FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Minnesota Twins Franchise History
Quiz about Minnesota Twins Franchise History

Minnesota Twins Franchise History Quiz


Do you know anything about the Minnesota Twins franchise?

A multiple-choice quiz by miller4790. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Minnesota Twins

Author
miller4790
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
171,758
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
730
- -
Question 1 of 10
1. In what year did the franchise begin? Hint


Question 2 of 10
2. In what year did the franchise first pitch a no-hitter? Hint


Question 3 of 10
3. In what year did the Senators/Twins franchise first hit for the cycle? Hint


Question 4 of 10
4. Who won the Senators/Twins first Cy Young Award? Hint


Question 5 of 10
5. The Twins went to a World Series in 1966?


Question 6 of 10
6. In what year did the franchise first win the Rookie Of the Year Award? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following has won the most batting titles? Hint


Question 8 of 10
8. Walter Johnson won 11 strikeout titles?


Question 9 of 10
9. Who won the ERA title in 1925? Hint


Question 10 of 10
10. The Number 34 is retired by the Twins. Whose number is it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year did the franchise begin?

Answer: 1901

The Minnesota Twins franchise began with the Washington Senators in 1901. They became the Minnesota Twins in 1961.
2. In what year did the franchise first pitch a no-hitter?

Answer: 1920

Walter Johnson pitched the franchise's no-hitter on July 1, 1920, for the Washington Senators.
3. In what year did the Senators/Twins franchise first hit for the cycle?

Answer: 1908

Otis Clymer hit for the cycle on October 2, 1908.
4. Who won the Senators/Twins first Cy Young Award?

Answer: Jim Perry

Jim Perry won the first Twins Cy Young in 1970 with a record of 24-12.
5. The Twins went to a World Series in 1966?

Answer: False

The Twins went to the World Series in 1965, 87, and 91. The Twins won two of these three. They lost in 1965 to the Dodgers, and beat the Cardinals and Braves in the two other World Series.
6. In what year did the franchise first win the Rookie Of the Year Award?

Answer: 1958

Albie Pearson in 1958 won the Rookie Of the Year with the stats of: 3 hr, 33 rbi, and .275 avg.
7. Which of the following has won the most batting titles?

Answer: Rod Carew

Rod Carew has won 7 batting titles. In 69, 72, 73, 74, 75, 77, and 78.
8. Walter Johnson won 11 strikeout titles?

Answer: False

Walter Johnson won 12 strikeout titles. In the following years: 1910, 1912, 1913, 1914, 1915, 1916, 1917, 1918, 1919, 1921, 1923, and 1924.
9. Who won the ERA title in 1925?

Answer: Stan Covaleski

Stan Covaleski won the ERA Crown with an ERA of 2.84 as a Senator. Covaleski has a stadium named after him. The South Bend Silver Hawks an affiliate for the Diamondbacks play there.
10. The Number 34 is retired by the Twins. Whose number is it?

Answer: Kirby Puckett

Kirby Puckett played for the Twins from 1984-1995. He was a hero for the 1991 World Champion Twins.
Source: Author miller4790

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us