Quiz about Who Am I Super Bowl MVP Edition
Quiz about Who Am I Super Bowl MVP Edition

Who Am I? Super Bowl MVP Edition Quiz


I will give a brief description of a Super Bowl MVP, you name him.

A multiple-choice quiz by m4234. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Super Bowl

Author
m4234
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
357,142
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
532
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: TheNVG (4/10), teachdpo (10/10), Guest 34 (10/10).
1. I was the MVP of Super Bowl XLI. I attended the University of Tennessee and play the position of quarterback. Who am I? Hint

Aaron Rodgers
Drew Brees
Peyton Manning
Eli Manning

2. I was MVP of Super Bowl XL. I attended the University of Georgia playing the position of wide receiver. I was also the first Super Bowl MVP born outside North America. Who am I? Hint

Hines Ward
Deion Branch
Santonio Holmes
Jerry Rice

3. I was the MVP of Super Bowl XLIV. I attended the University of Purdue playing quarterback. Obviously I am Drew Brees, but what team did I beat in that Super Bowl? Hint

New England Patriots
New Orleans Saints
Indianapolis Colts
Pittsburgh Steelers

4. I was the MVP of Super Bowl XXX. I attended Texas Christian University and played the position of cornerback. Who am I? Hint

Desmond Howard
Dexter Jackson
Larry Brown
Jake Scott

5. I was the MVP of Super Bowl XLIII. I attended the Ohio State University and played the position of wide receiver. Who am I? Hint

Hines Ward
Jerry Rice
Deion Branch
Santonio Holmes

6. I was the MVP of Super Bowl XXXV which was played in Tampa Bay. I attended the University of Miami and played on the defensive side of the ball. What position did I play? Hint

Cornerback
Inside Linebacker
Safety
Defensive End

7. I was MVP of Super Bowl XVIII. I attended the University of Southern California and played the position of running back. Who am I? Hint

Marcus Allen
John Riggins
O.J. Simpson
Ottis Anderson

8. I was MVP of Super Bowl XXVI. I attended Washington State University and played the position of quarterback. Who am I? Hint

Doug Williams
Mark Rypien
Troy Aikman
Jim Plunkett

9. I was MVP of Super Bowl XXIX. I attended Brigham Young University and played the position of quarterback. Who am I? Hint

Steve Young
Troy Aikman
Joe Montana
John Elway

10. I was the MVP of Super Bowl XXI. That's all the info your going to get. If you need help remembering my name, then go back and take the first letter of all your answers and it will spell out my name. Who am I?

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I was the MVP of Super Bowl XLI. I attended the University of Tennessee and play the position of quarterback. Who am I?

Answer: Peyton Manning

Peyton Manning was the number 1 draft pick by the Indianapolis Colts in the 1998 NFL Draft. He won his first Super Bowl with a MVP effort in February of 2007, leading the Colts to a 29-17 victory over the Chicago Bears.
2. I was MVP of Super Bowl XL. I attended the University of Georgia playing the position of wide receiver. I was also the first Super Bowl MVP born outside North America. Who am I?

Answer: Hines Ward

Mark Rypien of the Washington Redskins was the MVP of Super Bowl XXVI. He was born in Calgary, Alberta, Canada making his the first Super Bowl MVP born outside of the United States. Hines Ward was born in Seoul, South Korea making him the first MVP born outside North America. Hines helped lead the Pittsburgh Steelers to a 21-10 win over the Seattle Seahawks in Super Bowl XL.
3. I was the MVP of Super Bowl XLIV. I attended the University of Purdue playing quarterback. Obviously I am Drew Brees, but what team did I beat in that Super Bowl?

Answer: Indianapolis Colts

Drew Brees won Super Bowl XLIV earning the MVP award with a 31-17 victory over the Indianapolis Colts. It was the first Super Bowl in Saints history.
4. I was the MVP of Super Bowl XXX. I attended Texas Christian University and played the position of cornerback. Who am I?

Answer: Larry Brown

Larry Brown became the first cornerback to win the Super Bowl MVP award. In Super Bowl XXX he intercepted Pittsburgh Steelers quarterback Neil O'Donnell twice en route to a 27 - 17 Cowboy victory.
5. I was the MVP of Super Bowl XLIII. I attended the Ohio State University and played the position of wide receiver. Who am I?

Answer: Santonio Holmes

In Super Bowl XLIII Holmes caught nine passes for 131 yards and a touchdown, including four receptions for 73 yards on their final game-winning drive. He caught the game winning touchdown with 35 seconds remaining on the clock en route to winning the MVP award.
6. I was the MVP of Super Bowl XXXV which was played in Tampa Bay. I attended the University of Miami and played on the defensive side of the ball. What position did I play?

Answer: Inside Linebacker

Of course we are talking about Ray Lewis. In the Super Bowl winning season of 2000 he anchored a defense that set a 16-game single-season record for fewest points allowed (165) and fewest rushing yards allowed (970). In his final season of 2012 he helped the Ravens win their second Super Bowl.
7. I was MVP of Super Bowl XVIII. I attended the University of Southern California and played the position of running back. Who am I?

Answer: Marcus Allen

Marcus Allen was the MVP of Super Bowl XVII. In that game he rushed for 191 yards, caught two passes for 18 yards, and scored two touchdowns in the Raiders 38-9 victory over the Washington Redskins. In that game he also had a rushing touchdown of 74 yards, a record that stood for 22 years.
8. I was MVP of Super Bowl XXVI. I attended Washington State University and played the position of quarterback. Who am I?

Answer: Mark Rypien

Mark Rypien became the first Super Bowl MVP to be born outside the United States. He was born in Canada. In Super Bowl XXVI he passed for 292 yards and 2 touchdowns en route to a 37-24 win over the Buffalo Bills.
9. I was MVP of Super Bowl XXIX. I attended Brigham Young University and played the position of quarterback. Who am I?

Answer: Steve Young

Steve Young was the MVP of Super Bowl XXIX. In that game he passed for 325 yards and threw for a record breaking 6 touch downs. He also ran for a game high 49 yards, making him the first player ever to finish a Super Bowl as the game's leader in both rushing and passing yards. The 49ers defeated the San Diego Chargers, 49-26.
10. I was the MVP of Super Bowl XXI. That's all the info your going to get. If you need help remembering my name, then go back and take the first letter of all your answers and it will spell out my name. Who am I?

Answer: Phil Simms

Phil Simms helped lead the Giants to their first Super Bowl victory in Super Bowl XXI. In that game he completed 22 of 25 passes, with 2 of his 3 incompletions being drops by receivers. He threw for 268 yards and three touchdowns. In the game he broke Super Bowl records for consecutive completions, passing accuracy, and passer rating. Giants coach Bill Parcells was quoted saying "This might be the best game a quarterback has ever played."
Source: Author m4234

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 06 2023 : TheNVG: 4/10
Feb 03 2023 : teachdpo: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 34: 10/10
Jan 23 2023 : dmaxst: 10/10
Jan 17 2023 : Guest 24: 7/10
Jan 17 2023 : Guest 209: 2/10
Jan 14 2023 : Guest 71: 9/10
Jan 14 2023 : Guest 76: 10/10
Jan 11 2023 : bernie73: 2/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us