FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Samples of TV Cooking
Quiz about Samples of TV Cooking

Samples of TV Cooking Trivia Quiz


These ten questions are a mere sampling of the cooking programs available on television. Good luck!

A multiple-choice quiz by mlcmlc. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. Mixture: Reality TV

Author
mlcmlc
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
362,451
Updated
Dec 18 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2819
Last 3 plays: brenda610 (9/10), surdoux (7/10), slay01 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Julia Child has hosted many cooking shows, but can you identify which of these was the first?
Hint


Question 2 of 10
2. Which British television show featured a shop in Brighton, a team of cake designers, and lots of delectable chocolate? Hint


Question 3 of 10
3. Clarissa Dickson-Wright and Jennifer Paterson rode to their cooking destinations on a motorcycle and sidecar for BBC. They often prepared meals for large groups of folk. What was their show called? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these two chefs have presented "Masterchef Australia"? Hint


Question 5 of 10
5. Rachael Ray, though never formally trained, hosted a show where she would create quick and easy meals. She has since hosted several other shows; can you identify the first?
Hint


Question 6 of 10
6. One Canadian produced show is hosted by James Cunningham as he travels around and finds the intriguing meals served from food trucks. Can you identify which of these shows also had an iPhone app released in 2011? Hint


Question 7 of 10
7. Alton Brown created and hosted his own show to explain the science of how dishes were prepared, cooked and served. Of those listed, which was his show? Hint


Question 8 of 10
8. Bobby Deen's show always opens with pictures of him cooking with his mother, Paula, and creating scrumptious southern dishes. Can you identify the name of his show, where he tries to create healthier versions of his mother's dishes? Hint


Question 9 of 10
9. This Indian born actress starred in the 1993 film "Six Degrees of Separation" before becoming a an Indian cookery show presenter on television. Who was she? Hint


Question 10 of 10
10. One of Food Network's celebrity chefs, Bobby Flay, challenges a new chef each episode, trying to perfect that chef's specialty dish. On which of these shows do the judges do a blind taste test and decide the winner? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : brenda610: 9/10
Apr 03 2024 : surdoux: 7/10
Apr 02 2024 : slay01: 10/10
Mar 17 2024 : Guest 209: 6/10
Mar 14 2024 : Guest 108: 6/10
Mar 12 2024 : Gispepfu: 8/10
Mar 11 2024 : Guest 142: 2/10
Mar 10 2024 : batowers: 6/10
Mar 01 2024 : Guest 50: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Julia Child has hosted many cooking shows, but can you identify which of these was the first?

Answer: The French Chef

Julia Child is certainly credited with the creation and hosting of the first cooking show, "The French Chef". She was an example to many that French cooking was something that could be done by most home cooks. Because the show was broadcast live, the mistakes made were broadcast as well, and she would react with aplomb as she rectified the mistake. Julia would always sign off with "Bon appetit".
2. Which British television show featured a shop in Brighton, a team of cake designers, and lots of delectable chocolate?

Answer: Choccywoccydoodah

"Choccywoccydoodah" started airing on television in 2011 and featured chocolate sculptures in completely unique designs. Such was the popularity of the television series, and Brighton store, that a new place was opened in the heart of London.
3. Clarissa Dickson-Wright and Jennifer Paterson rode to their cooking destinations on a motorcycle and sidecar for BBC. They often prepared meals for large groups of folk. What was their show called?

Answer: Two Fat Ladies

In addition their TV appearances, they also produced four cookbooks with many of the recipes from their shows. Their shows have also been shown in the U.S. on Food Network and Cooking Channel.
4. Which of these two chefs have presented "Masterchef Australia"?

Answer: Gary Mehigan and George Calombaris

The first programme aired in 2009 and featured a group of amateur cooks who were given challenges each week. These included a mystery box challenge where the chefs had to create a dish without being given any warning of what ingredients they'd have. The cooks with the least flavoursome dishes faced elimination. Gary Mehigan and George Calombaris are famous in their own rights as they both own restaurants in Australia.
5. Rachael Ray, though never formally trained, hosted a show where she would create quick and easy meals. She has since hosted several other shows; can you identify the first?

Answer: 30 Minute Meals

Rachael Ray hosted "30 Minute Meals" from 2001 to 2008, and won the Daytime Emmy Award for Best Outstanding Service Show in 2006. She is unpretentious and uses many homey phrases such as "sammies", "yum-o", and "E-E-V-O" during the show.

Her show "Rachael Ray's Week in a Day" focused on a day of cooking that could then be used for meals for the remainder of the week.
6. One Canadian produced show is hosted by James Cunningham as he travels around and finds the intriguing meals served from food trucks. Can you identify which of these shows also had an iPhone app released in 2011?

Answer: Eat St.

During each episode we are introduced to food truck chefs and their customers who are happily consuming the food they've just purchased. The food truck vendors seem to create every gustatory delight from pizza to fine French cuisine.
7. Alton Brown created and hosted his own show to explain the science of how dishes were prepared, cooked and served. Of those listed, which was his show?

Answer: Good Eats

In addition to "Good Eats", which was aired from 1998 to 2012, Alton Brown has also appeared on "Iron Chef America" as host, and "Feasting on Asphalt" motorcycling across the U.S. sampling foods from all regions. In addition, he has published several cookbooks since 2002.
8. Bobby Deen's show always opens with pictures of him cooking with his mother, Paula, and creating scrumptious southern dishes. Can you identify the name of his show, where he tries to create healthier versions of his mother's dishes?

Answer: Not My Mama's Meals

"Not My Mama's Meals" was first broadcast in 2012, and during each episode he re-creates one or more of this mother's dishes, reducing the fat and calorie content of each dish. At the end of the show, Paula tastes the food, and is surprised and pleased at how good the reconstructed meal tastes.
9. This Indian born actress starred in the 1993 film "Six Degrees of Separation" before becoming a an Indian cookery show presenter on television. Who was she?

Answer: Madhur Jaffrey

Madhur Jaffrey was born in 1933 and trained at the Royal Academy of Dramatic Art in London before marrying and moving to New York. She wrote several successful cookbooks about Indian and Asian food and became a popular television show presenter after her first show aired in 1982, "Madhur Jaffrey's Indian Cookery".
10. One of Food Network's celebrity chefs, Bobby Flay, challenges a new chef each episode, trying to perfect that chef's specialty dish. On which of these shows do the judges do a blind taste test and decide the winner?

Answer: Throwdown!

At the start of each of the shows, Bobby receives a package which tells him who he will challenge next and what dish will need to be prepared. With his sous-chefs, Stephanie and Miriam, Bobby creates a dish for the challenge. Bobby actually seems to lose more often than he wins, and always wants to know "For all you awesome cooks out there, are you ready for a throwdown?"
Source: Author mlcmlc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Amazing Race 2 - The Rockettes:

The Rockettes quizzes from the Amazing Race 2 (2013) - team members rossian, Plodd, Creedy, mlcmlc

  1. Mr Magoo Goes to Sea Average
  2. Samples of TV Cooking Average
  3. The Corridors of Power Average
  4. Bewitched Bothered and Bewildered Easier
  5. A Brief History of British Wrestling Average
  6. European Odyssey Average
  7. Lost in Rwanda Average
  8. Into the Abyss Easier
  9. A Pictorial Tour of the Solar System Average
  10. Walking With Dinosaurs Easier
  11. Want To Join My Posse? Average
  12. Random Facts on Animals Average

Also part of quiz list
4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us