FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Patrick Rafter
Quiz about Patrick Rafter

Patrick Rafter Trivia Quiz


Tennis player Patrick Rafter. Good luck!

A multiple-choice quiz by aphkat. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis
  8. »
  9. Tennis Players

Author
aphkat
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
128,973
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
554
- -
Question 1 of 10
1. In what year was Patrick Rafter born? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following Grand Slams did Patrick win back to back? Hint


Question 3 of 10
3. What year did Patrick Rafter win Australian of the Year? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of Patrick Rafter's charity? Hint


Question 5 of 10
5. At which Grand Slam did Patrick Rafter make the final, two years in a row, and lost both? Hint


Question 6 of 10
6. With whom did Patrick Rafter win the Australian Open doubles? Hint


Question 7 of 10
7. Which Australian swimmer shaved Patrick Rafters hair for charity? Hint


Question 8 of 10
8. In what state of Australia was Patrick born in? Hint


Question 9 of 10
9. When Patrick won his first US Open in 1997, he was invited on a US talk show. Who was the host of this show? Hint


Question 10 of 10
10. How many sets did his 2001 Wimbledon final go to before Patrick lost? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year was Patrick Rafter born?

Answer: 1972

Patrick Rafter is the second youngest of 9 children.
2. Which of the following Grand Slams did Patrick win back to back?

Answer: US Open

Patrick won the US Open in 1997 and 1998.
3. What year did Patrick Rafter win Australian of the Year?

Answer: 2002

Patrick Rafter was voted Australian of the Year for his sportsmanship and his contribution to charity.
4. What is the name of Patrick Rafter's charity?

Answer: The Patrick Rafter Cherish The Children Foundation

Patrick's sister Louise, and mother Jocelyn run this charity.
5. At which Grand Slam did Patrick Rafter make the final, two years in a row, and lost both?

Answer: Wimbledon

Patrick made the finals in 2000 where he lost to Pete Sampras, and 2001 where he lost to Goran Ivanisevic.
6. With whom did Patrick Rafter win the Australian Open doubles?

Answer: Jonas Bjorkman

Patrick did play doubles with Mark Philippoussis for a while, but it was Jonas who he had most success with.
7. Which Australian swimmer shaved Patrick Rafters hair for charity?

Answer: Michael Klim

Michael Klim and sponsor Braun got together with Patrick to raise money for charity.
8. In what state of Australia was Patrick born in?

Answer: Queensland

Patrick was born in Mt. Isa Queensland, then later his family moved to Brisbane.
9. When Patrick won his first US Open in 1997, he was invited on a US talk show. Who was the host of this show?

Answer: David Letterman

Patrick was a very nervous guest and was amazed at all the attention he was receiving for his win.
10. How many sets did his 2001 Wimbledon final go to before Patrick lost?

Answer: 5

In a thrilling 5 set match, Patrick lost 7-5 in the final set against Goran Ivanisevic.
Source: Author aphkat

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Martina Navratilova Average
2. Bjorn Borg Average
3. The Career of Cara Black Average
4. All the King's Men Average
5. Marat Safin: Life and Tennis Average
6. Kim Clijsters Average
7. Bjorn This Way Average
8. Novak Djokovic: Life and Tennis Average
9. Greg Rusedski Average
10. Wayne Arthurs Average
11. Daniela Hantuchova Average
12. Justine Henin Average

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us