FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Magica Internazionale Milano
Quiz about Magica Internazionale Milano

Magica Internazionale Milano Trivia Quiz


F.C. Internazionale Milano Spa ... Here is a quiz for all you Inter Milan FC fans out there - this will prove how real a fan you are - and if you think you know football (soccer) in general, give it a go !

A multiple-choice quiz by Caloboy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Italy

Author
Caloboy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
63,651
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
1053
- -
Question 1 of 20
1. What are Inter Milan's jersey colours when they play home fixtures? Hint


Question 2 of 20
2. In what year were Inter Milan FC founded? Hint


Question 3 of 20
3. In which of these seasons did Inter win their last 'Scudetto' (Italian championship)? Hint


Question 4 of 20
4. In which of these years did Inter last win the 'Coppa Italia' (Italian Cup)? Hint


Question 5 of 20
5. In which of these years did Inter last win a European Competition? Hint


Question 6 of 20
6. Inter were at the height of their powers when they won 2 European Champion Cups in a row. In what years did they achieve this? Hint


Question 7 of 20
7. In 1997 Inter paid a then world record transfer fee for this Brazilian striker. Who? Hint


Question 8 of 20
8. In 1997 Inter paid a then world record transfer fee for this Brazilian striker: how many goals did he score in his first year for the Nerazzuri? Hint


Question 9 of 20
9. In the late 1990s, Inter again splashed the cash and again bought the most expensive player in the world. Another striker, but this time an Italian. Who is he? Hint


Question 10 of 20
10. When they were crowned champions in 1979-80, it was their _____th league title. Hint


Question 11 of 20
11. What is the Giuseppe Maezza stadium affectionatly known as? Hint


Question 12 of 20
12. Who played in goal for Inter in season 2001-02? Hint


Question 13 of 20
13. Which Inter goalkeeper represented Italy in the 1990 World Cup Finals in Italy, and only conceded 2 goals for the tournament? Hint


Question 14 of 20
14. This guy joined Inter after winning the Golden Boot award in the 1990 world cup. Who is he? Hint


Question 15 of 20
15. What was the name of Inter Milan's President in season 2001-02? Hint


Question 16 of 20
16. Who was the Inter coach in season 2001-02, and what nationality is he? Hint


Question 17 of 20
17. Which of Inter's player in season 2001-02 was the highest paid player in the world at that time? Hint


Question 18 of 20
18. What colour are Inter's city rivals AC Milan? Hint


Question 19 of 20
19. In 1998-99 AC Milan were crowned champions. Which two teams, at the end of that season, had won more titles than Inter? Hint


Question 20 of 20
20. Inter has a Golden Star displayed above their club logo. What does this mean? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are Inter Milan's jersey colours when they play home fixtures?

Answer: Blue and Black

Sometimes worn on away games too but with white shorts.
2. In what year were Inter Milan FC founded?

Answer: 1908

3. In which of these seasons did Inter win their last 'Scudetto' (Italian championship)?

Answer: 1988-89

Back in the days when Lothar Mattheius and Jurgen Klinsmann were at their peak, and coached by Giovanni Trappatoni.
4. In which of these years did Inter last win the 'Coppa Italia' (Italian Cup)?

Answer: 1981-82

5. In which of these years did Inter last win a European Competition?

Answer: 1997-98

It was in the UEFA cup of that year that Inter defeated Lazio 3-0 in an all Italian final. The goals were scored by Zamorano, Zanetti and Ronaldo.
6. Inter were at the height of their powers when they won 2 European Champion Cups in a row. In what years did they achieve this?

Answer: 1964 and 1965

Under the guidance of perhaps their 2 best ever players, the Spanish Luis Suarez and the Brazillian Jair, Inter were unstoppable in those years.
7. In 1997 Inter paid a then world record transfer fee for this Brazilian striker. Who?

Answer: Ronaldo

Voted as the European player of the year and aged just 21, Ronaldo hit the Serie A by storm.
8. In 1997 Inter paid a then world record transfer fee for this Brazilian striker: how many goals did he score in his first year for the Nerazzuri?

Answer: 25

25 goals in 32 appearances to be exact. Purchased from Barcelona.
9. In the late 1990s, Inter again splashed the cash and again bought the most expensive player in the world. Another striker, but this time an Italian. Who is he?

Answer: Christian Vieri

Purchased from Lazio, he was going to form the most lethal strike force in the world alongside Ronaldo.
10. When they were crowned champions in 1979-80, it was their _____th league title.

Answer: 12

Their first came in 1909-10 and their 13th came in 1988-89, their last of the 20th century.
11. What is the Giuseppe Maezza stadium affectionatly known as?

Answer: San Siro

Stadio Olympico is home to Roma and Lazio, Stadio Comunale home to Reggina and Stadio Delli Alpi is home to Juventus and Torino. Inter share their home with bitter city rivals AC Milan.
12. Who played in goal for Inter in season 2001-02?

Answer: Francesco Toldo

Purchased after eight seasons with Fiorentina in time for the 2001-02 season.
13. Which Inter goalkeeper represented Italy in the 1990 World Cup Finals in Italy, and only conceded 2 goals for the tournament?

Answer: Walter Zenga

The first goal he let in was against Argentina in the semi-finals. Italy lost in a penalty shoot-out after drawing 1-1. The second was against England in the playoff for 3rd place. Italy won 2-1.
14. This guy joined Inter after winning the Golden Boot award in the 1990 world cup. Who is he?

Answer: Toto Schillacci

He scored 6 times, but it wasn't enough ...
15. What was the name of Inter Milan's President in season 2001-02?

Answer: Massimo Moratti

Purchased (passed down?) from his father, he has thrown millions at the club to try to win the Scudetto but without luck so far.
16. Who was the Inter coach in season 2001-02, and what nationality is he?

Answer: Hector Cuper - Argentinian

Brought in after taking Valencia to two Champion's League Cup Finals in two years.
17. Which of Inter's player in season 2001-02 was the highest paid player in the world at that time?

Answer: Alvaro Recoba

Surprising since he is fighting to get into the starting eleven for Inter at the moment.
18. What colour are Inter's city rivals AC Milan?

Answer: Red and Black

19. In 1998-99 AC Milan were crowned champions. Which two teams, at the end of that season, had won more titles than Inter?

Answer: Juventus & AC Milan

Juve had won an amazing 25, AC Milan 15, and Inter were not far behind with 13.
20. Inter has a Golden Star displayed above their club logo. What does this mean?

Answer: They have won more than 10 titles

You get a star every time you win 10 titles. Milan also have a star and Juventus have three. Italy also has three stars because they have won three World Cups.
Source: Author Caloboy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us