Quiz about Know Your Super Bowl Matchups
Quiz about Know Your Super Bowl Matchups

Know Your Super Bowl Matchups Trivia Quiz


This quiz will test to see how well you remember which teams played against each other in a particular Super Bowl.

A multiple-choice quiz by rxdude22. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Super Bowl

Author
rxdude22
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
165,109
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1510
Last 3 plays: Guest 70 (9/10), Guest 108 (9/10), Guest 73 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following two teams competed in Super Bowl I? Hint

Green Bay and Dallas
Green Bay and Kansas City
NY Jets and Baltimore
Miami and Washington

2. Which of the following Super Bowls were decided by 1 point? Hint

Super Bowl XXV (NY Giants vs Buffalo)
Super Bowl XXVII (Dallas vs Buffalo)
Super Bowl XXVI (Washington vs Buffalo)
Super Bowl XXVIII (Dallas vs Buffalo)

3. Chicago defeated New England in Super Bowl XX 46-10.

True
False

4. Cincinnati was defeated in both Super Bowl XVI and XXIII. The Bengals lost to the same team in both of these games. Which of the following teams defeated Cincinnati? Hint

San Francisco
Green Bay
Minnesota
Dallas

5. Washington's first Super Bowl victory occurred in Super Bowl XVII. Which of the following teams were defeated in that Super Bowl by the Redskins? Hint

Oakland
Miami
Denver
Pittsburgh

6. The first Super Bowl appearance by the Tennessee Titans was one they would like to forget, as they lost 23-16. Which team was victorious in that Super Bowl? Hint

Green Bay
Dallas
St. Louis
San Francisco

7. A rarity in sports, but Joe Namath proved the critics wrong by saying he guaranteed a victory in the Super Bowl. His NY Jets defeated the Baltimore Colts 16-7 in that game. Which Super Bowl did this bold prediction occur in? Hint

Super Bowl II
Super Bowl III
Super Bowl IV
Super Bowl V

8. The Dallas Cowboys won three Super Bowls in the 1990s. In those three games they defeated two different teams. Which of the following sets of teams did the Cowboys defeat? Hint

Pittsburgh and Buffalo
Denver and Pittsburgh
Buffalo and Denver
Miami and Buffalo

9. Pittsburgh was the team of the decade in the 1970s. How many Super Bowls did they win in the 1970 seasons? Hint

4
5
6
2

10. One of the most storied franchises in football history is the Raiders. They won their first Super Bowl on Janurary 9, 1977, in Super Bowl XI. Which team lost in that game? Hint

Minnesota
San Francisco
Dallas
Philadelphia


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following two teams competed in Super Bowl I?

Answer: Green Bay and Kansas City

Green Bay defeated Kansas City in the very first Super Bowl 35-10.
2. Which of the following Super Bowls were decided by 1 point?

Answer: Super Bowl XXV (NY Giants vs Buffalo)

NY Giants defeated Buffalo 20-19 in Super Bowl XXV. Bills fans may remember the field goal that went wide right as time expired, which would have given Buffalo the win.
3. Chicago defeated New England in Super Bowl XX 46-10.

Answer: True

This was the first Super Bowl victory for Chicago, one of the oldest franchises in professional football.
4. Cincinnati was defeated in both Super Bowl XVI and XXIII. The Bengals lost to the same team in both of these games. Which of the following teams defeated Cincinnati?

Answer: San Francisco

San Francisco defeated Cincinnati 26-21 in Super Bowl XVI, and 20-16 in Super Bowl XXIII.
5. Washington's first Super Bowl victory occurred in Super Bowl XVII. Which of the following teams were defeated in that Super Bowl by the Redskins?

Answer: Miami

Washington defeated Miami 27-17 on January 30, 1983, to win their first NFL championship. This was the 2nd time Miami lost in a Super Bowl, as they lost to Dallas in Super Bowl VI 24-3.
6. The first Super Bowl appearance by the Tennessee Titans was one they would like to forget, as they lost 23-16. Which team was victorious in that Super Bowl?

Answer: St. Louis

The St. Louis Rams won one of the most exciting Super Bowls in history in their first appearance in the "Big Game" in January 2000 (Super Bowl XXXIV). Titans fans will remember their team coming up one yard short from a possible tying touchdown as time expired, giving the Rams the victory.
7. A rarity in sports, but Joe Namath proved the critics wrong by saying he guaranteed a victory in the Super Bowl. His NY Jets defeated the Baltimore Colts 16-7 in that game. Which Super Bowl did this bold prediction occur in?

Answer: Super Bowl III

Broadway Joe reigned supreme and silenced his critics when the Jets defeat the Colts in Super Bowl III. This was the first NFL championship for the NY Jets.
8. The Dallas Cowboys won three Super Bowls in the 1990s. In those three games they defeated two different teams. Which of the following sets of teams did the Cowboys defeat?

Answer: Pittsburgh and Buffalo

The Dallas Cowboys defeated Buffalo twice and Pittsburgh once. The Cowboys defeated the Bills 52-17 in Super Bowl XXVII, and 30-13 in Super Bowl XXVIII. The Cowboys defeated the Steelers 27-17 in Super Bowl XXX. The two victories over the Bills came in consecutive Super Bowls.
9. Pittsburgh was the team of the decade in the 1970s. How many Super Bowls did they win in the 1970 seasons?

Answer: 4

Pittsburgh was victorious in all four of their Super Bowl appearances, with two of them against the Cowboys.
10. One of the most storied franchises in football history is the Raiders. They won their first Super Bowl on Janurary 9, 1977, in Super Bowl XI. Which team lost in that game?

Answer: Minnesota

Oakland defeated Minnesota 32-14 in that Super Bowl matchup. Unfortunately for the Vikings, it was their fourth loss in a Super Bowl, as they also lost in Super Bowls IV, VIII, and IX.
Source: Author rxdude22

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 70: 9/10
Jan 29 2023 : Guest 108: 9/10
Jan 25 2023 : Guest 73: 9/10
Jan 18 2023 : Guest 76: 10/10
Jan 18 2023 : Guest 24: 8/10
Jan 17 2023 : oyster1: 10/10
Dec 13 2022 : Guest 67: 2/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us