FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Malcolm in the Middle
Quiz about Malcolm in the Middle

Malcolm in the Middle Trivia Quiz


A quiz on the hit show starring Frankie Muniz. Questions may come from any season.

A multiple-choice quiz by goddessdivine. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. Malcolm In The Middle

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
293,105
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
846
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (10/10), tWiX71 (7/10), Guest 78 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. At the end of the show, Malcolm has four brothers. What are their names from oldest to youngest? Hint


Question 2 of 10
2. What is the last name of the family? Hint


Question 3 of 10
3. Malcolm has a friend in a wheelchair who is also in the Krelboyne class. What is his name? Hint


Question 4 of 10
4. Lois has a crazy and insanely rude mother. What is her first name? Hint


Question 5 of 10
5. Who did Malcolm's father name him after? Hint


Question 6 of 10
6. Lois works at the Lucky Aide. What is the store motto? Hint


Question 7 of 10
7. What do the signs in Dewey's emotionally disturbed class say? Hint


Question 8 of 10
8. In the first episode, Malcolm goes to Stevie's house. What do the two boys eat? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the last episode? Hint


Question 10 of 10
10. In the second to last episode, what do Malcolm and the other outcasts call their prom? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 98: 10/10
Apr 12 2024 : tWiX71: 7/10
Apr 01 2024 : Guest 78: 10/10
Mar 30 2024 : Guest 71: 10/10
Mar 25 2024 : Guest 72: 7/10
Mar 16 2024 : Chloe4770: 5/10
Mar 15 2024 : Guest 50: 8/10
Mar 12 2024 : Guest 172: 7/10
Mar 08 2024 : Guest 172: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the end of the show, Malcolm has four brothers. What are their names from oldest to youngest?

Answer: Francis, Reese, Dewey, and Jamie

In the first episode, Francis is away at school in Alabama, and Jamie isn't born until later on in the series.
2. What is the last name of the family?

Answer: Wilkerson

Many people think the last name is never revealed, but when Francis is at school, his name tag reads "Francis Wilkerson".
3. Malcolm has a friend in a wheelchair who is also in the Krelboyne class. What is his name?

Answer: Stevie

Stevie has overbearing parents. His mother leaves him and his father later on in the series. Dabney is also in the special class, but is not in a wheelchair. Chad is Dewey's friend from the emotionally disturbed class, and Reese is one of Malcolm's older brothers.
4. Lois has a crazy and insanely rude mother. What is her first name?

Answer: Ida

Ida appears throughout the series, and she does things like suing the family, blowing smoke into the house, and showing up when she is not welcome.
5. Who did Malcolm's father name him after?

Answer: Rusty Malcolm

Rusty Malcolm is Hal's favorite NASCAR racer, as revealed in the "Stock Car Races" episode. Malcolm X was an Islamic leader, Malcolm Muggeridge is a Christian apologist and journalist, and Malcolm Jamal Warner was on "The Cosby Show".
6. Lois works at the Lucky Aide. What is the store motto?

Answer: "The L Stands for Value"

This motto is displayed on the employee smocks throughout the entire series. Malcolm also works at the store for awhile.
7. What do the signs in Dewey's emotionally disturbed class say?

Answer: "Put Ups - Not Put Downs" and "Words Not Hands"

The signs are displayed on the classroom walls when Dewey is placed in the class, called the "Busey Class".
8. In the first episode, Malcolm goes to Stevie's house. What do the two boys eat?

Answer: Cookies

Lois forces Malcolm to go over to Stevie's, where Malcolm ends up having a nice time with Stevie's comic collection.
9. What is the name of the last episode?

Answer: "Graduation"

In this episode, Malcolm graduates top of his class and Reese gets a job as a janitor at his high school after graduating. Francis gets a real job, and in the very end, Lois takes a pregnancy test and it's positive!
10. In the second to last episode, what do Malcolm and the other outcasts call their prom?

Answer: Morp

The Morp ends up being a success, but Malcolm is not satisfied until he tells the cool kids about the Morp and looks like an idiot.
Source: Author goddessdivine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us