FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Carolina Panthers History
Quiz about Carolina Panthers History

Carolina Panthers History Trivia Quiz


Think you know Panthers football history and lore? Try your hand at this quiz. Good luck!

A multiple-choice quiz by stuartnc31. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Carolina Panthers

Author
stuartnc31
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
98,894
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1924
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 168 (4/10), Guest 171 (6/10), Guest 172 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who scored the first ever regular season touchdown for the Panthers during their inaugural 1995 campaign? Hint


Question 2 of 10
2. The first regular season opponent of the Panthers was whom? Hint


Question 3 of 10
3. Panther LB Sam Mills attended what university? Hint


Question 4 of 10
4. What team did the Panthers defeat, to win their first game in the regular season, in their first season of 1995? Hint


Question 5 of 10
5. Where did the Panthers play their home games in their first season? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first majority owner of the Carolina Panthers franchise? Hint


Question 7 of 10
7. Panthers WR Muhsin Muhammad attended what university? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first player selected by the Panthers in the expansion draft, that allocated them their players in 1995? Hint


Question 9 of 10
9. Who did the Panthers acquire kicker John Kasay from, before their first season began? Hint


Question 10 of 10
10. What famous personality was the first player ever cut by the Carolina Panthers?

Answer: (Two Words or just surname (think celebrity))

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 28 2024 : Guest 168: 4/10
Feb 28 2024 : Guest 171: 6/10
Jan 24 2024 : Guest 172: 4/10
Jan 18 2024 : Ahhsa: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who scored the first ever regular season touchdown for the Panthers during their inaugural 1995 campaign?

Answer: Pete Metzelaars

It was a TD reception in the Georgiadome, during a game Carolina eventually lost 20 to 17 on September 3, 1995.
2. The first regular season opponent of the Panthers was whom?

Answer: Atlanta Falcons

The Falcons won the "Battle of I-85" and created a new rivalry.
3. Panther LB Sam Mills attended what university?

Answer: Montclair State

Mills has a statue located outside Ericcson Stadium.
4. What team did the Panthers defeat, to win their first game in the regular season, in their first season of 1995?

Answer: New York Jets

The game was a defensive slugfest and was won in Clemson, after Sam Mills returned an interception for a touchdown, to seal the deal in a 21 - 16 game, which marked the beginning of the end for Rich Kotite as the head coach of the Jets.
5. Where did the Panthers play their home games in their first season?

Answer: Clemson, SC

They moved to Charlotte after their stadium was completed in the offseason of 1995.
6. Who was the first majority owner of the Carolina Panthers franchise?

Answer: Jerry Richardson

Mr. Richardson was also a former player in the NFL for the Baltimore Colts, making him the first majority owner, who was also a former player in the league.
7. Panthers WR Muhsin Muhammad attended what university?

Answer: Michigan State University

This former Spartan also led the NFC in receptions, before becoming more injury prone later in his career.
8. Who was the first player selected by the Panthers in the expansion draft, that allocated them their players in 1995?

Answer: Rod Smith

Rod Smith was a cornerback and former Notre Dame standout, and retired after several more productive seasons.
9. Who did the Panthers acquire kicker John Kasay from, before their first season began?

Answer: Seattle Seahawks

Kasay was the Panther player from their original roster, who was on the team the longest through 2002.
10. What famous personality was the first player ever cut by the Carolina Panthers?

Answer: Bill Goldberg

Goldberg later became a famous professional wrestler, and won the WCW title. He also was a standout player for the University of Georgia, and a member of the Falcons earlier in his career.
Source: Author stuartnc31

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us