FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Record That
Quiz about Record That

Record That! Trivia Quiz


10 multiple choice questions of baseball records.

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB Records

Author
Nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
46,705
Updated
Oct 26 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2806
Awards
Top 35% Quiz
Question 1 of 10
1. The most RBIs hit in two consecutive games was 15, set by which of the following players? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the first player in history to hit for the home run cycle, which is a solo shot, a two-run homer, three-run homer, and a grand slam in the same game? Hint


Question 3 of 10
3. During the 90 odd years between 1910 and 2000, which team once compiled 31 hits in one game? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following players do NOT have 500+ career home runs? Hint


Question 5 of 10
5. The great Sandy Koufax holds numerous pitching records in the major leagues. At what age did he retire? Hint


Question 6 of 10
6. What player holds the record for home runs in a season as a rookie, when he hit 49 HRs? Hint


Question 7 of 10
7. What player set a rookie record for most hits in a season, with 223 hits? Hint


Question 8 of 10
8. What player set the record for stolen bases in a season as a rookie, when he stole 110? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the followiing players holds the record for hitting 67 doubles in a season? Hint


Question 10 of 10
10. What pitcher holds the record for most shutouts in his rookie season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The most RBIs hit in two consecutive games was 15, set by which of the following players?

Answer: Tony Lazzeri

Tony did this in 1936 with the Yankees.
2. Who was the first player in history to hit for the home run cycle, which is a solo shot, a two-run homer, three-run homer, and a grand slam in the same game?

Answer: nobody has done it

No one has ever accomplished this feat.
3. During the 90 odd years between 1910 and 2000, which team once compiled 31 hits in one game?

Answer: Brewers

The Milwaukee Brewers had 31 hits on August 28, 1992, when they beat the Blue Jays 22-2. The Giants also had 31 hits in the only other game of its kind, nine years earlier in 1901.
4. Which of the following players do NOT have 500+ career home runs?

Answer: Stan Musial

Stan Musial ended his great career with 475 big ones.
5. The great Sandy Koufax holds numerous pitching records in the major leagues. At what age did he retire?

Answer: 30

He was forced to retire due to ongoing arthritis in his left elbow in 1966. What a tremendous loss not only to the Dodgers, but to baseball also.
6. What player holds the record for home runs in a season as a rookie, when he hit 49 HRs?

Answer: Mark McGwire

Mark broke the record of 38 when he hit 49 in 1987 with the Oakland A's.
7. What player set a rookie record for most hits in a season, with 223 hits?

Answer: Lloyd Waner

Waner was a rookie with the Pirates in 1927 and had 223 hits.
8. What player set the record for stolen bases in a season as a rookie, when he stole 110?

Answer: Vince Coleman

Vince Coleman of the St. Louis Cardinals as a rookie stole 110 in 1985.
9. Which of the followiing players holds the record for hitting 67 doubles in a season?

Answer: Earl Webb

Webb played for the Boston Red Sox in 1931 and hit a record 67 doubles.
10. What pitcher holds the record for most shutouts in his rookie season?

Answer: Fernando Valenzuela

Fernando had 8 shutouts in 1981 with the Dodgers.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us