Quiz about Basic Malcolm in the Middle
Quiz about Basic Malcolm in the Middle

Basic "Malcolm in the Middle" Trivia Quiz


As I couldn't find a general quiz on this great TV show, I decided to write one. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Fi B. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. Malcolm In The Middle

Author
Fi B
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
129,789
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
12128
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: spidersfull (10/10), Guest 72 (10/10), Guest 99 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who plays Malcolm? Hint

Frankie Muniz
Macaulay Culkin
Jonathan Taylor Thomas
Devon Sawa

2. What is the name of Malcolm's mother? Hint

Lauren
Lois
Magda
Piper

3. What is the name of Malcolm's dad? Hint

Craig
Hal
Dewey
Reese

4. What is the name of Malcolm's eldest brother? Hint

Francis
Reese
Dewey
Hal

5. Who is Malcolm's second-oldest brother? Hint

Francis
Craig
Dewey
Reese

6. Who is Malcolm's younger brother (he's about 6 or 7 years younger)? Hint

Malcolm II
Huey
Dewey
Louie

7. What is the name of Lois' boss/co-worker at the Lucky Aide? Hint

Hal
Craig
Malcolm
Walt Disney

8. What is the name of Francis's wife? Hint

Llama
Piama
Gretchen
Pocahontas

9. Malcolm has a friend in a wheelchair. What's his name? Hint

Sam
Ed
Stevie
Mattie

10. Who sings the "Malcolm in the Middle" theme song, "Boss of Me"? Hint

Barenaked Ladies
Primus
They Might Be Giants
The Rembrandts


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who plays Malcolm?

Answer: Frankie Muniz

That one should have been pretty easy. He was also in the 2002 movie "Big Fat Liar" with Amanda Bynes.
2. What is the name of Malcolm's mother?

Answer: Lois

Lois is played by Jane Kaczmarek, who has also voiced a judge on "The Simpsons". She was also the mother in "Pleasantville" with Reese Witherspoon and Tobey Maguire.
3. What is the name of Malcolm's dad?

Answer: Hal

He is played by Bryan Cranston. Craig is Lois's boss at work (the Lucky Aide grocery store). Dewey and Reese are Malcolm's brothers.
4. What is the name of Malcolm's eldest brother?

Answer: Francis

Francis is played by Christopher Kennedy Masterson, and his brother plays Steven Hyde on "That 70s Show".
5. Who is Malcolm's second-oldest brother?

Answer: Reese

Reese is played by Justin Berfield. He is slightly older than Malcolm.
6. Who is Malcolm's younger brother (he's about 6 or 7 years younger)?

Answer: Dewey

He's played by Erik Per Sullivan. He was the little Joe Dirt in the movie "Joe Dirt".
7. What is the name of Lois' boss/co-worker at the Lucky Aide?

Answer: Craig

Played by David Anthony Higgins, he is rather fat and a bit of a loser. He loves Lois but spends his time alone at home with his cats.
8. What is the name of Francis's wife?

Answer: Piama

Emy Coligado plays the Native American Indian. Francis married her when he was living in Alaska. Then they moved to Otto's farm where Francis started working.
9. Malcolm has a friend in a wheelchair. What's his name?

Answer: Stevie

Stevie is played by Craig Lamar Traylor, and speaks really slowly. He is smart and was in the Krelboyne class with Malcolm at primary school.
10. Who sings the "Malcolm in the Middle" theme song, "Boss of Me"?

Answer: They Might Be Giants

'Yes, no, maybe, I don't know, can you repeat the question?'. They Might Be Giants have released albums such as "Flood", "Apollo 18", "John Henry", and "Factory Showroom". Hope you enjoyed my quiz!
Source: Author Fi B

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : spidersfull: 10/10
Nov 27 2022 : Guest 72: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 99: 4/10
Nov 25 2022 : Guest 172: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 97: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 95: 9/10
Nov 24 2022 : Guest 68: 9/10
Nov 24 2022 : Guest 82: 9/10
Nov 23 2022 : Guest 24: 6/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us