FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about True Crime Stew
Quiz about True Crime Stew

True Crime Stew Trivia Quiz


It's a stew because it's a big pot of miscellaneous crimes. How well do you know your true crime?

A multiple-choice quiz by amythyst_trip. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Murders

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
207,594
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
2154
Last 3 plays: Guest 4 (5/15), Guest 203 (12/15), Guest 176 (5/15).
- -
Question 1 of 15
1. Who was the 18-year old woman that was found dead on August 26, 1986 in Central Park by a passing cyclist? Hint


Question 2 of 15
2. What were the names of the three women from Ohio who were raped and thrown overboard a boat into Tampa Bay on June 2, 1989?
Hint


Question 3 of 15
3. How many years after Martha Moxley's murder was Michael Skakel convicted for the crime? Hint


Question 4 of 15
4. Who was the 12-year old girl found tortured and burned to death in a remote field on January 11, 1992, in Jefferson County, Indiana? Hint


Question 5 of 15
5. Who were the husband and wife that were killed in their bedroom in the early morning hours of November 5, 1989, in La Jolla, California? Hint


Question 6 of 15
6. Who was the celebrity skiier from Aspen shot on March 21, 1976, by his French girlfriend? Hint


Question 7 of 15
7. Amy Grossberg and Brian Peterson, a teen couple, delivered a baby boy in a Delaware motel in November 1996. They then disposed of the infant in the trash. Where did this event take place? Hint


Question 8 of 15
8. Who was the "I don't like Mondays," teen killer? Hint


Question 9 of 15
9. How many neighbourhood children did Mary Bell, an 11-year old girl from Scotswood, England, kill in 1968? Hint


Question 10 of 15
10. Who literally hunted and killed more than fifteen women in the Alaskan wilderness between 1971 and 1983? Hint


Question 11 of 15
11. How many women did Marc Lépine kill at the École Polytechnique in Montreal on December 6, 1989? Hint


Question 12 of 15
12. What was surname of the family members murdered at 112 Ocean Avenue, in a Long Island town in New York on November 13, 1974? Hint


Question 13 of 15
13. What U.S. state was 10-year old Grace Budd girl murdered in on June 2, 1928, by self-professed cannibal Albert Fish? Hint


Question 14 of 15
14. How many years did Cameron and Jan (Janice) Hooker hold Colleen Stan (also known as Carol Smith) captive? Hint


Question 15 of 15
15. How many of her children did Andrea Yates drown at her home? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Guest 4: 5/15
Feb 16 2024 : Guest 203: 12/15
Feb 02 2024 : Guest 176: 5/15
Jan 26 2024 : Guest 174: 0/15
Jan 13 2024 : Guest 107: 10/15
Jan 13 2024 : Guest 31: 7/15
Jan 12 2024 : Guest 47: 3/15
Jan 04 2024 : Guest 50: 0/15
Jan 04 2024 : Guest 70: 3/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the 18-year old woman that was found dead on August 26, 1986 in Central Park by a passing cyclist?

Answer: Jennifer Levin

Her killer was Robert Chambers, a man she had been casually involved with in the past. Robert claims it was Jennifer's desire for rough intimacy that led to an unfortunate accident. Evidence proved otherwise.
2. What were the names of the three women from Ohio who were raped and thrown overboard a boat into Tampa Bay on June 2, 1989?

Answer: Christe, Michelle & Joan Rogers

Oba Chandler was convicted of their rapes and murders.
3. How many years after Martha Moxley's murder was Michael Skakel convicted for the crime?

Answer: 27

Martha was only 15-years-old when she was found murdered on October 30, 1975. Martha would have been 42 years old at the time of Michael Skakel's conviction.
4. Who was the 12-year old girl found tortured and burned to death in a remote field on January 11, 1992, in Jefferson County, Indiana?

Answer: Shanda Sharer

This remains one of those most shocking crimes. Four girls, Melinda Loveless, Laurie Tackett, Hope Rippey, and Toni Lawrence, who were not much older than Shanda, were involved in Shanda's murder. The only girl who didn't receive a life sentence and who has since been released is Toni.
5. Who were the husband and wife that were killed in their bedroom in the early morning hours of November 5, 1989, in La Jolla, California?

