FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Cup 2002
Quiz about World Cup 2002

World Cup: 2002 Trivia Quiz


This is just a summary of the world cup, if you watched it then you shouldn't have problems.

A multiple-choice quiz by Gunnerdevil. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. FIFA World Cup
  8. »
  9. 2002 South Korea/Japan

Author
Gunnerdevil
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
107,605
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
5450
- -
Question 1 of 20
1. Papa Bouba Diop scored the 1st goal of the world cup, but what club does he play for in 2002? Hint


Question 2 of 20
2. Who scored the last goal in Germany's thrashing 8-0 against Saudi Arabia? Hint


Question 3 of 20
3. There was a free kick goal in the game South Africa vs. Paraguay?


Question 4 of 20
4. Who followed up and scored for Argentina when Ariel Ortega missed the PK against Sweden? Hint


Question 5 of 20
5. Which 2 coutries were the only countries to score a goal against Oliver Kahn? Hint


Question 6 of 20
6. Who hit the post in the World Cup final in an amazing free kick between Germany and Brazil Hint


Question 7 of 20
7. Who hit the post in the round 16 game at Sweden vs Senegal, in injury time? Hint


Question 8 of 20
8. Ronaldinho was sent off in the Brazil vs England quarterfinal?


Question 9 of 20
9. Thierry Henry was sent off against what team in the first round? Hint


Question 10 of 20
10. Brazil beat Costa Rica 4-1 in the group phase?


Question 11 of 20
11. During the World Cup they announced that Jan Dahl Tomasson was moving to what club? Hint


Question 12 of 20
12. Who scored against Cameroon in the Ireland vs Cameroon match? Hint


Question 13 of 20
13. Paolo Maldini retired from international play after their 16 round exit?


Question 14 of 20
14. At what venue was the game England vs Argentina played in Japan? Hint


Question 15 of 20
15. Who scored the lone goal for Turkey in the round 16 match between Turkey and Japan to sent Turkey to the quarterfinals? Hint


Question 16 of 20
16. Which team won the Fair Play award in the World Cup? Hint


Question 17 of 20
17. Where was the first game of the World Cup played, and where was the last game of the World Cup played in 2002? Hint


Question 18 of 20
18. What is true that always happens in the first game of the World Cup? Hint


Question 19 of 20
19. Which one of these key players got injured and didn't play for France in the World Cup? Hint


Question 20 of 20
20. What coach was sacked for France's poor showing in the World cup? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Papa Bouba Diop scored the 1st goal of the world cup, but what club does he play for in 2002?

Answer: Lens

He currently plays for Lens in France.
2. Who scored the last goal in Germany's thrashing 8-0 against Saudi Arabia?

Answer: Bernd Shneider

He got the last goal of the match was off a Free kick.
3. There was a free kick goal in the game South Africa vs. Paraguay?

Answer: True

Francisco Arce scored it.
4. Who followed up and scored for Argentina when Ariel Ortega missed the PK against Sweden?

Answer: Hernan Crespo

Hernan Crespo followed up and scored in the missed PK, despite the goal and the match ending 1-1. Argentina was sent home after that match.
5. Which 2 coutries were the only countries to score a goal against Oliver Kahn?

Answer: Ireland&Brazil

Oliver Kahn managed to get a clean sheet until Ireland tied Germany 1-1. Robbie Keane scoring the goal in injury time, after that he went on with another clean sheet for 3 matches until Brazil defeated Germany in the final 2-0 with Ronaldo getting a double.
6. Who hit the post in the World Cup final in an amazing free kick between Germany and Brazil

Answer: Oliver Neuville

Talk about a shot!
7. Who hit the post in the round 16 game at Sweden vs Senegal, in injury time?

Answer: Anders Svensson

Anders Svensson did this early in injury time, unfortunately that's all they could manage as they crashed out of the World Cup. Henri Camara sent Senegal through to the quarterfinals courtesy of his late golden goal.
8. Ronaldinho was sent off in the Brazil vs England quarterfinal?

Answer: True

Ronaldinho saw red shortly after scoring his marvelous free kick.
9. Thierry Henry was sent off against what team in the first round?

Answer: Uruguay

Henry couldnt believe it, but the ref could. His 2 foot lunge gave the ref no choice.
10. Brazil beat Costa Rica 4-1 in the group phase?

Answer: False

They actually won 5-2, with a goal most memorably by Edmilson.
11. During the World Cup they announced that Jan Dahl Tomasson was moving to what club?

Answer: AC Milan

Jon Dahl Tomasson moved from Feyernoord to AC Milan.
12. Who scored against Cameroon in the Ireland vs Cameroon match?

Answer: Matt Holland

Matt holland scored with a spectacular low drive shot.
13. Paolo Maldini retired from international play after their 16 round exit?

Answer: True

Paolo Maldini did retire from international play after Italy's shock exit from the World Cup, although they are still begging him to play in Euro 2004.
14. At what venue was the game England vs Argentina played in Japan?

Answer: Sapporo

England won this one 1-0 after Beckham's PK in the closing minutes of the first half.
15. Who scored the lone goal for Turkey in the round 16 match between Turkey and Japan to sent Turkey to the quarterfinals?

Answer: Umit Davalla

It was Umit Davalla with a header following a corner.
16. Which team won the Fair Play award in the World Cup?

Answer: Belgium

17. Where was the first game of the World Cup played, and where was the last game of the World Cup played in 2002?

Answer: Seoul &Yokohama

18. What is true that always happens in the first game of the World Cup?

Answer: The defending champion plays in it

The defending champion plays in it. 1998 World Cup Brazil vs Scotland (Brazil won in 1994), 2002 Senegal vs France (France won in 1998).
19. Which one of these key players got injured and didn't play for France in the World Cup?

Answer: Robert Pires

Robert Pires got injured against Newcastle late in the season when he was playing for Arsenal. One of my favorite players.
20. What coach was sacked for France's poor showing in the World cup?

Answer: Roger Lemerre

Source: Author Gunnerdevil

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us