FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Twins 2002
Quiz about Twins 2002

Twins: 2002 Trivia Quiz


This quiz is pretty hard but a true Twins fan in 2002 should know most of these.

A multiple-choice quiz by twinsgurl49. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Minnesota Twins

Author
twinsgurl49
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
88,287
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
544
- -
Question 1 of 15
1. What college did Twins middle reliever Kevin Frederick go to? Hint


Question 2 of 15
2. What college did Joe Mays attend? Hint


Question 3 of 15
3. What foundation does Joe Mays dedicate some of his time and money towards? Hint


Question 4 of 15
4. What charity does Doug Mientkiewicz devote much of his time towards? Hint


Question 5 of 15
5. What State was Doug Mientkiewicz born in?

Answer: (he was born in the town of Toledo)
Question 6 of 15
6. In what round of the 1996 free agent draft, was Jaque Jones selected to join the Twins staff? Hint


Question 7 of 15
7. Torii Hunter was a 1st round draft pick?


Question 8 of 15
8. What sports did twins 2nd baseman Luis Rivas play in high school? Hint


Question 9 of 15
9. Luis Rivas has at least 2 career 4-hit games?


Question 10 of 15
10. Luis Rivas won the Bill Boni Award as Twins' Outstanding Rookie in 2001.


Question 11 of 15
11. Johan Santana is from Venezuela.


Question 12 of 15
12. What league and division are the Twins in? Hint


Question 13 of 15
13. What team was Dustan Mohr orginally signed with? Hint


Question 14 of 15
14. What country is Corey Koskie orginally from? Hint


Question 15 of 15
15. On what date was Cristian Guzman traded from the New York Yankees to the Minnesota Twins? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What college did Twins middle reliever Kevin Frederick go to?

Answer: Creighton University

Kevin Frederick attented Creighton University in 1995.Also, in highschool he was all-area in football and all-state in baseball in both 1993 and 1994.
2. What college did Joe Mays attend?

Answer: Manatee Cummunity College

He attened in Manatee Cummunity College starting in 1995.
3. What foundation does Joe Mays dedicate some of his time and money towards?

Answer: Teammates for Kids Foundation

Mays helps with Teammates for Kids Foundation along with a few other Twins players such as Corey Koskie, many of the Twins put a lot of there time and efforts towards charities.
4. What charity does Doug Mientkiewicz devote much of his time towards?

Answer: Wildlife Forever

Mientkiewicz helps out with the Wildlife Forever fund, trying to keep endangered species from dying out, and also from more animals becoming on the list of endangered species.
5. What State was Doug Mientkiewicz born in?

Answer: Ohio

Mientkiewicz was born in Toledo, Ohio June 19th of 1974.
6. In what round of the 1996 free agent draft, was Jaque Jones selected to join the Twins staff?

Answer: 2nd round

Jaque Jones was selected in the 2nd round of the 1996 free agent draft by scout Kevin Murphy.
7. Torii Hunter was a 1st round draft pick?

Answer: True

Hunter was the 20th overall draft pick in the 1993 free agent draft.
8. What sports did twins 2nd baseman Luis Rivas play in high school?

Answer: basketball and baseball

Rivas attended Licencia Baranda (VZ) High School where he played baseball and basketball.
9. Luis Rivas has at least 2 career 4-hit games?

Answer: True

Rivas has 2 career 4 hit games, his second one came on April 10th, 2001 against the Detroit Tigers.
10. Luis Rivas won the Bill Boni Award as Twins' Outstanding Rookie in 2001.

Answer: true

He was an outstanding Rookie in the year 2001. He smacked 150 hits for the Twins.
11. Johan Santana is from Venezuela.

Answer: True

Johan Santana was born Johan Alexander Santana in Tovar, Venezuela on 3/13/79. He was also the youngest pitcher on the Twins in 2002.
12. What league and division are the Twins in?

Answer: American League Central

13. What team was Dustan Mohr orginally signed with?

Answer: Cleveland Indians

Dustan Mohr was signed by the Cleveland Indians in the 9th round of the 1997 free agent draft and was later traded to the Twins. He played his first season in 2001.
14. What country is Corey Koskie orginally from?

Answer: Canada

Corey Koskie is from a very small town in Canada called Anola. He was a rookie in 1998 with the Twins.
15. On what date was Cristian Guzman traded from the New York Yankees to the Minnesota Twins?

Answer: February 6, 1998

Guzman came over to the Minnesota Twins from the New York Yankees on February 6th of 1998 after playing 3 years in the Yankees minor league system. He was orginally signed at the age of 17.
Source: Author twinsgurl49

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us