Answer: Dan and Linda Broderick

Betty Broderick, Dan's ex-wife, killed them after an exhausting drama that went on between them for years.
6. Who was the celebrity skiier from Aspen shot on March 21, 1976, by his French girlfriend?

Answer: Spider Sabich

His French singer girlfriend, Claudine Longet, shot him in the bathroom. She claimed it was an accident.
7. Amy Grossberg and Brian Peterson, a teen couple, delivered a baby boy in a Delaware motel in November 1996. They then disposed of the infant in the trash. Where did this event take place?

Answer: Motel

At a motel in Camden, Delaware. They were from New Jersey.
8. Who was the "I don't like Mondays," teen killer?

Answer: Brenda Spencer

Brenda killed two men and injured eight children and one police officer by shooting them at a San Diego, California elementary school in January 1979.

Her reason - "I don't like Mondays." An 80's band called The Boomtown Rats recorded a song with the "I Don't like Mondays" inspired by the case.
9. How many neighbourhood children did Mary Bell, an 11-year old girl from Scotswood, England, kill in 1968?

Answer: 2

The two innocent victims were Martin George Brown, aged 4, and Brian Howe, aged 3.
10. Who literally hunted and killed more than fifteen women in the Alaskan wilderness between 1971 and 1983?

Answer: Robert Hansen

Only twelve bodies were ever found, but Hansen is estimated to have killed 17 women. Recent information, however, claims the number of women he killed was closer to 37.
11. How many women did Marc Lépine kill at the École Polytechnique in Montreal on December 6, 1989?

Answer: 14

He blamed women for his woes. He thought of them all as "feminists" who had ruined his life.
12. What was surname of the family members murdered at 112 Ocean Avenue, in a Long Island town in New York on November 13, 1974?

Answer: DeFeo

Ronald DeFeo, Jr., one of the sons, murdered the six other family members. Ronald DeFeo, Jr., is still imprisoned for the crime. The house was described in a book called "The Amityville Horror" by Jay Anson, and later, in a movie. The book and movie described the experiences of the Lutz family, who purchased the home after the DeFeo murders.

The Lutzes declared the house to be evil with much paranormal activity, causing Mr. Lutz to become moody - depressed, angry and violent. Later, Ronald DeFeo, Jr.'s lawyer admitted that he and the Lutzes had concocted the whole story of the haunting.

The fabricated story was related to the Ronald DeFeo, Jr. defense in court as a means of explaining why he killed his family.
13. What U.S. state was 10-year old Grace Budd girl murdered in on June 2, 1928, by self-professed cannibal Albert Fish?

Answer: New York

Albert Fish sent Grace's distraught, grieving parents horribly sick letter, which remains to this day one of the most awful letters in history.
14. How many years did Cameron and Jan (Janice) Hooker hold Colleen Stan (also known as Carol Smith) captive?

Answer: 7

This is the bizarre, infamous "The Girl In The Box" case.
15. How many of her children did Andrea Yates drown at her home?

Answer: 5

Andrea Yates drowned all of her children - Noah, John, Luke, Paul, and baby Mary - on June 20, 2001 in the state of Texas.
Source: Author amythyst_trip

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Medley of Miscellanea:

Just a mishmash of quizzes on various topics thrown into a ragbag and shaken! All are from sub-categories like "Mixed Bag" or "Miscellaneous", so it's really a medley of miscellenea!

  1. Time Travel Through History Average
  2. Chemical Mishmash Very Easy
  3. Literature Grab Bag Easier
  4. T.V. Grab Bag-o-Fun 2! Average
  5. Deleted, Leftover, Table-Scraps and Forgotten Average
  6. Celebrity Potluck Average
  7. Sports for Non-Sports People Very Easy
  8. True Crime Stew Tough
  9. Mixed Bag O' Science Tough
  10. Around The World in 15 Questions Tough
  11. Random Movie Grab Bag 1! Average

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us