FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about More I Love Lucy Questions 2
Quiz about More I Love Lucy Questions 2

More "I Love Lucy" Questions 2 Quiz


Trivia about the show and the off-screen lives of the characters.

A multiple-choice quiz by rlstyles. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television H-K
  8. »
  9. I Love Lucy

Author
rlstyles
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
122,305
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3808
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 173 (9/10), Guest 132 (9/10), Guest 24 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many years younger was Desi Arnaz than Lucille Ball? Hint


Question 2 of 10
2. On "I Love Lucy", Ethel had three middle names. Which name was not one of them? Hint


Question 3 of 10
3. "I Love Lucy" kept the same time slot on all six seasons.


Question 4 of 10
4. What was Lucille Ball's middle name? Hint


Question 5 of 10
5. Kathryn Card played the role of Mrs. MacGillicuddy.


Question 6 of 10
6. Lucille Ball was on the very first cover of "TV Guide".


Question 7 of 10
7. Personal quote from Vivian Vance: "Champagne for everyone!", after hearing of William Frawley's death.


Question 8 of 10
8. Some of the actors who played Little Ricky were twins.


Question 9 of 10
9. In "Lucy Plays Cupid", neither of the Mertzes appeared.


Question 10 of 10
10. William Frawley rarely came to rehearsals.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 173: 9/10
Jun 04 2024 : Guest 132: 9/10
May 23 2024 : Guest 24: 8/10
May 03 2024 : Guest 67: 9/10
Apr 17 2024 : Guest 69: 8/10
Apr 16 2024 : Guest 96: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many years younger was Desi Arnaz than Lucille Ball?

Answer: 6

Desi Arnaz was the youngest actor out of the four main characters on "I Love Lucy".
2. On "I Love Lucy", Ethel had three middle names. Which name was not one of them?

Answer: Martha

Vivian Vance's contract for the "I Love Lucy" show required her to stay 20 lbs. heavier than the star, Lucille Ball!
3. "I Love Lucy" kept the same time slot on all six seasons.

Answer: True

Monday nights at 9:00 p.m. (Eastern time)
4. What was Lucille Ball's middle name?

Answer: Desiree

On "I Love Lucy", Lucy's full name was Lucille Esmeralda MacGillicuddy Ricardo.
5. Kathryn Card played the role of Mrs. MacGillicuddy.

Answer: True

Unlike Ricky and Mrs. MacGillicuddy, Desi and Kathryn got along quite well in real life.
6. Lucille Ball was on the very first cover of "TV Guide".

Answer: True

Desi Arnaz Jr. as a baby took up most of TV Guide's first cover, with Lucille Ball only appearing in a tiny box in the top right corner.
7. Personal quote from Vivian Vance: "Champagne for everyone!", after hearing of William Frawley's death.

Answer: True

Off the show, Vivian Vance was very open about her dislike of William Frawley.
8. Some of the actors who played Little Ricky were twins.

Answer: True

2 sets of twins and several other boys were used for the role of Little Ricky on the "I Love Lucy" show.
9. In "Lucy Plays Cupid", neither of the Mertzes appeared.

Answer: True

Everyone believed that because of the friction between the couple, time away from each other was occasionally necessary.
10. William Frawley rarely came to rehearsals.

Answer: True

William Frawley usually picked up his script, left, and then returned on film day. He was always perfect on the first take.
Source: Author rlstyles

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us