FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Love Lucy Episode Showdown
Quiz about I Love Lucy Episode Showdown

"I Love Lucy" Episode Showdown Quiz


Another quiz on the greatest show of all time!

A multiple-choice quiz by divaincantare. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television H-K
  8. »
  9. I Love Lucy

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
152,108
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3012
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 209 (9/10), jmel2 (5/10), Guest 12 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. In "The Diet", how many pounds did Lucy try to lose in one week? Hint


Question 2 of 10
2. The Vaudeville act in which Lucy is a clown is called ______.

Answer: (Three Words)
Question 3 of 10
3. What was Fred's name in the operetta Lucy wrote? Hint


Question 4 of 10
4. The Friday Night Fine Arts League does TV benefit were Lucy and Ethel end up tearing off each other's dresses.


Question 5 of 10
5. Lucy got an offer for her novel manuscript. What is the title of the chapter they want it for? Hint


Question 6 of 10
6. Lucy did a U-turn in the Holland Tunnel when she was learing to drive.


Question 7 of 10
7. In the episode "Homecoming", which of these does Ricky NOT make Lucy do? Hint


Question 8 of 10
8. In "Deep Sea Fishing" the girls bet $ ____ over who can catch the bigger fish to cover a shopping spree.

Answer: (One Word. 3 digit number)
Question 9 of 10
9. What was the name of the illness Lucy was diagnosed with in "Lucy Fakes Illness"? Hint


Question 10 of 10
10. The name of the play Lucy wrote was ___________.

Answer: (5 words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 18 2024 : Guest 209: 9/10
Jul 18 2024 : jmel2: 5/10
Jul 13 2024 : Guest 12: 4/10
Jul 10 2024 : Guest 67: 8/10
Jul 09 2024 : Foreverdum: 5/10
Jul 08 2024 : Guest 209: 8/10
Jun 28 2024 : Guest 99: 5/10
Jun 23 2024 : Guest 63: 5/10
Jun 23 2024 : tarajoy33: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "The Diet", how many pounds did Lucy try to lose in one week?

Answer: 12

In "The Diet", the Mertzes' dog, Butch, is introduced who is then never seen again. No mention of him or his whereabouts ever appears in the series again.
2. The Vaudeville act in which Lucy is a clown is called ______.

Answer: Slowly I Turn

In "The Ballet", Ricky is searching for both a ballet dancer and a burlesque comic for his new act. Lucy wants the ballet job desperately (as always) and enrolls in a ballet class run by the strict Madame Lamond. After failing at ballet, she decides to hire a burlesque comic teacher in hopes that she can at least be the comic in the show.

When Lucy is callrd to the club to replace a sick dancer, she assumes it's the comic they need. She ends up beating Ricky and the dancers.
3. What was Fred's name in the operetta Lucy wrote?

Answer: Friar/Squire Quinn

In "The Operetta", Lucy loses club money and can't pay for the fundraising show, so she writes an operetta to raise money. During the show, the cast drowns Lucy out because why? She can't sing! The postdated check she wrote bounces, and props taken away while the show is still going on.
4. The Friday Night Fine Arts League does TV benefit were Lucy and Ethel end up tearing off each other's dresses.

Answer: false

In "Lucy And Ethel Buy The Same Dress", the *Wednesday* Afternoon Fine Arts League does a benefit TV show. The girls perform the song "Friendship". Lucy buys same dress as Ethel and furious with each other, tear their dresses apart onstage.
5. Lucy got an offer for her novel manuscript. What is the title of the chapter they want it for?

Answer: "Don't Let This Happen to You"

In "Lucy Writes A Novel", Lucy decides to become an author after reading about a woman who won $10,000 for her book. Ricky, Fred, and Ethel find themselves the central characters in Lucy's first novel, "Real Gone With the Wind".
6. Lucy did a U-turn in the Holland Tunnel when she was learing to drive.

Answer: true

In "Lucy Learns To Drive", Ethel claims she doesn't know how to drive a car, but in earlier episodes, she has been already been driving for some time.
7. In the episode "Homecoming", which of these does Ricky NOT make Lucy do?

Answer: Give him a manicure

In "Homecoming", on their return from Hollywood, Ricky is a real star now. The Ricardos' neighbors join in for a grand homecoming celebration in Ricky's honor. Even the Mertzes begin to see Ricky through new eyes as adulation is heaped on him. When Ricky begins to succumb to the nonsense and go "Hollywood," Lucy begins to worry.
8. In "Deep Sea Fishing" the girls bet $ ____ over who can catch the bigger fish to cover a shopping spree.

Answer: 150

In "Deep Sea Fishing", real, large tunas were used to create the slimy and stinky effect. The director commented that these real fish were able to bring out even more realistic expressions from the cast members. The fish were ordered and paid for especially for the show, and the final effect was fabulous.
9. What was the name of the illness Lucy was diagnosed with in "Lucy Fakes Illness"?

Answer: gobloots

In "Lucy Fakes Illness", Ricky won't hire Lucy for his new act, so Lucy consults a book on abnormal psychology for a solution. When Ricky arrives home and finds out that Lucy is faking a nasty case of the "gobloots," he calls in an actor to play a physician who diagnosed her.
10. The name of the play Lucy wrote was ___________.

Answer: A Tree Grows in Havana

In "Lucy Writes A Play", Lucy writes a tender, heartwarming story of a Cuban tobacco picker in "A Tree Grows in Havana." She tries to get Ricky to star in it. When he refuses, Lucy settles for Fred. However, Fred's Spanish accent is so terrible that she changes the play's setting to England. Ricky wants back in, but doesn't realize that the play has been revamped until he's on stage.
Source: Author divaincantare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us