FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Love Lucy Mania
Quiz about I Love Lucy Mania

"I Love Lucy" Mania Trivia Quiz


This is a quiz about many different episodes of the hit show, "I Love Lucy." I hope you enjoy it!

A multiple-choice quiz by iluvmypug. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television H-K
  8. »
  9. I Love Lucy

Author
iluvmypug
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
233,404
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7720
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 172 (7/10), Guest 173 (9/10), Guest 57 (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. In episode 31, "The Publicity Agent," Lucy pretends to be the Maharincess of what fake country? Hint


Question 2 of 10
2. In episode 53, "Lucy Hires an English Tutor," what is the tutor's name? Hint


Question 3 of 10
3. In episode 68, "The Girls Go Into Business," what is the store called before Lucy and Ethel buy it? Hint


Question 4 of 10
4. In episode 69, "Lucy and Ethel Buy the Same Dress," what song are Lucy and Ethel going to sing for the talent show? Hint


Question 5 of 10
5. In episode 90, "Lucy Writes A Novel," a writer offers to print portions of Lucy's novel in a book on how to write a novel. What is the title of the chapter he was going to put it under? Hint


Question 6 of 10
6. In episode 92, "The Diner," Fred and Ethel think they do all the work and Lucy and Ricky have all the fun, so they decide to split the diner in half. What is Fred and Ethel's half called? Hint


Question 7 of 10
7. In episode 106, "Ethel's Birthday," what is on the pants Lucy buys for Fred to give to Ethel? Hint


Question 8 of 10
8. In episode 109, "Lucy Learns to Drive," what kind of new car had Ricky bought? Hint


Question 9 of 10
9. In episode 117, "The Fashion Show," how much did Lucy's Don Loper dress cost? Hint


Question 10 of 10
10. In episode 124, "Harpo Marx," what star does Lucy not impersonate? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 172: 7/10
Today : Guest 173: 9/10
Jun 12 2024 : Guest 57: 0/10
Jun 12 2024 : Guest 70: 9/10
Jun 09 2024 : debbieh6659: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 38: 8/10
Jun 04 2024 : Guest 70: 6/10
Jun 01 2024 : Guest 172: 7/10
May 29 2024 : Guest 204: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In episode 31, "The Publicity Agent," Lucy pretends to be the Maharincess of what fake country?

Answer: Franistan

Lucy pretends to be this foreign ruler so Ricky can get his name in the newspaper. It is so funny because everytime Ricky sings a line of "I Get Ideas," she swoons!
2. In episode 53, "Lucy Hires an English Tutor," what is the tutor's name?

Answer: Mr. Livermore

Lucy wanted an English tutor for Ricky and herself so the baby would speak perfect English. Instead of paying him, she secretly promised him that he could sing at Ricky's club, and that the Ricardos and the Mertzes would perform with him! Of course, we all remember Ricky's famous last line in the song, "Rippity pippity poo."
3. In episode 68, "The Girls Go Into Business," what is the store called before Lucy and Ethel buy it?

Answer: Hansen's Dress Shop

My favorite part in the whole episode is the scene in which Lucy and Ethel are trying to figure out a name for the shop. Ethel suggests they call it "Ethel Lu's." Lucy argued that they needed something that rolled off your tongue, "Like Lucy Eth's."
4. In episode 69, "Lucy and Ethel Buy the Same Dress," what song are Lucy and Ethel going to sing for the talent show?

Answer: "Friendship"

This episode is hilarious! During their song-and-dance number, they get angry that the other one didn't take her dress back like she said she would, so they start ripping each other's dresses apart!
5. In episode 90, "Lucy Writes A Novel," a writer offers to print portions of Lucy's novel in a book on how to write a novel. What is the title of the chapter he was going to put it under?

Answer: "Don't Let This Happen to You"

This is just a little fun fact about this episode: This is the first time in the series the Ricardo fireplace is used. Ricky, Fred, and Ethel lit a fire to burn Lucy's novel.
6. In episode 92, "The Diner," Fred and Ethel think they do all the work and Lucy and Ricky have all the fun, so they decide to split the diner in half. What is Fred and Ethel's half called?

Answer: Big Hunk of America

I find this very funny- Lucy and Ricky named their side "Little Bit of Cuba," so Fred and Ethel made their side of the diner be "Big Hunk of America."
7. In episode 106, "Ethel's Birthday," what is on the pants Lucy buys for Fred to give to Ethel?

Answer: diamond shapes

Ethel (holding up pants): "What are they?"
Lucy: "Well, they're hostess pants. You wear 'em when you give smart dinner parties."
Ethel: "Oh, I was wondering what to wear to all those smart dinner parties I give."
Lucy: "Well, I saw them last month in "Harper's Bazaar."
Ethel: "Well, they're certainly bizarre!"
Lucy: "Well, now wait a minute Ethel, look. You get yourself a little black, off the shoulder blouse, and a big crushy belt and little ballet slippers and you're all set."
Ethel: "What for, Halloween?"
8. In episode 109, "Lucy Learns to Drive," what kind of new car had Ricky bought?

Answer: Pontiac convertible

(Please don't quote me on these. I have no idea if Volkswagen, Cadillac, or Buick has a convertible type car. I just made up other answers. Thanks!)
Two interesting things:
1. There is no traffic on their busy Manhattan street; not one car goes by!
2. Ethel knew how to drive less than two years ago, yet Lucy was having to teach her how!
9. In episode 117, "The Fashion Show," how much did Lucy's Don Loper dress cost?

Answer: $500

Lucy: "Oh Ricky, I would dearly love to have just one dress from an exclusive salon like Don Loper's."
Ethel: "Oh yes, it'd just set you up for life if you could open up your closet door and see one Loper label. Eh, what's the sense of dreaming?"
Fred: "Well, now wait a minute honeybunch, maybe we can figure something out."
Ethel: "Who said that?"
Lucy: "It sounded like Fred but I don't believe it."
Ethel: "Fred, do you really mean it?"
Fred: "Sure!"
Ethel: "Oh!"
Fred: "What do you think he'd charge for one label?"
10. In episode 124, "Harpo Marx," what star does Lucy not impersonate?

Answer: Van Johnson

Source: Author iluvmypug

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us