FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Forza Milan
Quiz about Forza Milan

Forza Milan! Trivia Quiz


All that a fan of AC Milan should know...

A multiple-choice quiz by stoneyjackson. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Italy

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
105,559
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
10 / 20
Plays
1286
- -
Question 1 of 20
1. The official club colours of AC Milan are red and which other colour? Hint


Question 2 of 20
2. What is the name of AC Milan's home stadium? Hint


Question 3 of 20
3. In what year was AC Milan founded? Hint


Question 4 of 20
4. The official story of AC Milan says that the club was founded on the 16th of what? Hint


Question 5 of 20
5. At the very beginning, football was NOT the only sport played by AC MILAN.


Question 6 of 20
6. Why did the founders chose the name "Milan" for the club? Hint


Question 7 of 20
7. The traditional symbol of AC Milan is a red what? Hint


Question 8 of 20
8. When did AC Milan win their first Italian league title? Hint


Question 9 of 20
9. AC Milan was the first Italian club to win the European Cup. In what year? Hint


Question 10 of 20
10. In Italy, after the victory of ten national titles, a club is allowed to add a small yellow star to its badge. AC MILAN got "the star" on: Hint


Question 11 of 20
11. Who was the first legendary captain of AC Milan? Hint


Question 12 of 20
12. The most famous coach of AC Milan was nicknamed "el paron". What was his real name? Hint


Question 13 of 20
13. Which one of these Italian players never played for AC Milan? Hint


Question 14 of 20
14. Their local rivals, Inter Milan, were founded by a group of dissidents of AC Milan.


Question 15 of 20
15. Their triumph in 1994 gave AC Milan their _____ European Cup title. Hint


Question 16 of 20
16. Their appearance in the 1995 European Cup final was their _______ final. Hint


Question 17 of 20
17. On 18th April 1989, Milan won one of the most remarkable victories in the history of the club by beating Real Madrid in the European Cup semi-final. What was the score? Hint


Question 18 of 20
18. In 1990 Milan won their fourth European Cup against Benfica. Who scored the winning goal of the match? Hint


Question 19 of 20
19. In 1989, AC Milan won its second Intercontinental Cup against Atletico National de Medellin. Who scored the winning goal of the match? Hint


Question 20 of 20
20. Arrigo Sacchi was AC Milan coach for how many years? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The official club colours of AC Milan are red and which other colour?

Answer: Black

The official story states the reason behind this: "Red like hell, and black to scare the enemy".
2. What is the name of AC Milan's home stadium?

Answer: Stadio Giuseppe Meazza

Stadio Giuseppe Meazza is also knows as the San Siro, and was built in 1926. Stadio Delle Alpi is in Turin, Stadio Ferraris in Genoa and Stadio Olimpico is in Rome.
3. In what year was AC Milan founded?

Answer: 1899

More than 100 years of glory.
4. The official story of AC Milan says that the club was founded on the 16th of what?

Answer: December

5. At the very beginning, football was NOT the only sport played by AC MILAN.

Answer: True

The original name of the club was Milan Football and Cricket Club.
6. Why did the founders chose the name "Milan" for the club?

Answer: Because they were British, and "Milan" is the English name of Milano

Six British people decided to found a club to improve the game of football in Milano, and a legend was born.
7. The traditional symbol of AC Milan is a red what?

Answer: Devil

Legend has it that the symbol was chosen to show the intolerance of the founders who were protestants, against the influence of the Catholic Church in Italy.
8. When did AC Milan win their first Italian league title?

Answer: 1901-02

9. AC Milan was the first Italian club to win the European Cup. In what year?

Answer: 1963

The game was played at Wembley Stadium, London, England against Benfica. AC Milan won 3-1.
10. In Italy, after the victory of ten national titles, a club is allowed to add a small yellow star to its badge. AC MILAN got "the star" on:

Answer: 1978-79

It was the last season of Gianni Rivera's career.
11. Who was the first legendary captain of AC Milan?

Answer: Herbert Kilpin

He was one of the founders. Legend (more than history) says that he decided the colors, the simbol and the name of the club. It's nickname was "Lord" and he's considered proudly one of the "fathers founders" of football in Italy.
12. The most famous coach of AC Milan was nicknamed "el paron". What was his real name?

Answer: Nereo Rocco

As coach he won three Italian titles, and the UEFA Champions Cup.
The name, translated by dialect means "the boss"!
13. Which one of these Italian players never played for AC Milan?

Answer: Roberto Bettega

Bettega played for Juventus (based in Turin) throughout his career.
14. Their local rivals, Inter Milan, were founded by a group of dissidents of AC Milan.

Answer: True

This happened in 1908.
15. Their triumph in 1994 gave AC Milan their _____ European Cup title.

Answer: 5th

The years were 1963, 1969, 1989, 1990 and 1994.
16. Their appearance in the 1995 European Cup final was their _______ final.

Answer: 8th

AC Milan lost the finals of 1958 (Real Madrid), 1993 (Olympic Marseille) and 1995 (Ajax Amsterdam). Their victories were 1963, 1969, 1989, 1990 and 1994.
17. On 18th April 1989, Milan won one of the most remarkable victories in the history of the club by beating Real Madrid in the European Cup semi-final. What was the score?

Answer: 5-0

The scorers were: Carlo Ancelotti, Ruud Gullit(2), Marco Van Basten and Roberto Donadoni.
18. In 1990 Milan won their fourth European Cup against Benfica. Who scored the winning goal of the match?

Answer: Frank Rijkaard

This was the only goal of the game.
19. In 1989, AC Milan won its second Intercontinental Cup against Atletico National de Medellin. Who scored the winning goal of the match?

Answer: Alberigo Evani

Also in this game, this was the only goal.
20. Arrigo Sacchi was AC Milan coach for how many years?

Answer: 5

He was manager between seasons 1988-91 and again in 1997.
Source: Author stoneyjackson

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us