FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL Championships of the 1930s
Quiz about NFL Championships of the 1930s

NFL Championships of the 1930s Quiz


A quiz on the championship games played in the NFL during the 1930s.

A multiple-choice quiz by AdmiralShark. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL by Season
  8. »
  9. NFL 1930s

Author
AdmiralShark
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,980
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
406
- -
Question 1 of 10
1. A one-game playoff was scheduled to decide the 1932 NFL title between two teams that were tied for first place. One was the Chicago Bears. The game was played indoors at Chicago Stadium due to heavy snow and bitter cold. Chicago won the game 9-0 against who? Hint


Question 2 of 10
2. In the 1933 NFL title game, the Chicago Bears defeated the New York Giants 23-21, when the Bears completed a pass and lateral late in the fourth quarter. Which of the following players was not involved in the winning play? Hint


Question 3 of 10
3. In the famous "sneaker game" that was the 1934 NFL title game, the New York Giants wore sneakers in the second half to come from behind to defeat the Chicago Bears. How many unanswered second half points did the Giants score? Hint


Question 4 of 10
4. The 1935 NFL title game saw the Detroit Lions winning their first NFL title, 26-7 over the New York Giants. Which NFL Hall of Famer accounted for a 40-yard TD run in the first quarter? Hint


Question 5 of 10
5. The 1936 NFL title game between the Green Bay Packers and Boston Redskins was played at a neutral site. Where was the game played? Hint


Question 6 of 10
6. The 1937 NFL title game saw the Washington Redskins win their first title, defeating the Chicago Bears 28-21. Who scored the winning TD for the Redskins that day? Hint


Question 7 of 10
7. The 1938 NFL title game saw the New York Giants become the first team to win two NFL titles since the start of the two division format by beating the Green Bay Packers. What was the final score of that game? Hint


Question 8 of 10
8. The 1939 NFL title game featured the first championship game shutout, as the Green Bay Packers defeated the New York Giants 27-0. Where was the game played? Hint


Question 9 of 10
9. Of all the teams that played in the NFL title games in the 1930s, which team had the best regular season record? Hint


Question 10 of 10
10. Of all the teams that played in the NFL title games in the 1930s which team had the worst season record? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 03 2024 : bernie73: 3/10
May 02 2024 : gogetem: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A one-game playoff was scheduled to decide the 1932 NFL title between two teams that were tied for first place. One was the Chicago Bears. The game was played indoors at Chicago Stadium due to heavy snow and bitter cold. Chicago won the game 9-0 against who?

Answer: Portsmouth Spartans

The game was scoreless till Bronko Nagurski threw a two-yard TD pass to Red Grange. Portsmouth disputed the TD. The rule at the time said that the pass had to be thrown from at least five yards from the line of scrimmage. The Spartans said that Nagurski was closer than five yards, but the officials disagreed and the play stood.

The Spartans would move the following season to Detroit to become the Lions.
2. In the 1933 NFL title game, the Chicago Bears defeated the New York Giants 23-21, when the Bears completed a pass and lateral late in the fourth quarter. Which of the following players was not involved in the winning play?

Answer: Sid Luckman

Nagurski threw a pass to Hewitt, who then lateraled the ball to Karr for the winning touchdown. Sid Luckman did not join the Bears till 1939.
3. In the famous "sneaker game" that was the 1934 NFL title game, the New York Giants wore sneakers in the second half to come from behind to defeat the Chicago Bears. How many unanswered second half points did the Giants score?

Answer: 27

The sneakers arrived with the Bears leading 13-3. When informed that the Giants were changing from cleats to sneakers, Bears' head coach George Halas supposedly said "Good, step on their toes". The Giants scored the last 27 points to win the title 30-13.
4. The 1935 NFL title game saw the Detroit Lions winning their first NFL title, 26-7 over the New York Giants. Which NFL Hall of Famer accounted for a 40-yard TD run in the first quarter?

Answer: Dutch Clark

Clark played for the Portsmouth Spartans from 1931 to 1932 and the Lions from 1934 to 1938. Clark was inducted into the hall in 1963.
5. The 1936 NFL title game between the Green Bay Packers and Boston Redskins was played at a neutral site. Where was the game played?

Answer: Polo Grounds, New York City

Redskins' owner George Preston Marshall was unhappy with the support he had gotten all season in Boston, so he moved the title game to the Polo Grounds in New York. The move didn't do the Redskins any good as the Packers won the game 21-6. The following season, the Redskins would relocate to Washington.
6. The 1937 NFL title game saw the Washington Redskins win their first title, defeating the Chicago Bears 28-21. Who scored the winning TD for the Redskins that day?

Answer: Ed Justice

Justice caught the winning 35-yard TD pass from Sammy Baugh.
7. The 1938 NFL title game saw the New York Giants become the first team to win two NFL titles since the start of the two division format by beating the Green Bay Packers. What was the final score of that game?

Answer: 23-17

Ed Danowski hit Hank Soar with a TD pass late in the third quarter for the winning margin.
8. The 1939 NFL title game featured the first championship game shutout, as the Green Bay Packers defeated the New York Giants 27-0. Where was the game played?

Answer: State Fair Grounds, Milwaukee

Green Bay got two touchdowns passes in the game, one each from Arnie Herber and Cecil Isbell.
9. Of all the teams that played in the NFL title games in the 1930s, which team had the best regular season record?

Answer: 1934 Chicago Bears

The Bears went 13-0 before losing to the Giants in the title game. The '36 Packers were 10-1-1, the '39 Giants were 9-1-1 and the '37 Redskins were 8-3.
10. Of all the teams that played in the NFL title games in the 1930s which team had the worst season record?

Answer: 1936 Boston Redskins

The 1936 Redskins advanced to the title game with a 7-5 record. The '34 Giants had an 8-5 record, the '35 Lions had a 7-3-2 record, and the '37 Bears had a 9-1-1 record.
Source: Author AdmiralShark

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NFL in the 1930s Average
2. Match the NFL Champions Part 2 Easier
3. 1934: Giants 30, Bears 13 Tough

6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us