FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 2003 Minnesota Twins
Quiz about The 2003 Minnesota Twins

Tough The 2003 Minnesota Twins Quiz | 15 Questions | Sports


The 2003 Minnesota Twins had a great year, coming from a distant 3rd in July, to win their second straight division championship before losing to the New York Yankees in the ALDS. This quiz will see how much you remember about the season.

A multiple-choice quiz by jseverson. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Minnesota Twins

Author
jseverson
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
165,103
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
549
- -
Question 1 of 15
1. Who and where was the Twins' opening day game? Hint


Question 2 of 15
2. Which up and coming star hit a monster home run shot off the scoreboard against Milwaukee in June? Hint


Question 3 of 15
3. The promotion of Johan Santana to the starting rotation was a key reason the Twins won the division. Why was he promoted? Hint


Question 4 of 15
4. Which Twins pitcher had his best performance in a 3 hit, 3-0 shutout at Anaheim in August? Hint


Question 5 of 15
5. Who was the only Twin to knock in 100+ RBI's? Hint


Question 6 of 15
6. Who was the only other acquisition made by the Twins via trade other than Shannon Stewart? Hint


Question 7 of 15
7. LaTroy Hawkins's final ERA was under 2.00.


Question 8 of 15
8. Cristian Guzman had a sub-par season. How many HRs did he finish with? Hint


Question 9 of 15
9. Who led the team with stolen bases? Hint


Question 10 of 15
10. Who was the Twins backup catcher for the first half of the season? Hint


Question 11 of 15
11. How many total runs did the Twins score in their series vs. New York in the ALDS? Hint


Question 12 of 15
12. Which Twins pitcher never entered a game while the Twins were trailing? Hint


Question 13 of 15
13. Jacque Jones hit 2 home runs in the ALDS against the Yankees.


Question 14 of 15
14. What was different about the 2003 Homer Hankie? Hint


Question 15 of 15
15. Who was the Twins' first starting player to leave the club after the season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who and where was the Twins' opening day game?

Answer: at Detroit

The Twins swept the series. Brad Radke, Joe Mays, and Kyle Lohse were the winning pitchers in the series.
2. Which up and coming star hit a monster home run shot off the scoreboard against Milwaukee in June?

Answer: Justin Morneau

The 468 foot shot knocked out multiple panels in the scoreboard. This was one of the rookie's four home runs in the season.
3. The promotion of Johan Santana to the starting rotation was a key reason the Twins won the division. Why was he promoted?

Answer: Joe Mays was extremely ineffective

Joe Mays, at the time of the demotion, had a 6+ ERA. Santana is considered to be 2004 Cy Young contender.
4. Which Twins pitcher had his best performance in a 3 hit, 3-0 shutout at Anaheim in August?

Answer: Brad Radke

Radke was in his 9th season in the big leagues, and went 14-10 for the Twins. It was his only shutout of the season.
5. Who was the only Twin to knock in 100+ RBI's?

Answer: Torii Hunter

Other than Torii, no other Twin had over 75 RBI's in the season.
6. Who was the only other acquisition made by the Twins via trade other than Shannon Stewart?

Answer: Jesse Orosco

The 46 year old ageless one pitched sparingly in his time with the Twins, leading some to believe he was only acquired to get information about the Yankees. He was in his 24th season.
7. LaTroy Hawkins's final ERA was under 2.00.

Answer: True

The bullpen anchor signed with the Cubs after the season.
8. Cristian Guzman had a sub-par season. How many HRs did he finish with?

Answer: 3

The Twins SS will hopefully bounce back next year. His defense, however, was still very good.
9. Who led the team with stolen bases?

Answer: Cristian Guzman

The Twins did not leave blazing marks on the base paths in 2003. Cristian led the team with 18, followed by Rivas, Jones, and Koskie.
10. Who was the Twins backup catcher for the first half of the season?

Answer: Tom Prince

Prince was released after appearing in 24 games with the Twins, then was signed by Kansas City.
11. How many total runs did the Twins score in their series vs. New York in the ALDS?

Answer: 6

The Twins couldn't manage much against NYY, with half their runs coming in game 1, a 3-1 victory.
12. Which Twins pitcher never entered a game while the Twins were trailing?

Answer: Eddie Guardado

Eddie, with 41 saves, only appeared in save situations or in extra inning games whence the score was tied. He signed with Seattle in the offseason.
13. Jacque Jones hit 2 home runs in the ALDS against the Yankees.

Answer: False

Jones did not hit any. Torii Hunter and A.J. Pierzynski each hit only one for the club.
14. What was different about the 2003 Homer Hankie?

Answer: Larger and printed with blue ink

15. Who was the Twins' first starting player to leave the club after the season?

Answer: A.J. Pierzynski

A.J. Pierzynski was traded to San Francisco after the season. Top prospect Joe Mauer will take over the catching duties.
Source: Author jseverson

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us