FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sports for NonSports People
Quiz about Sports for NonSports People

Sports for Non-Sports People Trivia Quiz


Some people simply are not interested in sports - not that there's anything wrong with that! This quiz is for them. If you have ever so much as looked at a US sportspage, you should be able to do pretty well on this quiz.

A multiple-choice quiz by PootyPootwell. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA
  8. »
  9. USA Mixed

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
367,399
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4009
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: royboy1964 (9/10), Olderbison (10/10), Guest 98 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. There's one baseball player that seems to be the answer to the majority of trivia questions and the recipient of a lot of praise. He played long ago and set many records despite being pretty undisciplined off the field. There's a candy bar that sounds a lot like his name but isn't named after him. Who was this baseball great? Hint


Question 2 of 10
2. New York City has two major baseball teams. What are their names? Hint


Question 3 of 10
3. There is a game played on a big grassy field that Americans have one name for and the rest of the world calls something else. What are the names for this worldwide sport? Hint


Question 4 of 10
4. The world of boxing witnessed a strange occurrence in 1997. Two heavyweights boxers, Evander Holyfield and Mike Tyson, were fighting for the championship when Tyson *bit* something. What did he bite? Hint


Question 5 of 10
5. If you don't know anything about professional golf, you still probably know the name of this golfer. He has set and broken many records, but his reputation suffered over a scandal in personal life. What is the name of this 1997 Masters Champion? Hint


Question 6 of 10
6. You may watch this annual American game for the commercials, but it's actually the championship game for this American sport. What is the name of this game, which is played in different locations each year? Hint


Question 7 of 10
7. Chess may not be very exciting to watch unless you're a dedicated fan, but it is considered a sport. It's seen a lot of colorful characters in its history. Which one of these is NOT a famous chess player? Hint


Question 8 of 10
8. The Modern Olympics are split into two games in order to feature different sports. Which are the two types of Olympics? Hint


Question 9 of 10
9. Can you find the MISMATCHED terminology of the sports below? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the award for the champion team in the National Hockey League? The name is the same as one belonging to an American film maker, "Three's Company"'s Mr. Roper, and a flat children's book character. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : royboy1964: 9/10
Today : Olderbison: 10/10
May 19 2024 : Guest 98: 10/10
May 19 2024 : Guest 125: 8/10
May 19 2024 : Guest 98: 9/10
May 19 2024 : bgjd: 10/10
May 19 2024 : Guest 99: 10/10
May 19 2024 : Guest 74: 7/10
May 19 2024 : Guest 68: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. There's one baseball player that seems to be the answer to the majority of trivia questions and the recipient of a lot of praise. He played long ago and set many records despite being pretty undisciplined off the field. There's a candy bar that sounds a lot like his name but isn't named after him. Who was this baseball great?

Answer: Babe Ruth

Babe Ruth played from 1914 to 1935 as a pitcher and an outfielder. Yankee Stadium is referred to as "The House that Ruth Built" because of the years Ruth spent with that team. Babe Ruth has been called the best player in the history of the game.
2. New York City has two major baseball teams. What are their names?

Answer: The Yankees and the Mets

The Yankees have been in New York since 1903 and have a long and storied history of being the game's biggest players. After the Brooklyn Dodgers left New York for Los Angeles in 1957, the New York Mets were born. New York residents tend to favor one or the other.
3. There is a game played on a big grassy field that Americans have one name for and the rest of the world calls something else. What are the names for this worldwide sport?

Answer: Soccer and football

What Americans call soccer is called football by just about everywhere else on the planet. The reasons aren't entirely clear, but some sports historians assert that the game started was originally called "association football." Britain and the rest of Europe took "football" from that, whereas Americans took the "soc" from "association" and coined "soccer."
4. The world of boxing witnessed a strange occurrence in 1997. Two heavyweights boxers, Evander Holyfield and Mike Tyson, were fighting for the championship when Tyson *bit* something. What did he bite?

Answer: Holyfield's ear

When Tyson bit Holyfield's ear, he actually bit some of it off and spit it out into the ring. It was a very weird and shocking turn of events. Tyson was disqualified and his boxing license revoked for a time. Later, the two became close friends.
5. If you don't know anything about professional golf, you still probably know the name of this golfer. He has set and broken many records, but his reputation suffered over a scandal in personal life. What is the name of this 1997 Masters Champion?

Answer: Tiger Woods

Tiger Woods grew up in Orange County, California, where his father served as his first coach and was a big influence on his son. Despite the scandal, Tiger returned to form as the number one professional golfer and was the first to earn a billion dollars at the sport.
6. You may watch this annual American game for the commercials, but it's actually the championship game for this American sport. What is the name of this game, which is played in different locations each year?

Answer: Super Bowl

The Super Bowl is the annual championship game of the National Football League or NFL. It's played by the top teams at the end of the season, usually in January or February. The first Superbowl was held in 1967, and over the years it's been played in Miami, New Orleans, Los Angeles, Tampa Bay, San Diego, and other major metropolitan areas.
7. Chess may not be very exciting to watch unless you're a dedicated fan, but it is considered a sport. It's seen a lot of colorful characters in its history. Which one of these is NOT a famous chess player?

Answer: Mikhail Baryshnikov

Bobby Fischer was an American child prodigy whom many consider the best player of all time, though he was best described as "eccentric" as he grew older. Gary Kasparov is a Russian player who in recent years has become heavily involved in politics in his home country. Magnus Carlsen was born in Norway in 1990 and in 2010, at the age of 19, he became the youngest chess player in history to be ranked world number one player.
Mikhail Baryshnikov is a Russian dancer.
8. The Modern Olympics are split into two games in order to feature different sports. Which are the two types of Olympics?

Answer: Summer and Winter

The Modern Olympics are held in the Winter and the Summer. Winter Games include competitions of skiing, ice skating, bobsleigh, ice hockey, and other winter-themed sports. The Summer Games include warm-weather sports such as canoeing and kayaking, cycling, swimming, diving, and beach volleyball.
9. Can you find the MISMATCHED terminology of the sports below?

Answer: Basketball: grand slam

In basketball, players are trying to earn points by making baskets. A "grand slam" is a baseball term for getting a home run with the bases are loaded, thus driving in a total of four runs with one big hit.
10. What is the name of the award for the champion team in the National Hockey League? The name is the same as one belonging to an American film maker, "Three's Company"'s Mr. Roper, and a flat children's book character.

Answer: The Stanley Cup

Every year the Stanley Cup is hoisted by the championship team of the National Hockey League. What's unusual about the Stanley Cup is that there is just one cup that gets passed from one year's winner to the next.
Source: Author PootyPootwell

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stuthehistoryguy before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Medley of Miscellanea:

Just a mishmash of quizzes on various topics thrown into a ragbag and shaken! All are from sub-categories like "Mixed Bag" or "Miscellaneous", so it's really a medley of miscellenea!

  1. Time Travel Through History Average
  2. Chemical Mishmash Easier
  3. Literature Grab Bag Easier
  4. T.V. Grab Bag-o-Fun 2! Average
  5. Deleted, Leftover, Table-Scraps and Forgotten Average
  6. Celebrity Potluck Average
  7. Sports for Non-Sports People Very Easy
  8. True Crime Stew Tough
  9. Mixed Bag O' Science Tough
  10. Around The World in 15 Questions Tough
  11. Random Movie Grab Bag 1! Average

5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us