FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about California Here We Come
Quiz about California Here We Come

California, Here We Come! Trivia Quiz


My favorite episodes of "I Love Lucy" are the "Getting Ready for Hollywood" episodes. Hope you love them as much as I do!

A multiple-choice quiz by bron317. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television H-K
  8. »
  9. I Love Lucy

Author
bron317
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
264,385
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6052
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 173 (10/10), Guest 38 (9/10), Guest 70 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What movie does Ricky go to Hollywood to film? Hint


Question 2 of 10
2. In "Ricky's Screen Test," Lucy gets the minor role of the lover Ricky's character has come to bid farewell. What is the name of her character's husband? Hint


Question 3 of 10
3. What physical ailment befalls Ben Benjamin? Hint


Question 4 of 10
4. Who writes the message that Hollywood called and Ricky got the job? Hint


Question 5 of 10
5. In the episode, "Getting Ready," it is revealed that Ethel once took a trip to Minnesota. Why was she there? Hint


Question 6 of 10
6. What kind of car did Fred buy for the trip? Hint


Question 7 of 10
7. Who invites herself to go along on the trip? Hint


Question 8 of 10
8. What time does Ricky want to leave for California? Hint


Question 9 of 10
9. What's the "specialty of the house" at the rickety cafe where they make their first stop? Hint


Question 10 of 10
10. How many cabins did Mr. Skinner have? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 173: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 38: 9/10
Jun 04 2024 : Guest 70: 4/10
May 31 2024 : Guest 73: 7/10
May 29 2024 : Guest 128: 4/10
May 26 2024 : Guest 174: 9/10
May 24 2024 : Guest 108: 5/10
May 21 2024 : Guest 24: 10/10
May 21 2024 : Guest 66: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What movie does Ricky go to Hollywood to film?

Answer: "Don Juan"

"Don Juan" is eventually shelved, and the studio promises to put Ricky in another movie right away. We never do find out what that other movie is!
2. In "Ricky's Screen Test," Lucy gets the minor role of the lover Ricky's character has come to bid farewell. What is the name of her character's husband?

Answer: Count Lorenzo

Lucy's character must stay with her husband, "for he is old and feeble, and he needs me." Lucy is so funny, seated with her back to the camera and trying desperately to get her face on the screen.
3. What physical ailment befalls Ben Benjamin?

Answer: headache

Lucy, thinking Mr. Benjamin is a burglar, hits him over the head with a bowl and renders him unconscious. He develops a terrible headache and still has it when Ricky reads for him at the end of the episode.
4. Who writes the message that Hollywood called and Ricky got the job?

Answer: Fred

Fred wrote the note and Ethel accidentally left it where Lucy would be sure to find it.
5. In the episode, "Getting Ready," it is revealed that Ethel once took a trip to Minnesota. Why was she there?

Answer: She went to Mayo Brothers to have her gallstones taken out.

Ethel is lamenting the fact that she never gets to go anywhere when Fred mentions this. Both Mertzes end up going with the Ricardos to California.
6. What kind of car did Fred buy for the trip?

Answer: Convertible

He paid three hundred dollars for it and it literally fell apart.
7. Who invites herself to go along on the trip?

Answer: Mrs. McGillicuddy

Mrs. McGillicudy is Lucy's mother. She says this her chance to take the book she's written "right to Dore Schary." The book is never again mentioned, and later, while in Hollywood, Mrs. McGillicuddy doesn't even know who Dore Schary is!
8. What time does Ricky want to leave for California?

Answer: 6 am

Due to packing delays, they actually leave twelve hours late!
9. What's the "specialty of the house" at the rickety cafe where they make their first stop?

Answer: a cheese sandwich

The "specialty" was the only item on the menu Mr. Skinner had. The cheese was inedible, and the gang left still hungry.
10. How many cabins did Mr. Skinner have?

Answer: one

Ricky tells him they'll take two cabins, but Mr. Skinner replies that he's only got one. One is all that he's ever had.
Source: Author bron317

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us