FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Panther Pride
Quiz about Panther Pride

Panther Pride Trivia Quiz


Let's see how much you know about the Carolina Panthers. Good Luck.

A multiple-choice quiz by malcolmsex. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Carolina Panthers

Author
malcolmsex
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
196,804
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1386
Last 3 plays: Guest 166 (2/10), Guest 173 (7/10), Guest 171 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many regular season games did the Panthers lose before getting the first win in franchise history? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these teams were the first to lose a regular season game to the Panthers? Hint


Question 3 of 10
3. The Panthers' first regular season game ever was an overtime game.


Question 4 of 10
4. Which team was the first to lose to the Panthers in a playoff game? Hint


Question 5 of 10
5. Whose single season team record did Stephen Davis break when he rushed for 1,444 yards for the Panthers in 2003? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these players was the first Panthers receiver to surpass 1,000 yards receiving in a season? Hint


Question 7 of 10
7. Which former Panthers player was shot to death by his wife in July 2000? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these players was the first player ever drafted by the Panthers? Hint


Question 9 of 10
9. The Panthers scored 29 points in three of their four postseason games in 2003. Against which team did they only score 14 points? Hint


Question 10 of 10
10. Which southern college did Panthers running back Stephen Davis attend? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 166: 2/10
Feb 28 2024 : Guest 173: 7/10
Feb 28 2024 : Guest 171: 4/10
Jan 24 2024 : Guest 172: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many regular season games did the Panthers lose before getting the first win in franchise history?

Answer: 5

The Panthers joined the NFL in 1995. Under head coach Dom Capers they lost their first five regular season games, but improved drastically to finish at 7-9.
2. Which of these teams were the first to lose a regular season game to the Panthers?

Answer: New York Jets

After losing those first five games of 1995, the Panthers won four in a row. The winning streak started with a 26-15 win over the New York Jets.
3. The Panthers' first regular season game ever was an overtime game.

Answer: True

The Panthers almost pulled off a big upset in their first game, but fell just short when Atlanta Falcons kicker Morten Andersen made a 35 yard field goal to give the Falcons a 23-20 overtime win.
4. Which team was the first to lose to the Panthers in a playoff game?

Answer: Dallas Cowboys

The Panthers finished with a very impressive 12-4 record in their second season of 1996. They beat the Cowboys 26-17 in the first playoff game in franchise history, then dropped the NFC Championship Game, 30-13 to the Packers.
5. Whose single season team record did Stephen Davis break when he rushed for 1,444 yards for the Panthers in 2003?

Answer: Anthony Johnson

Johnson was the only Carolina running back before Davis to rush for over 1,000 yards in a season. His 1,120 yards in 1996 stood for seven years.
6. Which of these players was the first Panthers receiver to surpass 1,000 yards receiving in a season?

Answer: Mark Carrier

Ex-Tampa Bay Buccaneer Mark Carrier caught 66 passes for 1,002 yards for the Panthers in 1995.
7. Which former Panthers player was shot to death by his wife in July 2000?

Answer: Fred Lane

Lane's wife shot and killed him in a domestic dispute in their home in Charlotte, North Carolina. In 2001, former Panthers wide receiver Rae Carruth was sentenced to 19-24 years in prison after being convicted of conspiracy to commit the murder of his pregnant girlfriend.
8. Which of these players was the first player ever drafted by the Panthers?

Answer: Kerry Collins

The Panthers drafted three players in the first round of the 1995 NFL draft. Collins, a quarterback from Penn St. was first. Defensive back Tyrone Poole was second, and tackle Blake Brockermeyer was third. Biakabutuka was the team's first pick in 1996 and Carruth was first in 1997.
9. The Panthers scored 29 points in three of their four postseason games in 2003. Against which team did they only score 14 points?

Answer: Philadelphia Eagles

The Panthers beat the Eagles 14-3 in the 2003 NFC Championship Game. They had already beaten the Cowboys 29-10 in the first round and the Rams 29-23 in overtime in the second round. They lost the Super Bowl to the New England Patriots 32-29.
10. Which southern college did Panthers running back Stephen Davis attend?

Answer: Auburn

Davis had several productive seasons with the Washington Redskins before signing with the Panthers in 2003. The move brought him closer to his hometown of Spartanburg, South Carolina.
Source: Author malcolmsex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us