Quiz about Super Bowl Quarterbacks
Quiz about Super Bowl Quarterbacks

Super Bowl Quarterbacks Trivia Quiz


Here are some questions regarding quarterbacks who have started and won at least two Super Bowls. How many can you identify?

A multiple-choice quiz by miners. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Super Bowl

Author
miners
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
304,873
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3787
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (9/10), Guest 174 (10/10), Guest 172 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This two-time starter for winning Super Bowl teams was the first QB to win the Super Bowl MVP. Hint

Fran Tarkenton
Joe Namath
Bart Starr
Len Dawson

2. This former Heisman Trophy winner had the longest wait between win number 1 and number 2, having quarterbacked the winner in 1972 and again in 1978. Hint

Roger Staubach
Craig Morton
Jim Plunkett
Darryl Lamonica

3. This Super Bowl quarterback went to the big game 3 years in a row from 1972-1974, but he came away a winner in 1973 and 1974. Hint

Roger Staubach
Earl Morrell
Johnny Unitas
Bob Griese

4. This quarterback played for a team that put together one of the most dominant performances in a decade by winning four Super Bowls in six years. This player was behind center for all four wins. Hint

Fran Tarkenton
Joe Montana
Terry Bradshaw
Ken Stabler

5. This QB hailed from Notre Dame and owns four Super Bowls rings. It took him nine seasons to complete his collection from 1982 to 1990. Hint

Phil Simms
Darryl Lamonica
Joe Thiesman
Joe Montana

6. This Stanford Alum overcame a lot of hardship in his life and career before finally leading his team to Super Bowl victories in 1981 and 1984. Hint

John Elway
Ron Jaworski
Joe Thiesman
Jim Plunkett

7. This quarterback led one of the most dominant teams of the 1990s winning Super Bowls in 1993, 1994, and 1996. Hint

Jim Kelly
John Elway
Troy Aikman
Jeff Hostetler

8. After much criticism for having quarterbacked three previous losing efforts in the Super Bowl, he finally broke through and won in 1998 and 1999. Hint

John Elway
Boomer Esiason
Jim Kelly
Ben Roethlisberger

9. After getting a chance to play late in the 2001 season following an injury to the regular starter, he didn't relinquish his spot until he had led his team to six Super Bowl appearances and four wins over the next sixteen years. Who was this? Hint

Peyton Manning
Tom Brady
Eli Manning
Drew Bledsoe

10. While most know Ben Roethlisberger won his second Super Bowl in 2009, who was the losing quarterback that was also going for his second Super Bowl win? Hint

Kurt Warner
Payton Manning
Eli Manning
Matt Haselbeck


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This two-time starter for winning Super Bowl teams was the first QB to win the Super Bowl MVP.

Answer: Bart Starr

Starr was Super Bowl quarterback for the Green Bay Packers in 1967 and again in 1968. He won the MVP both times.
2. This former Heisman Trophy winner had the longest wait between win number 1 and number 2, having quarterbacked the winner in 1972 and again in 1978.

Answer: Roger Staubach

After finishing his career at the Naval Academy in 1965, Staubach served four years in the Navy including one tour of duty in Vietnam. He joined the Cowboys in 1969, playing behind Craig Morton until he was made the starter in 1972.
3. This Super Bowl quarterback went to the big game 3 years in a row from 1972-1974, but he came away a winner in 1973 and 1974.

Answer: Bob Griese

Griese was the first quarterback to have been the quarterback a team with a perfect season capped off by a win in the Super Bowl.
4. This quarterback played for a team that put together one of the most dominant performances in a decade by winning four Super Bowls in six years. This player was behind center for all four wins.

Answer: Terry Bradshaw

Terry Bradshaw and the Steelers won the Super Bowl in back-to-back years twice, winning in 1975 and 1976, and again in 1979 and 1980. Bradshaw was the Super Bowl MVP in 1979 and 1980.
5. This QB hailed from Notre Dame and owns four Super Bowls rings. It took him nine seasons to complete his collection from 1982 to 1990.

Answer: Joe Montana

Montana's 49ers won it all in 1982, 1985, 1989, and 1990. Simms' Giants made it to the big game twice and won, but a late season injury sidelined him for the 1991 game against Buffalo. Simms set a record for the highest completion percentage by a starting quarterback in the Super Bowl, going 22 of 25 in 1987.
6. This Stanford Alum overcame a lot of hardship in his life and career before finally leading his team to Super Bowl victories in 1981 and 1984.

Answer: Jim Plunkett

Plunkett's father was afflicted with progressive blindness when Jim was a child. This made supporting his family a struggle and Jim had to work a number of odd jobs growing up to help out. At Stanford, he played so poorly in his freshman year that the coach wanted to make him a defensive end. Jim persevered and won a Heisman Trophy.

As a pro after a promising start with the Patriots, injuries and inconsistent play had him bouncing around the NFL until he landed as a back up with Raiders. He came off the bench in relief of an injured Dan Pastorini to lead the Raiders to the playoffs and the first Wild Card to win the Super Bowl in 1981.
7. This quarterback led one of the most dominant teams of the 1990s winning Super Bowls in 1993, 1994, and 1996.

Answer: Troy Aikman

Aikman played one year for one of his future NFL coaches Barry Switzer at Oklahoma. After an injury forced him out of the starting lineup on a Sooner team that ultimately won the National Championship in 1985, he transfered to UCLA in 1986 and was the number one pick in the 1989 draft.
8. After much criticism for having quarterbacked three previous losing efforts in the Super Bowl, he finally broke through and won in 1998 and 1999.

Answer: John Elway

Elway's Broncos lost in 1987 and 1989. It took 10 more seasons for Elway and the Broncos to make it back and win. The longest break between appearances for a quarterback starting in the Super Bowl. Jim Kelly's Bills made it to the Super Bowl an astonishing four consecutive years, something no other team has ever done. Unfortunately they lost all four times, making Kelly the quarterback with most Super Bowl appearances without a win.
9. After getting a chance to play late in the 2001 season following an injury to the regular starter, he didn't relinquish his spot until he had led his team to six Super Bowl appearances and four wins over the next sixteen years. Who was this?

Answer: Tom Brady

Ironically, Brady lost his starting job at the New England Patriots in 2008 due to a season ending injury.
10. While most know Ben Roethlisberger won his second Super Bowl in 2009, who was the losing quarterback that was also going for his second Super Bowl win?

Answer: Kurt Warner

Kurt Warner was the first quarterback to have thrown for more than 400 yards in a Super Bowl, and his appearances were the top three performances by a quarterback in passing yards in Super Bowl history.
Source: Author miners

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 03 2022 : Guest 174: 9/10
Dec 02 2022 : Guest 174: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 172: 10/10
Dec 01 2022 : SkeeterJ: 9/10
Dec 01 2022 : piet: 10/10
Nov 30 2022 : Guest 209: 7/10
Nov 30 2022 : Guest 209: 7/10
Nov 30 2022 : Guest 75: 9/10
Nov 29 2022 : Guest 97: 10/10

Score Distribution

quiz
12/6/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us