FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1966 Batman Series
Quiz about 1966 Batman Series

1966 "Batman" Series Trivia Quiz


If you have watched the 1966 "Batman" TV series see how much you can remember. Good Luck!

A multiple-choice quiz by RHBellMB01. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Batman

Author
RHBellMB01
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
366,750
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
765
Last 3 plays: Leukeran (8/10), Guest 97 (8/10), Guest 142 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following Bat vehicles did Batman and Robin once drive as Bruce Wayne and Dick Grayson? Hint


Question 2 of 10
2. Catwoman once owned a tiger as a pet. What was the tiger's name? Hint


Question 3 of 10
3. Which villainess did Batman almost get married to? Hint


Question 4 of 10
4. What was Mr. Freeze's favorite dessert? Hint


Question 5 of 10
5. What was Batman adamant about during a Bat-climb? Hint


Question 6 of 10
6. Where was Joker and Catwoman's hideout, The Grimalkin Novelty Company, located? Hint


Question 7 of 10
7. The first time escaping from the police, False Face disguised himself as what? Hint


Question 8 of 10
8. How far was it from the Batcave to Gotham City? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of the exploding book that the Bookworm's assistant, Lydia Limpet, placed in the front seat of the Batmobile? Hint


Question 10 of 10
10. What was the first clue Batman and Robin received from the Riddler? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 16 2024 : Leukeran: 8/10
Jun 14 2024 : Guest 97: 8/10
Jun 14 2024 : Guest 142: 1/10
Jun 13 2024 : Guest 136: 7/10
May 29 2024 : Guest 76: 5/10
May 29 2024 : Guest 174: 5/10
May 25 2024 : Guest 104: 4/10
May 24 2024 : Guest 98: 7/10
May 20 2024 : bernie73: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following Bat vehicles did Batman and Robin once drive as Bruce Wayne and Dick Grayson?

Answer: Batcycle

After Shame and his cohorts stole the Wayne limousine, Bruce had the remote control unit to allow the Batcycle to follow them. Since they were only a mile away from the secret entrance to the Batcave they just rode the Batcycle without wearing their costumes.
2. Catwoman once owned a tiger as a pet. What was the tiger's name?

Answer: Tinkerbell

Batman used his Batclaws to climb up a wall to get out of reach of the tiger. While he was up there, Catwoman told him the tiger's name was Tinkerbell through a microphone.
3. Which villainess did Batman almost get married to?

Answer: Marsha, Queen of Diamonds

Marsha, Queen of Diamonds ordered Batman to marry her so she could to get her hands on the Bat-Diamond which powered the Bat-Computer. If he didn't marry her then she would not release Robin from her love spell.
4. What was Mr. Freeze's favorite dessert?

Answer: Baked Alaska

Mr. Freeze had Batman and Robin held hostage at his hideout. During dinner, the butler brought out some Baked Alaska for dessert. Mr. Freeze said that was his favorite.
5. What was Batman adamant about during a Bat-climb?

Answer: Keeping both hands on the Bat-rope

While the Dynamic Duo was Bat-climbing up a wall at one time, they both looked down and Robin pointed at something to Batman. Batman told him, "Careful Robin! Both hands on the Bat-Rope!"
6. Where was Joker and Catwoman's hideout, The Grimalkin Novelty Company, located?

Answer: On the corner of Cattail Lane and Nine Lives Alley

Commissioner Gordon phoned Batman and said Batgirl called and wanted him to meet her at the intersection of Cattail Lane and Nine Lives Alley.
7. The first time escaping from the police, False Face disguised himself as what?

Answer: Chef

After False Face escaped from the police in his Trick Truck, he used a switch that changed his truck into a bakery truck. As soon as False Face came out of the truck, he was in a chef uniform.
8. How far was it from the Batcave to Gotham City?

Answer: 14 miles

Every time when the Dynamic Duo exited the Batcave and drive to Gotham City there was a sign that said it was 14 miles to Gotham City.
9. What was the name of the exploding book that the Bookworm's assistant, Lydia Limpet, placed in the front seat of the Batmobile?

Answer: For Whom the Bell Tolls

When Batman and Robin arrived at Police Headquarters and rushed inside, Lydia Limpet started walking towards the Batmobile and dropped a book in the front seat and we saw the title close up. Luckily, Batman managed to eject the book before it exploded.
10. What was the first clue Batman and Robin received from the Riddler?

Answer: Why is an orange like a bell?

This was in the very first Batman episode. During the pavilion of the Republic of Moldavia, the Moldavian Prime Minister began to slice a cake and had no idea there was a bomb inside. After the bomb exploded, a riddle appeared in a parachute and Commissioner Gordon read it. The riddle read, "Why is an orange like a bell?"
Source: Author RHBellMB01

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us