FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about More I Love Lucy Questions
Quiz about More I Love Lucy Questions

More "I Love Lucy" Questions Trivia Quiz


More "I Love Lucy" questions! Hope you enjoy them!

A multiple-choice quiz by rlstyles. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television H-K
  8. »
  9. I Love Lucy

Author
rlstyles
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
121,968
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5125
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 173 (7/10), Guest 70 (7/10), Guest 73 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which episode does Vivian Vance's real husband appear in? Hint


Question 2 of 10
2. Vivian Vance and William Frawley were good friends.


Question 3 of 10
3. What was Desi short for? Hint


Question 4 of 10
4. Who was one of the producers of "I Love Lucy"? Hint


Question 5 of 10
5. How many years were Lucy and Desi married in real life? Hint


Question 6 of 10
6. What magazine was the photographer from in the episode "Men Are Messy"? Hint


Question 7 of 10
7. In the episode "New Neighbors", what was the last name of the new neighbors? Hint


Question 8 of 10
8. In the episode "The Courtroom", the Ricardos gave the Mertzes a television for their anniversary. What anniversary were the Mertzes celebrating? Hint


Question 9 of 10
9. William Frawley died before Vivian Vance.


Question 10 of 10
10. "I Love Lucy" is a Desiderio Production.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 173: 7/10
Jun 04 2024 : Guest 70: 7/10
May 31 2024 : Guest 73: 8/10
May 30 2024 : Guest 67: 7/10
May 21 2024 : Guest 24: 10/10
May 21 2024 : Guest 165: 5/10
May 14 2024 : Guest 128: 8/10
May 03 2024 : Henry0508: 6/10
May 01 2024 : Guest 71: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which episode does Vivian Vance's real husband appear in?

Answer: "Quiz Show"

Vivian Vance's real husband (Philip Ober) played Lucy's "first husband" from the game show "Females are Fabulous". Vivian and Philip were married from 1941 to 1959.
2. Vivian Vance and William Frawley were good friends.

Answer: False

Vivian and William were never friends. Vivian was offered a "spin-off" show co-starring with William, but turned it down because she disliked him so much.
3. What was Desi short for?

Answer: Desiderio

Desi's full name was Desiderio Alberto Arnaz y de Acha III.
4. Who was one of the producers of "I Love Lucy"?

Answer: Jess Oppenheimer

Jess Oppenheimer was also a writer on the show.
5. How many years were Lucy and Desi married in real life?

Answer: 19

Desi married Lucille Ball on November 30, 1940 and they were divorced on May 4, 1960.
6. What magazine was the photographer from in the episode "Men Are Messy"?

Answer: Look

In several other episodes, Ricky or Lucy was caught reading a "Look" magazine.
7. In the episode "New Neighbors", what was the last name of the new neighbors?

Answer: O'Brian

In this hilarious episode, the new neighbors were actors rehearsing a scene in which they were going to blow up the capital building. Lucy overheard their rehearsal and went straight to the police.
8. In the episode "The Courtroom", the Ricardos gave the Mertzes a television for their anniversary. What anniversary were the Mertzes celebrating?

Answer: 25

Just a year before this classic episode, on episode #2, "The Girls Want to go to a Nightclub", the Mertzes celebrated their 18th anniversary!
9. William Frawley died before Vivian Vance.

Answer: True

William Frawley died in 1966 and Vivian Vance died in 1979.
10. "I Love Lucy" is a Desiderio Production.

Answer: False

"I Love Lucy" is a Desilu Production.
Source: Author rlstyles

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us