FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The History of Juventus
Quiz about The History of Juventus

The History of Juventus Trivia Quiz


This quiz covers the history of the Italian soccer club Juventus. The questions discuss Juve's foundation, all time players, and records.

A multiple-choice quiz by beb. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Italy

Author
beb
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
63,366
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1337
Last 3 plays: Guest 62 (11/15), Guest 213 (10/15), Ttthhjjjdj (5/15).
- -
Question 1 of 15
1. The club's foundation year is ______ ? Hint


Question 2 of 15
2. What is Juve's official jersey color? Hint


Question 3 of 15
3. What was the original jersey color? Hint


Question 4 of 15
4. Their ECL (European Cup) title in 1996 was their ____ ? Hint


Question 5 of 15
5. What was the name of the club's stadium from 1990 to 2006? Hint


Question 6 of 15
6. Which of these Italian players did not play for Juventus? Hint


Question 7 of 15
7. When they won the Italian championship in 1998 it was their _____ title? Hint


Question 8 of 15
8. Which foreign player did NOT play for Juventus? Hint


Question 9 of 15
9. Which Juventus player also won the Italian championship with Napoli, together with Diego Maradona? Hint


Question 10 of 15
10. In which city is the club based? Hint


Question 11 of 15
11. Which one of these players scored the most goals in a season? Hint


Question 12 of 15
12. Of these four players, which one scored more goals playing for Juve? Hint


Question 13 of 15
13. In 1961 the club had its biggest win (inside Italy). What was the score? Hint


Question 14 of 15
14. Which goalkeeper played for the longest period for the club? Hint


Question 15 of 15
15. What is the club's special achievement outside Italy? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 62: 11/15
May 20 2024 : Guest 213: 10/15
May 12 2024 : Ttthhjjjdj: 5/15
May 05 2024 : Guest 64: 10/15
Apr 29 2024 : Guest 94: 13/15
Apr 20 2024 : Guest 77: 8/15
Apr 14 2024 : Guest 80: 10/15
Apr 11 2024 : Guest 213: 13/15
Apr 07 2024 : Guest 185: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The club's foundation year is ______ ?

Answer: 1897

Founded by Eugenio and Enrico Canfari. They were league champions in 1905.
2. What is Juve's official jersey color?

Answer: black and white

In Italian the team is named 'The Bianconeri', meaning the black and whites.
3. What was the original jersey color?

Answer: pink

Hard to believe, but the bianconeri played in pink until one day their (delivered from England) arrived in the colors of black and white.
4. Their ECL (European Cup) title in 1996 was their ____ ?

Answer: 2nd

1-0 against Liverpool in 1984-5, and a penalty shootout against Ajax in 1995-6.
5. What was the name of the club's stadium from 1990 to 2006?

Answer: Stadio delle Alpi

A new stadium, the Juventus Stadium, was constructed on the site of the old delle Alpi. It opened in 2011.
6. Which of these Italian players did not play for Juventus?

Answer: Gianfranco Zola

7. When they won the Italian championship in 1998 it was their _____ title?

Answer: 25th

No Italian club had won more. AC Milan were champions in the following year, for the 16th time (next best behind Juve).
8. Which foreign player did NOT play for Juventus?

Answer: John Oldridge

9. Which Juventus player also won the Italian championship with Napoli, together with Diego Maradona?

Answer: Ciro Ferrara

Ferrara was lucky to play with Maradona before he was transfered to Juventus.
10. In which city is the club based?

Answer: Turin

11. Which one of these players scored the most goals in a season?

Answer: Felice Borel

He scored 32 goals in 1933-4.
12. Of these four players, which one scored more goals playing for Juve?

Answer: Giampiero Boniperti

He scored 178 goals.
13. In 1961 the club had its biggest win (inside Italy). What was the score?

Answer: 9-1

It was against Inter, in the 1960-61 season at Turin (June 10th, 1961). This beat the then record 8-0 win v. Fiorentina set in the 1952-1953 season.
14. Which goalkeeper played for the longest period for the club?

Answer: Dino Zoff

He played 332 consecutive games.
15. What is the club's special achievement outside Italy?

Answer: Juventus was the first team to win all international trophies organized by UEFA

In 1985, Juventus won the European Cup, the Supercup and the World Club Championship. Together with the 'Cup Winners' Cup in 1984 and the UEFA Cup in 1977, they won every possible trophy.
Source: Author beb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us