FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1950s Washington Senators
Quiz about 1950s Washington Senators

1950s Washington Senators Trivia Quiz


If you followed the Washington Senators during the 1950s, this quiz should be fairly easy.

A multiple-choice quiz by Jack212. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Minnesota Twins

Author
Jack212
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
244,074
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
340
- -
Question 1 of 10
1. During the 1950s, the Senators played their home games at which park? Hint


Question 2 of 10
2. One remarkable part of the home field of the Senators was what? Hint


Question 3 of 10
3. In dead centerfield there was a landmark that anyone who ever visited this park would remember. What was it? Hint


Question 4 of 10
4. Who was a Senator third baseman also known as the "walking man"? Hint


Question 5 of 10
5. Who won the opening day game in 1953 by hitting a home run in the last of the ninth inning? Hint


Question 6 of 10
6. Which President often attended day games by sneaking away from the White House with his Secret Service detail? Hint


Question 7 of 10
7. Which pitcher won the most games in the decade for the Senators? Hint


Question 8 of 10
8. Which outfielder stunned the baseball world by taking off his baseball shoes when a thunderstorn was approaching because he feared that his metal spikes would attract lightning? Hint


Question 9 of 10
9. During the 1950s, the Senators won a World Series.


Question 10 of 10
10. The home team bullpen at the Senators home ballpark was located where? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. During the 1950s, the Senators played their home games at which park?

Answer: Griffith Stadium

Griffith Stadium was the home of the Senators for over fifty years.
2. One remarkable part of the home field of the Senators was what?

Answer: A large and tall right field wall

Griffith Stadium had a thirty foot tall right field wall which was painted green.
3. In dead centerfield there was a landmark that anyone who ever visited this park would remember. What was it?

Answer: A large oak tree that soared above the centerfield wall

When the stadium was built, a property dispute was resolved by building the centerfield wall around a piece of property whose owner refused to sell. In time, a large oak tree grew so tall that it towered over the centerfield wall.
4. Who was a Senator third baseman also known as the "walking man"?

Answer: Ed Yost

Ed Yost played third base for many years and was the leadoff man. He played for them from 1944-1958, and managed them for one season in 1963.
5. Who won the opening day game in 1953 by hitting a home run in the last of the ninth inning?

Answer: Mickey Vernon

He spent 14 seasons with the Senators and hit 15 home runs in the season. Vernon launched a ball over the right field wall in the last of the ninth inning.
6. Which President often attended day games by sneaking away from the White House with his Secret Service detail?

Answer: Dwight Eisenhower

President Eisenhower loved to attend weekday games which were often played in the day time. He kept score and thoroughly enjoyed the game with little fanfare.
7. Which pitcher won the most games in the decade for the Senators?

Answer: Chuck Stobbs

The Senators changed pitchers like dirty socks during the 1950s. As a result, Stobbs won only 52 games for them.
8. Which outfielder stunned the baseball world by taking off his baseball shoes when a thunderstorn was approaching because he feared that his metal spikes would attract lightning?

Answer: Carlos Paula

Carlos Paula played the rest of the inning in his bare feet. The outfielder played for only three seasons for Washington.
9. During the 1950s, the Senators won a World Series.

Answer: False

The Senators won their only World Series in 1924.
10. The home team bullpen at the Senators home ballpark was located where?

Answer: In deep right centerfield

The Senators bullpen was in deep right center field with a small wall that seperated it from the playing field.
Source: Author Jack212

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us