FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NBA Mixed
Quiz about NBA Mixed

NBA Mixed Trivia Quiz


See if you can answer this NBA trivia!

A multiple-choice quiz by mofo202. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Basketball

Author
mofo202
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,521
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2663
Last 3 plays: fletch1165 (5/10), Guest 172 (5/10), Guest 67 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was known as the 'Human Highlight Film'? Hint


Question 2 of 10
2. Who won the 1994 NBA Championship? Hint


Question 3 of 10
3. Which player finished his career in sixth place in the 20th century on the NBA's all time scoring list?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 4 of 10
4. Who was in second place with dunks in the 2001-2002 NBA season? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the Coach of the Year in the 2000-2001 season?

Answer: ( Two words , or just surname)
Question 6 of 10
6. What high school did Kobe Bryant attend? Hint


Question 7 of 10
7. Whose nicknames inclued 'Chocolate Thunder' and 'Dr. Dunkenstein'? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the shortest player ever to win a slam dunk contest in the 20th century? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following, was the taller player in the NBA in the 20th century? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following has the most championship rings as a player? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : fletch1165: 5/10
Jun 11 2024 : Guest 172: 5/10
May 18 2024 : Guest 67: 7/10
May 01 2024 : Guest 99: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was known as the 'Human Highlight Film'?

Answer: Dominique Wilkins

Dominique Wilkins was one of the greatest dunkers of all time, mostly with the Hawks.
2. Who won the 1994 NBA Championship?

Answer: Houston Rockets

The Rockets also won in '95.
3. Which player finished his career in sixth place in the 20th century on the NBA's all time scoring list?

Answer: Elvin Hayes

Elvin Hayes was known as the 'Big E'. He came from the Houston Cougars.
4. Who was in second place with dunks in the 2001-2002 NBA season?

Answer: Pau Gasol

Pau Gasol was the rookie of the year in the 2001-2002 season.
5. Who was the Coach of the Year in the 2000-2001 season?

Answer: Larry Brown

Larry Brown is coach of the Philidelphia 76ers, and had his hands full with the likes of Allen Iverson.
6. What high school did Kobe Bryant attend?

Answer: Lower Merion High

Kobe attended high school in Pennsylvania. Kobe's father, Joe 'Jellybean' Bryant, played for the Philadelphia 76ers.
7. Whose nicknames inclued 'Chocolate Thunder' and 'Dr. Dunkenstein'?

Answer: Darryl Dawkins

Darryl Dawkins claimed to be from the planet 'Lovetron'. He was famous for breaking backboards.
8. Who was the shortest player ever to win a slam dunk contest in the 20th century?

Answer: Spud Webb

Spud Webb was only 5' 6' tall. He won the competition as a Hawk.
9. Which of the following, was the taller player in the NBA in the 20th century?

Answer: George Mhueresan

George Mhueresan was 7' 7' tall. He was also in a movie with Billy Crystal called 'My Giant'.
10. Which of the following has the most championship rings as a player?

Answer: Bill Russell

Bill Russell received 11 championship rings with the Celtics.
Source: Author mofo202

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. To The Max Easier
2. Random Basketball Trivia Easier
3. NBA Players and Facts Easier
4. NBA Combo #1 Easier
5. NBA Bits & Pieces Average
6. NBA General Mixture Average
7. NBA Knowledge Average
8. Mixed NBA Basketball #2 Average
9. NBA Combo #2 Average
10. You Pick 'Em Average
11. Random NBA Stuff Average
12. The Basketball Cafe VI Average

6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us