FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Minnesota Twins
Quiz about The Minnesota Twins

The Ultimate The Minnesota Twins Quiz | MLB Teams


This quiz is all about the Minnesota Twins!

A multiple-choice quiz by kyle12271. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Minnesota Twins

Author
kyle12271
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
292,443
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
722
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. How many home runs did Joe Mauer hit in 2007? Hint


Question 2 of 10
2. Why did Kirby Puckett retire? Hint


Question 3 of 10
3. How did the Twins get Joe Nathan in 2004? Hint


Question 4 of 10
4. What was the Twins' record in 2006? Hint


Question 5 of 10
5. Justin Morneau won the Home Run Derby in 2007.


Question 6 of 10
6. Who had the most home runs for the Twins in 2007? Hint


Question 7 of 10
7. Did Johan Santana pitch any shutouts in 2007?


Question 8 of 10
8. Who are the "M&M boys" on the Twins? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the Twins' manager in 2006? Hint


Question 10 of 10
10. In 2006, who had the highest batting average for the Twins? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many home runs did Joe Mauer hit in 2007?

Answer: 7

Joe also had a .293 batting average with 60 RBIs.
2. Why did Kirby Puckett retire?

Answer: Eye problems

Kirby had to retire because he couldn't see through one eye. He died in 2006.
3. How did the Twins get Joe Nathan in 2004?

Answer: They traded A.J. Pierzinski to the Giants for him

Joe Nathan was a starter for the Giants, but the Twins turned him into a closer. He had 37 saves in 2007.
4. What was the Twins' record in 2006?

Answer: 96-66

The Twins won their division by 1 game over the Tigers.
5. Justin Morneau won the Home Run Derby in 2007.

Answer: False

Justin lost in the first round, losing to Albert Pujols of the Cardinals in a swing-off.
6. Who had the most home runs for the Twins in 2007?

Answer: Justin Morneau

Morneau crushed 31 out in 2007, but only hit 7 after the all-star break.
7. Did Johan Santana pitch any shutouts in 2007?

Answer: Yes

He had one against the New York Mets where the Twins won 9-0.
8. Who are the "M&M boys" on the Twins?

Answer: Justin Morneau and Joe Mauer

They both have very high expectations. Justin is a first basemen, and Joe is catcher. They are named the "M&M boys" because their last names both start with the letter "M".
9. Who was the Twins' manager in 2006?

Answer: Ron Gardenhire

"Gardy" got tossed from a few games in 2006, but the Twins still won their division with a 96-66 record.
10. In 2006, who had the highest batting average for the Twins?

Answer: Joe Mauer

Joe also led the AL in batting average with a .347 average, ahead of Derek Jeter who had a .343 average.
Source: Author kyle12271

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us