FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Cup 2002
Quiz about World Cup 2002

Sports Quiz: World Cup 2002: 10 Questions | FIFA World Cup


The World Cup is over. It was a great cup. Let's see if you remember everything.

A multiple-choice quiz by jantje. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. FIFA World Cup
  8. »
  9. 2002 South Korea/Japan

Author
jantje
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
82,926
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1970
- -
Question 1 of 10
1. In the first game France suffered a shock defeat against Senegal. However, things could have been different. France hit the woodwork two times. Who were the unlucky players? Hint


Question 2 of 10
2. Miroslav Klose scored 5 times during the World Cup. What was so special about his 5 goals? Hint


Question 3 of 10
3. Korea surprised the whole world by reaching the semi-final. Who was their coach during this great run? Hint


Question 4 of 10
4. In the group stage, England won against Argentina. Beckham scored the only goal from the penalty spot. But who was fouled in the box to give Beckham the chance to score from the spot? Hint


Question 5 of 10
5. Like we all know, Brazil became World Champion. However, in their second round match against Belgium they had a scare when Belgium scored the first goal. However, the perfectly good goal was disallowed for some reason. What is the name of the referee that helped Brazil to reach the next round? Hint


Question 6 of 10
6. The United States played some great soccer. But in the third round they went out against Germany. Who scored the only goal of that match? Hint


Question 7 of 10
7. In the game for the third place, Turkey scored the fastest goal ever on a World Cup. After only 11 seconds they made it 1-0. Who scored that goal? Hint


Question 8 of 10
8. Brazil - Germany was the final. It was not the first time that those teams reached the final. How many times did they reach the final (including this one)? Hint


Question 9 of 10
9. The win by Brazil in the 2002 final was their _____ ? Hint


Question 10 of 10
10. Some great teams went home after the first round. But which 'great' country didn't even manage to get to the World Cup? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the first game France suffered a shock defeat against Senegal. However, things could have been different. France hit the woodwork two times. Who were the unlucky players?

Answer: Trezeguet - Henry

France lost 1-0. They didn't get through the first round. They couldn't even score a goal. The greatest upset of the first round.
2. Miroslav Klose scored 5 times during the World Cup. What was so special about his 5 goals?

Answer: 5 headers

Klose scored 5 times with his head. That's a record. He scored 3 times against Saoudi-Arabia and once each against Ireland and Cameroon.
3. Korea surprised the whole world by reaching the semi-final. Who was their coach during this great run?

Answer: Hiddink

Guus Hiddink comes from Holland. The people of Korea wanted him as president because of the great success during the World Cup.
4. In the group stage, England won against Argentina. Beckham scored the only goal from the penalty spot. But who was fouled in the box to give Beckham the chance to score from the spot?

Answer: Owen

A great revenge for Beckham, after his red card 4 years earlier!
5. Like we all know, Brazil became World Champion. However, in their second round match against Belgium they had a scare when Belgium scored the first goal. However, the perfectly good goal was disallowed for some reason. What is the name of the referee that helped Brazil to reach the next round?

Answer: Prendergast

In the closing minutes of the first half, Marc Wilmots scored for Belgium. The referee disallowed the goal and in the second half Brazil never looked back and scored twice. So Brazil (and not Belgium) went on to become World Champion for the fifth time.
6. The United States played some great soccer. But in the third round they went out against Germany. Who scored the only goal of that match?

Answer: Ballack

Ballack scored with a header in the first half. The United States were the better team however. Only a great Oliver Kahn and a blind referee made sure they went home.
7. In the game for the third place, Turkey scored the fastest goal ever on a World Cup. After only 11 seconds they made it 1-0. Who scored that goal?

Answer: Hakan Sukur

Turkey won that game 3-2 against Korea.
8. Brazil - Germany was the final. It was not the first time that those teams reached the final. How many times did they reach the final (including this one)?

Answer: Brazil 7 - Germany 7

It is hard to believe but both teams reached the final for the 7th time. However, it was the first time they met in a World Cup final.
9. The win by Brazil in the 2002 final was their _____ ?

Answer: 5th

It was the 5th time they became World Champion. Germany and Italy have won 3 times. Uruguay and Argentina twice.
10. Some great teams went home after the first round. But which 'great' country didn't even manage to get to the World Cup?

Answer: Holland

Yeah!
Source: Author jantje

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. FIFA World Cup 2002 Average
2. WC 2002: Japan-S. Korea Average
3. World Cup 2002 Average
4. World Cup: 2002 Tough
5. 2002 World Cup Finals Average
6. World Cup 2002: Round 16 Average
7. 2002 World Cup Comments Very Difficult
8. 2002 World Soccer Rankings Tough
9. World Cup: 2002 Review Average
10. World Cup 2002 Difficult
11. World Cup 2002 Finals Average
12. World Cup 2002 Tough

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us