FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 1991 Minnesota Twins
Quiz about The 1991 Minnesota Twins

The 1991 Minnesota Twins Trivia Quiz


In 1991, the Minnesota Twins defeated the Atlanta Braves in seven games.

A multiple-choice quiz by GoodVibe. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Minnesota Twins

Author
GoodVibe
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
81,017
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1256
- -
Question 1 of 10
1. Who was the manager in 1991?

Answer: ( Two word, or just surname)
Question 2 of 10
2. How many All-Stars were on the Twins in 1991? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the starting second baseman?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 4 of 10
4. What position was Kirby Puckett? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the closer in 1991? Hint


Question 6 of 10
6. True or False: the Twins had the best record in the majors?


Question 7 of 10
7. Who was the winningest AL pitcher in 1991? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the starting first baseman? Hint


Question 9 of 10
9. What was Chili Davis in 1991? Hint


Question 10 of 10
10. True or False: Jack Morris was the oldest player on the Twins in 1991?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the manager in 1991?

Answer: Tom Kelly

Kelly first coached the Twins in 1987 and was still the coach at the end of the 1990s. He was manager of the year in 1991.
2. How many All-Stars were on the Twins in 1991?

Answer: 4

Rick Aguilera, Jack Morris, Kirby Puckett, and Scott Erickson made the squad.
3. Who was the starting second baseman?

Answer: Chuck Knoblauch

He was the 1991 Rookie of the Year.
4. What position was Kirby Puckett?

Answer: Outfield

Puckett played in both the 1987 and 1991 World Series games. He was a 1991 Gold Glove winner and ALCS MVP, but was forced to retire after the 1995 season due to vision problems. Puckett and journeyman DH Dave Winfield were inducted into the Hall of Fame in 2001 on their first ballots.
5. Who was the closer in 1991?

Answer: Rick Aguilera

Aguilera was 4-5 with 42 saves and a 2.35 ERA in 63 games. Aguilera retired in 2000 with the Chicago Cubs.
6. True or False: the Twins had the best record in the majors?

Answer: False

The Twins went 95-67, but the Pirates were 98-64.
7. Who was the winningest AL pitcher in 1991?

Answer: Scott Erickson

Erickson had 20 wins, Morris had 18, Tapani had 16, and Anderson had only 5.
8. Who was the starting first baseman?

Answer: Kent Hrbek

Hrbek retired in 1994 with the Twins.
9. What was Chili Davis in 1991?

Answer: DH

Davis retired in 1999 with the Yankees.
10. True or False: Jack Morris was the oldest player on the Twins in 1991?

Answer: False

Morris was 36 when he was a starter for the Twins in 1991, but reliever Terry Leach was 37 when he played for the 1991 Twins.
Source: Author GoodVibe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us