FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tutto Milan
Quiz about Tutto Milan

Tutto Milan! Trivia Quiz


This quiz is on the best team in the world, AC Milan, fans should find it easy!

A multiple-choice quiz by MiaowMiaow. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Italy

Author
MiaowMiaow
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
145,926
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
836
- -
Question 1 of 10
1. In which year did AC Milan win their first Campionato? Hint


Question 2 of 10
2. Where did the three players - Gunnar Gren, Gunner Nordahl and Nils Liedholm - come from? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these coaches never trained AC Milan? Hint


Question 4 of 10
4. In AC Milan the number 6 isn't taken by anyone as an honour to a great player. Which one? Hint


Question 5 of 10
5. In which position did Gianni Rivera play? Hint


Question 6 of 10
6. What was Marco Van Basten's goal scoring record in one season at AC Milan? Hint


Question 7 of 10
7. In which year did AC Milan add the star that symbolizes 10 League wins to their shirt? Hint


Question 8 of 10
8. In 1963 AC Milan won the European Cup in a final against Eusebio's Benefica (2-1). Who scored both of AC Milan's goals? Hint


Question 9 of 10
9. Who coached AC Milan when they had the nickname "Gli invincibili"? Hint


Question 10 of 10
10. In the year 2001, what position did AC Milan finish the season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which year did AC Milan win their first Campionato?

Answer: 1901

AC Milan won their first Serie A championship in 1901 (in those days known as Campionato Nazionale). Serie A started in 1929.
2. Where did the three players - Gunnar Gren, Gunner Nordahl and Nils Liedholm - come from?

Answer: Sweden

The three players from Sweden were nicknamed Gre-No-Li, Gren and Nordahl were midfielders, Liedholm was an attacker. They played or AC Milan in the 1950s.
3. Which of these coaches never trained AC Milan?

Answer: They all did

All of he above coached AC Milan, though some only for very short periods: Nereo Rocco (1961-63 and 1977), Oscar Tabarez (1996) and Fatih Terim (2001).
4. In AC Milan the number 6 isn't taken by anyone as an honour to a great player. Which one?

Answer: Franco Baresi

Franco Baresi (1977 to 1997) is often thought of as one of the best defenders Italy has ever had. To honour him and his 20 years of service, no one can take his number, 6.
5. In which position did Gianni Rivera play?

Answer: Midfield

One of AC Milan's Legends, he spent his entire career as a football player for the club, and probably the best Italian player ever (in my opinion). He played for ACC Milan form 1960 to 1979.
6. What was Marco Van Basten's goal scoring record in one season at AC Milan?

Answer: 25

In the 1991-92 season, he scored 25 goals in 31 matches.
7. In which year did AC Milan add the star that symbolizes 10 League wins to their shirt?

Answer: 1979

After losing the title on the last match the previous year against Hellas Verona, AC Milan were determined to win, and they did!
1901, 1906, 1907, 1951, 1955, 1957, 1959, 1962, 1968 and 1979.
8. In 1963 AC Milan won the European Cup in a final against Eusebio's Benefica (2-1). Who scored both of AC Milan's goals?

Answer: JosŤ Altafini

AC Milan feared above all the skill of the Portuguese star Eusebio, even though he did score, two goals from the Brazilian Attacker JosŤ Altafini secured a victory for AC Milan.
9. Who coached AC Milan when they had the nickname "Gli invincibili"?

Answer: Arrigo Sacchi

Under the coaching of Arrigo Sacchi (1987 to 1991 and 1996-97), AC Milan won an incredible amount of trophies in a few years.
Serie A in 1988, Supercoppa Italiana in 1988, European Cup in 1989 and 1990, UEFA Super Cup also in 1989 and 1990, and the Intercontinetal Cup, also back-to-back in 1989 and 1990.
10. In the year 2001, what position did AC Milan finish the season?

Answer: 6th

After that season Zaccheroni, the coach, was sacked after three season. Carlo Ancelotti was his successor.
AC Milan had the Serie A un Zaccheroni in 1999.
Source: Author MiaowMiaow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us