FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gunsmoke Trivia
Quiz about Gunsmoke Trivia

"Gunsmoke" Trivia Trivia Quiz


This quiz is on the great TV western, "Gunsmoke".

A multiple-choice quiz by bonanza22. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Gunsmoke

Author
bonanza22
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
202,967
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4079
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (10/10), Guest 24 (10/10), kaykaypm (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what year did "Gunsmoke" first air on television? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of Chester's brother? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the main street in Dodge? Hint


Question 4 of 10
4. The character of Kitty was on the show for the entire run.


Question 5 of 10
5. What was Doc's first name? Hint


Question 6 of 10
6. Was the name of the hotel the Long Branch?


Question 7 of 10
7. Which of these is true of Chester? Hint


Question 8 of 10
8. Was "Gunsmoke" always an hour long?


Question 9 of 10
9. Besides being a deputy, what job did Newley O'Brien have? Hint


Question 10 of 10
10. What was the name of the bartender throughout most of the series? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 24 2024 : Guest 172: 10/10
Jun 24 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 21 2024 : kaykaypm: 8/10
Jun 17 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 15 2024 : Guest 70: 9/10
Jun 13 2024 : Guest 170: 10/10
Jun 10 2024 : Guest 72: 9/10
Jun 07 2024 : Guest 66: 10/10
Jun 05 2024 : Guest 108: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year did "Gunsmoke" first air on television?

Answer: 1955

The first episode of "Gunsmoke" was introduced by legendary movie actor John Wayne.
2. What was the name of Chester's brother?

Answer: Magnus

Magnus appeared in the Christmas episode called "Magnus" in the first season. Chester did mention him a couple of times after that also.
3. What was the name of the main street in Dodge?

Answer: Front Street

The hotel, the Long Branch Saloon, Doc's office, and the jail were all on this street.
4. The character of Kitty was on the show for the entire run.

Answer: False

Kitty's character left Dodge before the very last season. In the movie "Return to Dodge" there are flashbacks showing why she left.
5. What was Doc's first name?

Answer: Galen

On the sign outside of Doc's office it said "G. Adams". His first name isn't mentioned that often. Doc was played by Milburn Stone.
6. Was the name of the hotel the Long Branch?

Answer: No

The Long Branch was the saloon that Kitty owned. The hotel was called the Dodge House.
7. Which of these is true of Chester?

Answer: He walked with a limp.

Chester walks with a limp. It is assumed that his injury was from the Civil War. Chester was played by Dennis Weaver.
8. Was "Gunsmoke" always an hour long?

Answer: No

The show was a half hour until season seven when it began to be a full hour.
9. Besides being a deputy, what job did Newley O'Brien have?

Answer: Gunsmith

Newley was played by Buck Taylor. In "Return to Dodge", the first "Gunsmoke" movie, Newley was the marshall of Dodge.
10. What was the name of the bartender throughout most of the series?

Answer: Sam

Sam was played by Glenn Strange.

Thank you for taking my quiz, I hope you enjoyed it!
Source: Author bonanza22

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us