FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Love Lucy Fan Mania
Quiz about I Love Lucy Fan Mania

"I Love Lucy" Fan Mania Trivia Quiz


Hey "I Love Lucy" fans! If you love "I Love Lucy" as much as I do then you'll enjoy taking my quiz. Most questions are about characters that have appeared in only a couple of episodes.

A multiple-choice quiz by ~Steph~. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television H-K
  8. »
  9. I Love Lucy

Author
~Steph~
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
167,936
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2459
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 209 (8/10), Guest 12 (6/10), Guest 99 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the episode "Lucy Becomes A Sculptress", what is the name of the art critic that Ricky brings home to see Lucy's work? Hint


Question 2 of 10
2. In "Lucy Becomes A Sculptress" the art critic offers to buy the model of Lucy's head. How much does he want to buy it for? Hint


Question 3 of 10
3. When Lucy and Ethel get trapped on top of the apartment roof, in the episode "Vacation From Marriage", what is the name of the lady that lives in the building across the street? Hint


Question 4 of 10
4. In what episode does Lucy dress up as a Cuban dancer to try and get Ricky's attention? Hint


Question 5 of 10
5. In the episode "The Young Fans", what are the names of the two teenagers that fall in love with Ricky and Lucy? Hint


Question 6 of 10
6. How many seasons of "I Love Lucy" were there? Hint


Question 7 of 10
7. According to the "I Love Lucy 50th Anniversary Special", which episode was voted most popular? Hint


Question 8 of 10
8. Did Vivian Vance and William Frawley hate each other in real life?


Question 9 of 10
9. Did Desi Arnaz Jr. ever appear on any of the "I Love Lucy" episodes?


Question 10 of 10
10. What name does Lucy's mother always call Ricky? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 18 2024 : Guest 209: 8/10
Jul 13 2024 : Guest 12: 6/10
Jul 10 2024 : Guest 99: 7/10
Jul 10 2024 : Guest 67: 9/10
Jul 08 2024 : Guest 209: 9/10
Jun 28 2024 : Guest 99: 6/10
Jun 23 2024 : Guest 100: 9/10
Jun 22 2024 : Foreverdum: 9/10
Jun 15 2024 : Edstrivia: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the episode "Lucy Becomes A Sculptress", what is the name of the art critic that Ricky brings home to see Lucy's work?

Answer: Mr Harvey

Ricky brings Mr Harvey home to see if he thinks Lucy has any talent with her sculptures.
2. In "Lucy Becomes A Sculptress" the art critic offers to buy the model of Lucy's head. How much does he want to buy it for?

Answer: $500

Mr Harvey offers $500, but Ethel keeps insisting that it isn't worth that much. Mainly because it isn't an actual model, it is really Lucy covered in clay!
3. When Lucy and Ethel get trapped on top of the apartment roof, in the episode "Vacation From Marriage", what is the name of the lady that lives in the building across the street?

Answer: Mrs Sanders

Lucy and Ethel try to get Mrs Sanders' attention by throwing rocks at her window.
4. In what episode does Lucy dress up as a Cuban dancer to try and get Ricky's attention?

Answer: "Be A Pal"

Lucy performs a famous Cuban dance number, unfortunately when she was half way through the routine the record broke down!
5. In the episode "The Young Fans", what are the names of the two teenagers that fall in love with Ricky and Lucy?

Answer: Peggy and Arthur

6. How many seasons of "I Love Lucy" were there?

Answer: 6

There were 6 seasons, but after the last episode ended the cast started another show, "The Lucy-Desi Comedy Hour".
7. According to the "I Love Lucy 50th Anniversary Special", which episode was voted most popular?

Answer: "Lucy Does a TV Commercial"

In the episode Lucy advertises a health drink, Vitameatavegamin
8. Did Vivian Vance and William Frawley hate each other in real life?

Answer: Yes

Vivian hated the idea of having a much older man play her husband.
9. Did Desi Arnaz Jr. ever appear on any of the "I Love Lucy" episodes?

Answer: Yes

He appeared in the very last episode, "The Ricardos dedicate a statue", but only for a tiny part (playing a small boy in the crowd). The episode aired May 6th, 1957.
10. What name does Lucy's mother always call Ricky?

Answer: Mickey

Lucy's mother never seemed to get Ricky's name right.
Source: Author ~Steph~

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us