Quiz about Super Bowl
Quiz about Super Bowl

Test yourself! Take this Super Bowl Quiz | American Football


Try this quiz and test your knowledge on past Super Bowls!

A multiple-choice quiz by bigedd919. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Super Bowl

Author
bigedd919
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
167,078
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
917
Last 3 plays: triviabore (7/10), Guest 24 (5/10), Guest 24 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who scored the first points in Super Bowl I? Hint

Boyd Dowler
John Taylor
Max McGee
Curtis McClinton

2. Which AFL team was the first to win the Super Bowl? Hint

Houston Oilers
Kansas City Chiefs
N.Y. Jets
Oakland Raiders

3. Who was the first team to go to three Super Bowls in a row? Hint

Minnesota Vikings
Green Bay Packers
Dallas Cowboys
Miami Dolphins

4. Fran Tarkenton of the Minnesota Vikings was sacked for the first Super Bowl safety in Super Bowl IX. Who was the Pittsburgh Steeler defensive player who sacked Tarkenton? Hint

Mike Wagner
Joe Greene
Dwight White
Jack Lambert

5. Who was the running back for the LA Raiders, who had a 74 yard run for a touchdown in Super Bowl XVIII? Hint

John Riggins
Kenny King
Eric Dickerson
Marcus Allen

6. The Chicago Bears defeated the New England Patriots 46-10 in Super Bowl XX. Walter Payton had 61 yards rushing. How many touchdowns did Payton have? Hint

2
0
1
4

7. In Super Bowl XXII, the Washington Redskin defeated the Denver Broncos 42-10. Who was the QB for the Redskin that was also named Super Bowl MVP? Hint

Doug Williams
Mark Rypien
Joe Theismann
Billy Kilmer

8. Joe Montana threw for 297 yards and 5 touchdowns for his last Super Bowl ring in Super Bowl XXIV. Who did the San Francisco 49ers defeat? Hint

Cincinnati Bengals
Buffalo Bills
Denver Broncos
San Diego Chargers

9. The Green Bay Packers defeated the New England Patriots 35-21 in Super Bowl XXXI. Who was the MVP? Hint

Andre Rison
Brett Farve
Desmond Howard
Reggie White

10. The New England Patriots defeated the St. Louis Rams 20-17 in Super Bowl XXXVI, on a field goal with time running out. Who kicked the winning field goal? Hint

Richard Simmons
Jeff Wilkins
Adam Vinatieri
Gary Anderson


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who scored the first points in Super Bowl I?

Answer: Max McGee

Max McGee caught a 37-yard pass from Bart Star in the first quarter of Super Bowl I.
2. Which AFL team was the first to win the Super Bowl?

Answer: N.Y. Jets

The NY Jets won Super Bowl III, beating the Baltimore Colts 16-7. Joe Namath made his famous prediction that the Jets were going to win.
3. Who was the first team to go to three Super Bowls in a row?

Answer: Miami Dolphins

Miami first went to the Super Bowl VI.
4. Fran Tarkenton of the Minnesota Vikings was sacked for the first Super Bowl safety in Super Bowl IX. Who was the Pittsburgh Steeler defensive player who sacked Tarkenton?

Answer: Dwight White

The safety was the only score in the first half. Pittsburgh went on to win the game 16-6.
5. Who was the running back for the LA Raiders, who had a 74 yard run for a touchdown in Super Bowl XVIII?

Answer: Marcus Allen

The Raiders went on to beat the Washington Redskin 38-9.
6. The Chicago Bears defeated the New England Patriots 46-10 in Super Bowl XX. Walter Payton had 61 yards rushing. How many touchdowns did Payton have?

Answer: 0

Payton did not score a touchdown. Matt Suhey rushed for one, McMahon had two, and William (the refrigerator) Perry had one.
7. In Super Bowl XXII, the Washington Redskin defeated the Denver Broncos 42-10. Who was the QB for the Redskin that was also named Super Bowl MVP?

Answer: Doug Williams

Williams threw for 340 yards and 4 touchdowns. The Redskins scored 35 points in the second quarter.
8. Joe Montana threw for 297 yards and 5 touchdowns for his last Super Bowl ring in Super Bowl XXIV. Who did the San Francisco 49ers defeat?

Answer: Denver Broncos

The 49ers defeated the Broncos 55-10.
9. The Green Bay Packers defeated the New England Patriots 35-21 in Super Bowl XXXI. Who was the MVP?

Answer: Desmond Howard

Howard was the MVP by having a total of 244 yard in returns, including a 99 yard return for a touchdown in the 3rd quarter.
10. The New England Patriots defeated the St. Louis Rams 20-17 in Super Bowl XXXVI, on a field goal with time running out. Who kicked the winning field goal?

Answer: Adam Vinatieri

Vinatieri field goal gave the Patriots their first Super Bowl win.
Source: Author bigedd919

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : triviabore: 7/10
Jan 18 2023 : Guest 24: 5/10
Jan 17 2023 : Guest 24: 4/10
Jan 17 2023 : Guest 98: 8/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us