FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Your Minnesota Twins
Quiz about Your Minnesota Twins

Your Minnesota Twins! Trivia Quiz


A quiz for all Twins and baseball fans. If you liked the quiz, please rate it. Thanks for playing. :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Minnesota Twins

Author
Nightmare
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
106,892
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1377
Last 3 plays: Guest 174 (0/10), Guest 216 (4/10), Guest 50 (3/10).
Question 1 of 10
1. Which of the following Twins hit more home runs in their career, in a Minnesota uniform? Hint


Question 2 of 10
2. The Minnesota Twins was a sibling of what team? Hint


Question 3 of 10
3. In which of the following years did the Twins win 100 games in a season? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following Twins have more career strikeouts, in a Minnesota uniform? Hint


Question 5 of 10
5. What Twins pitcher set a record when he allowed 50 home runs in a season? Hint


Question 6 of 10
6. Who did the Twins face in their first World Series? Hint


Question 7 of 10
7. Who set a team record when he scored 140 runs in a season? Hint


Question 8 of 10
8. In the Twins' inaugural year, what ballpark did they play at? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following was NEVER a Minnesota Twin? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the first Minnesota Twin to receive a season Most Valuable Player Award? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 31 2024 : Guest 174: 0/10
May 31 2024 : Guest 216: 4/10
May 31 2024 : Guest 50: 3/10
May 02 2024 : Guest 209: 8/10
May 01 2024 : Guest 73: 5/10
May 01 2024 : Guest 174: 2/10
Apr 26 2024 : Guest 184: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following Twins hit more home runs in their career, in a Minnesota uniform?

Answer: Harmon Killebrew

'The Kill' hit 559 home runs as a Twin. He set a team record for dingers in a season when he hit 49 in 1964, and tied that in 1969. He played all his 22 seasons in a Senator/Twins uniform, except for his final season with the Kansas City Royals in 1975, when he hit his final 14 home runs.
2. The Minnesota Twins was a sibling of what team?

Answer: Washington Senators

The Washington Senators became the Minnesota Twins in 1961. The franchise began in 1901. Cookie Lavagetto managed the team in 1960, and transitioned them to Minnesota in 1961.
3. In which of the following years did the Twins win 100 games in a season?

Answer: 1965

The Twins went 102-60 in 1965 and won the American League title. They were managed by Sam Mele. The team was led by the bats of Harmon Killebrew, Tony Oliva, and Don Mincher. Their big arms consisted of the fearsome foursome, in the names of Mudcat Grant, Jim Kaat, Camilo Pascual, and Jim Perry.
4. Which of the following Twins have more career strikeouts, in a Minnesota uniform?

Answer: Bert Blyleven

Blyleven struck out 2,035 batters in his 9-1/2 seasons in a Twins uniform. Six times he struck out 200 or more batters in a season.
5. What Twins pitcher set a record when he allowed 50 home runs in a season?

Answer: Bert Blyleven

The year was 1986 when Bert served up 50 four-baggers. He went 17-14, and still managed to strike out 215 batters. The Twins finished 6th with a record of 61-91.
6. Who did the Twins face in their first World Series?

Answer: Los Angeles Dodgers

Minnesota lost the series 4 games to 3 in 1965. After each team beat the other by 4 runs or more in each game, the Dodgers defeated the Twins in game 7 by a score of 2-0. Lou Johnson hit a two-run home run in the 4th inning, to secure the win for Dodger pitcher Sandy Koufax.
7. Who set a team record when he scored 140 runs in a season?

Answer: Chuck Knoblauch

Knoblauch scored 140 runs in 1996, when the Twins finished 4th in the AL Central Division. Carew's best was 128 in 1977, Versalles scored 126 times in 1965, and Puckett crossed the plate 119 times in 1986.
8. In the Twins' inaugural year, what ballpark did they play at?

Answer: Metropolitan Stadium

The Twins played at Metro in 1961. Their first year in Minnesota they drew an attendance of 1,256,723 fans, which ranked 3rd in the entire American League, although finishing with a season record of 70-90.
9. Which of the following was NEVER a Minnesota Twin?

Answer: Leon Wagner

The players listed other than Leon, were on the Twins' 1961 inaugural roster. Leon Wagner never played in a Twins uniform. "Big Wag" played for 5 teams throughout his career of 12 seasons.
10. Who was the first Minnesota Twin to receive a season Most Valuable Player Award?

Answer: Zoilo Versalles

Although Carew and Killebrew were MVP winners, and Perry a Cy Young winner, Versalles had a stellar year in 1965, to be the first Twin to receive an award of its kind. Without having numbers that reached out and grabbed you, he was consistent in every category.

He received 275 votes, ahead of runner-up teammate Tony Oliva with 174 votes. Versalles with his 19 first place votes, and Oliva with one, were the only players in 1965 to receive first place MVP votes on the ballots.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us