. In which ballpark did the Twins play their first-ever home game? Hint


Question 6 of 10
6. Which Twin struck out 17 batters against the Texas Rangers on August 19, 2007? Hint


Question 7 of 10
7. Who took over centerfield when Torii Hunter left for the Angels? Hint


Question 8 of 10
8. Who eventually took over the Twins' lead-off spot in 2008, and played a sensational right field? Hint


Question 9 of 10
9. When was the Twins' first World Series title win? Hint


Question 10 of 10
10. What was Kirby Puckett's batting average in the 1987 season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did the Twins draft 21st overall in the 1993 collegiate draft?

Answer: Jason Varitek

Jason Varitek was drafted by the Twins but never signed, and he went back to his senior year of college. He was again drafted by the Mariners, then traded to the Red Sox.
2. Who was traded from the Twins to the San Francisco Giants, in exchange for Francisco Liriano, Joe Nathan, and another minor league prospect?

Answer: A.J. Pierzynski

A.J. Pierzynksi was the main part of the Twins package to the Giants, and it was a huge bust for the Giants because A.J. didn't perform well. He was traded again, and Nathan and Liriano were both successes for the Twins.
3. Justin Morneau won the AL MVP in 2006.

Answer: True

Justin Mourneau won the MVP with 15 first place votes, 8 second place votes, and 3 third place votes. He also had 320 total points which edged out Derek Jeter who finished with 306 total points.
4. The Twins became a team in what year?

Answer: 1961

The franchise was formally the Washington Senators before they became the Minnesota Twins.
5. In which ballpark did the Twins play their first-ever home game?

Answer: Metropolitan Stadium

The Twins played their home games there from 1961 to 1981, then moved to the Hubert H. Humphrey Metrodome in 1982.
6. Which Twin struck out 17 batters against the Texas Rangers on August 19, 2007?

Answer: Johan Santana

Santana was brilliant that Sunday afternoon, striking out 17 in just 8 innings. The Twins only scored 1 run that day on a solo shot by Michael Cuddyer, and they won 1-0.
7. Who took over centerfield when Torii Hunter left for the Angels?

Answer: Carlos Gomez

Carlos Gomez came over from the Mets for Johan Santana, and automatically took over centerfield.
8. Who eventually took over the Twins' lead-off spot in 2008, and played a sensational right field?

Answer: Denard Span

Denard Span batted .315 from the lead-off spot and .322 overall in the Majors in 2008, after he took over for the injured Micheal Cuddyer.
9. When was the Twins' first World Series title win?

Answer: 1987

The Twins out-played and out-classed the St. Louis Cardinals in the 1987 World Series, even though the Cardinals had a 10-game better record than the Twins in the regular season.
10. What was Kirby Puckett's batting average in the 1987 season?

Answer: .332

Kirby Puckett played in 157 of the 162 games and batted a remarkable .332, and then in the playoffs he played even better by batting .357.
Source: Author lenbitt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us