Quiz about Foyles War
Quiz about Foyles War

Foyle's War Trivia Quiz


This is a quiz about one of my favourite television programmes; "Foyle's War". The questions are all general. You won't be asked about specific episodes.

A multiple-choice quiz by Sallyo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Foyle's War

Author
Sallyo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
203,006
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
485
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 84 (8/10), Guest 86 (9/10), Guest 68 (2/10).
1. During which decade do the "Foyle's War" stories take place? Hint

1960s
1940s
1910s
1990s

2. In which city is "Foyle's War" set?

Answer: (One Word)
3. What is Foyle's first name in "Foyle's War"? Hint

Christopher
John
Andrew
Sam

4. What is the name of Foyle's driver in "Foyle's War"?

Answer: (Two Words)
5. What is the occupation of Sam's father in "Foyle's War"? Hint

RAF pilot
builder
policeman
vicar

6. What is the name of Foyle's usual sergeant? Hint

Milner
Millford
Miller
Millbourne

7. In "Foyle's War," Foyle's sergeant was injured in the war. What happened to him? Hint

He lost an arm
He is paralysed
He lost his hearing
He lost a leg

8. Why does Foyle need a driver in "Foyle's War"? Hint

He lost his licence
He has poor eyesight
His rank entitles him to one
It seems he doesn't like to drive

9. Outside his work, DCI Foyle (of "Foyle's War") has what particular hobby? Hint

fly-fishing
gardening
model trains
birdwatching

10. "Foyle's War" belongs to a specific genre. Which is it? Hint

Police procedural
PI
Amateur detective
Hard boiled detective


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. During which decade do the "Foyle's War" stories take place?

Answer: 1940s

"Foyle's War" is set during the Second World War, and stories take place in the 1940s.
2. In which city is "Foyle's War" set?

Answer: Hastings

Hastings, in Sussex, is the setting for most of the episodes. The city is also famous for the Battle of Hastings in 1066.
3. What is Foyle's first name in "Foyle's War"?

Answer: Christopher

DCS Foyle (played by Michael Kitchen) is called Christopher. His son Andrew is played by Julian Ovenden. His deceased wife was called Rosalind. Sam is his driver, played by Honeysuckle Weeks.
4. What is the name of Foyle's driver in "Foyle's War"?

Answer: Sam Stewart

Samantha "Sam" Stewart, played by Honeysuckle Weeks, is DCI Foyle's driver. She is an interesting character, who has a mind of her own. She is fond of Foyle and of his son.
5. What is the occupation of Sam's father in "Foyle's War"?

Answer: vicar

Sam mentions her father quite frequently. Her uncle is also a vicar, so the ecclesiastic life must be quite important in her family.
6. What is the name of Foyle's usual sergeant?

Answer: Milner

Sergeant Paul Milner, Foyle's sergeant, was invalided out of the army when he lost his leg. He is played by Anthony Howell.
7. In "Foyle's War," Foyle's sergeant was injured in the war. What happened to him?

Answer: He lost a leg

Sergeant Paul Milner lost a leg in the war and now uses a fake one. He seems to have adapted well.
8. Why does Foyle need a driver in "Foyle's War"?

Answer: It seems he doesn't like to drive

It beats me why someone doesn't simply teach him, but instead he is given Sam Stewart to drive him around. In the series, Sam is taken from the Mechanised Transport Corps, so she's a reasonable mechanic as well. Actor Honeysuckle Weeks had to have tractor-driving lessons for one episode.
9. Outside his work, DCI Foyle (of "Foyle's War") has what particular hobby?

Answer: fly-fishing

When we see Foyle off duty (which isn't often), he is sometimes fly-fishing. He also ties his own flies. The hobby seems in character with Foyle's quiet, focussed personality. His other off-duty enjoyments include a good malt whiskey!
10. "Foyle's War" belongs to a specific genre. Which is it?

Answer: Police procedural

"Foyle's War" is a police procedural in that we see Foyle mostly at work and in the context of his job, and also see him actively investigating within the confines of his position on the police force. He is not an amateur detective (Agatha Christie's "Miss Marple" is one of those), nor a PI ("Magnum: PI" was one) or a hard boiled detective like "Mike Hammer" or "Sam Spade".
Source: Author Sallyo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 84: 8/10
Dec 01 2022 : Guest 86: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 68: 2/10
Nov 25 2022 : Guest 50: 7/10
Nov 23 2022 : Guest 99: 6/10
Nov 23 2022 : Guest 24: 9/10
Nov 22 2022 : Guest 101: 7/10
Nov 22 2022 : Guest 73: 7/10
Nov 21 2022 : Guest 97: 6/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us