FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sport in Louisiana
Quiz about Sport in Louisiana

Sport in Louisiana Trivia Quiz


This quiz features sports teams and people, past and present, from the Pelican State.

A multiple-choice quiz by Dizart. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA
  8. »
  9. USA by Locality

Author
Dizart
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
398,800
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
291
Last 3 plays: PurpleComet (10/10), Guest 166 (7/10), triviabore (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the nickname of the NBA basketball team that played their home games in New Orleans between 1974 and 1979? Hint


Question 2 of 10
2. What was the original nickname of the NBA's New Orleans Pelicans, who moved to the Crescent City from Charlotte in 2002? Hint


Question 3 of 10
3. Ron Guidry, from Lafayette, was a baseball player who spent 14 seasons with the New York Yankees playing which position? Hint


Question 4 of 10
4. Eddie Robinson was a legendary American football coach at which Louisiana college? Hint


Question 5 of 10
5. The Shreveport Pirates were a short-lived American football team who were members of which league? Hint


Question 6 of 10
6. Hal Sutton, from Shreveport, was a leading professional in which sport? Hint


Question 7 of 10
7. Louisiana State University (LSU) play intercollegiate sports in the Southeastern Conference (SEC). Which city would you need to visit to see the Tigers playing a home game in any number of sports? Hint


Question 8 of 10
8. Rusty Staub, from New Orleans, was a six-time All-Star in which sport? Hint


Question 9 of 10
9. The New Orleans Saints won Super Bowl XLIV with a 31-17 victory over the Indianapolis Colts. Who was named MVP of the game? Hint


Question 10 of 10
10. Louisiana, being located in the warm south of the USA, is a popular site for college football bowl games. Which of the following is not an annual bowl game played in the state? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 06 2024 : PurpleComet: 10/10
Jun 24 2024 : Guest 166: 7/10
May 25 2024 : triviabore: 8/10
May 23 2024 : Guest 136: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the nickname of the NBA basketball team that played their home games in New Orleans between 1974 and 1979?

Answer: Jazz

The New Orleans Jazz were a 1974 NBA expansion team. Despite the presence of shooting guard Pete Maravich in their squad, their tenure in the Big Easy wasn't a successful one, with no winning seasons being recorded. In 1979, the team relocated to Salt Lake City where they became the Utah Jazz.
2. What was the original nickname of the NBA's New Orleans Pelicans, who moved to the Crescent City from Charlotte in 2002?

Answer: Hornets

The Charlotte Hornets were founded as an NBA expansion team in 1988. Because of falling attendances in North Carolina, the team relocated to New Orleans in 2002. Charlotte was awarded a new team, the Bobcats in 2004, then, in 2014, the New Orleans team were rebranded the Pelicans, and the Hornets nickname was reacquired by Charlotte.
3. Ron Guidry, from Lafayette, was a baseball player who spent 14 seasons with the New York Yankees playing which position?

Answer: Pitcher

Ron Guidry was born in Lafayette in 1950, and attended the University of Southwestern Louisiana in his hometown. He was selected by the Yankees in the 1971 MLB draft, and made his big league debut in 1975. During his 14 years at Yankee Stadium he was selected to four All-Star Games and won two World Series crowns, in 1977 and 1978.

He threw 1,788 strikeouts and had a career ERA of 3.29.
4. Eddie Robinson was a legendary American football coach at which Louisiana college?

Answer: Grambling State

Eddie Robinson was born in Jackson, Louisiana, in 1919. He was appointed head coach at Grambling State in 1941, and remained there until 1997. His record of 408 wins was the third most over all NCAA divisions at the time this quiz was compiled in 2019. His accomplishments include nine Black college football national championships and 17 Southwestern Athletic Conference titles.
5. The Shreveport Pirates were a short-lived American football team who were members of which league?

Answer: Canadian Football League

Despite being located some 1,000 miles or so south of the Canadian border, the CFL awarded Shreveport an expansion franchise in 1994 in its attempt to spread its roots into the USA. The Pirates endured a miserable 3-15 first season at Independence Stadium, and improved only slightly to 5-13 in 1995.

In February, 1996, the CFL decided to contract all of its American franchises and the Pirates were no more.
6. Hal Sutton, from Shreveport, was a leading professional in which sport?

Answer: Golf

Hal Sutton was born in Shreveport in 1958. After a successful college career at his hometown Centenary College, he turned pro in 1981. Between 1982 and 2001, he won 14 times on the PGA tour, most famously at the 1983 PGA Championship, where he beat Jack Nicklaus by one stroke. He was captain of the 2004 US Ryder Cup team which was defeated by Europe at Oakland Hills.
7. Louisiana State University (LSU) play intercollegiate sports in the Southeastern Conference (SEC). Which city would you need to visit to see the Tigers playing a home game in any number of sports?

Answer: Baton Rouge

LSU was founded in Pineville in 1860, before moving to Baton Rouge in 1869. The Tigers have been members of the SEC since 1933, and have won national championships in many sports, including American football baseball, golf and track & field. The school's American football team play home games at Tiger Stadium, with most games played at night due to the heat and humidity in the area.
8. Rusty Staub, from New Orleans, was a six-time All-Star in which sport?

Answer: Baseball

Rusty Staub was born in New Orleans in 1944, and signed for the Houston Colt .45s in 1961. He made his Major League debut in 1963 and would continue playing until 1985. Apart from the Colt .45s/Astros, his teams included the Montreal Expos, New York Mets, Detroit Tigers and Texas Rangers. His career stats include 2,716 hits, 292 home runs and 1,466 RBIs.
9. The New Orleans Saints won Super Bowl XLIV with a 31-17 victory over the Indianapolis Colts. Who was named MVP of the game?

Answer: Drew Brees

The New Orleans Saints were an NFL expansion team who began play in 1967, and were decidedly unsuccessful in their early years. Nicknamed "The 'Aints" by fans, they had to wait until 1987 for their first winning season. Things started to look up when Sean Payton was appointed as head coach in 2006, and, following a 13-3 regular season record in 2009, they reached their first Super Bowl in February, 2010. Quarterback Drew Brees completed 32 of 39 passes on his way to the MVP award as the Saints came from behind to defeat the Colts.
10. Louisiana, being located in the warm south of the USA, is a popular site for college football bowl games. Which of the following is not an annual bowl game played in the state?

Answer: Liberty Bowl

The Sugar Bowl is one of the oldest and most prestigious bowl games in the country. Traditionally played on New Years Day in New Orleans, it was first contested in 1935 when hometown school Tulane defeated Temple. The Independence Bowl is based in Shreveport, and is so-called because it first took place in the bicentennial year of 1976.

The New Orleans Bowl is a more recent addition to the bowl schedule, first being played in 2001. It is typically contested by schools from Mid-major conferences such as the Sun Belt and Mid-American Conference.

The Liberty Bowl takes place in Memphis, Tennessee.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Sports by State of the USA:

This is a set of quizzes on sports in individual states of the USA.

  1. Sport in Ohio Average
  2. Sport in Alabama Average
  3. Sport in New York Average
  4. Sports in Massachusetts Average
  5. Sport in California Average
  6. Sport in Colorado Average
  7. Sport in Pennsylvania Average
  8. Sport in Illinois Average
  9. Sport in Texas Average
  10. Sport in Tennessee Average
  11. Sport in Arizona Average
  12. Sport in North Carolina Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us