FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Spinoff City
Quiz about Spinoff City

Spin-off City Trivia Quiz


A spin-off is a series from another series. This is when a supporting actor or guest star receives his/her own show. This quiz is on several of these spin-offs. Good luck with the quiz.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. Spin-Offs

Author
diamondjim68
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
370,212
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
880
Last 3 plays: Guest 165 (8/10), Guest 15 (7/10), Eruditio (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these series was a spin-off of "Diff'rent Strokes"? Hint


Question 2 of 10
2. "Gomer Pyle USMC" was a spin-off for "The Andy Griffith Show".


Question 3 of 10
3. Which of these series was not a spin-off? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these sitcoms was spun-off from a spin-off? Hint


Question 5 of 10
5. How many shows were spun-off from "The Mary Tyler Moore Show"? Hint


Question 6 of 10
6. "Top Of The Heap" was a spin-off from "Married With Children". Which recurring character(s) was the show based on? Hint


Question 7 of 10
7. What series was a spin-off from "Growing Pains"? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these spin-off series had a reference to "tossed salad and scrambled eggs" in the theme song? Hint


Question 9 of 10
9. "The Cleveland Show" was a spin-off of which of these animated series? Hint


Question 10 of 10
10. "Getting Together" was spun off from which show: "The Brady Bunch" or "The Partridge Family"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 28 2024 : Guest 165: 8/10
May 26 2024 : Guest 15: 7/10
May 22 2024 : Eruditio: 6/10
Apr 29 2024 : Guest 172: 10/10
Apr 17 2024 : Guest 76: 4/10
Apr 01 2024 : twez: 9/10
Mar 31 2024 : Guest 174: 7/10
Mar 30 2024 : Guest 174: 5/10
Mar 30 2024 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these series was a spin-off of "Diff'rent Strokes"?

Answer: The Facts Of Life

"The Facts Of Life" premiered in 1979. It starred Charlotte Rae as Edna Garrett, the former housekeeper on "Diff'rent Strokes". She arrived at the Eastland school for girls as a housemother/dietician. "Hello, Larry" debuted in early 1979 as its own sitcom.

There later was a crossover episode where it was established that Larry Adler was an old friend of Philip Drummond. "Almost American" was a pilot of a spin-off series about an immigrant attending night school but it didn't sell.
2. "Gomer Pyle USMC" was a spin-off for "The Andy Griffith Show".

Answer: True

Jim Nabors played Gomer Pyle, a gas station attendant on "The Andy Griffith Show", from 1963 to 1964. He went to join the Marines on his own sitcom ""Gomer Pyle USMC", which ran from 1964-1970.
3. Which of these series was not a spin-off?

Answer: Three's Company

"Three's Company" debuted in 1977. It was based on the British series "Man About The House". "Laverne and Shirley" and "Mork And Mindy" were spun off from the immensely popular series "Happy Days". "Fish" was spun off from the series "Barney Miller".
4. Which of these sitcoms was spun-off from a spin-off?

Answer: Good Times

"Good Times" (1974-1979) was a spin-off from "Maude", which premiered in 1972 and was itself a spin-off from "All In The Family". In the previous season, Maude Findley was Edith Bunker's cousin and main antagonist of Archie Bunker. Florida Evans was Maude's maid until she moved on to her own show, "Good Times".
5. How many shows were spun-off from "The Mary Tyler Moore Show"?

Answer: 3

The first and most popular of these series' was "Rhoda". Valerie Harper played Mary Thomas (Mary Tyler Moore)'s best friend and neighbor before she got her own show in 1974. "Phyllis" premiered in 1975 and starred Cloris Leachman as a newly widowed, middle-aged woman who returned home and started a new life.

In 1977, "Lou Grant" premiered and starred Edward Asner, after the cancellation of "The Mary Tyler Moore Show".
6. "Top Of The Heap" was a spin-off from "Married With Children". Which recurring character(s) was the show based on?

Answer: Charlie and Vinny Verducci

Charlie Verducci was an acquaintance of Al Bundy and his son Vinny was one of Kelly's dates. Both made guest appearances on "Married With Children" in 1990 and 1991. Their own show, "Top Of The Heap", premiered in 1991 and told about Charlie's attempts to get Vinny to use the "Verducci charm" to marry a rich woman.
7. What series was a spin-off from "Growing Pains"?

Answer: Just The Ten Of Us

Graham Lubbock was a teacher and coach at Thomas Dewey High School, the school that Mike Seaver attended. After losing his job, he brought his wife, Elizabeth and eight children (six daughters and two sons) to Eureka, California, to accept a teaching position at St. Augustine's Academy. "Just The Ten Of Us" ran from 1988 to 1990.
8. Which of these spin-off series had a reference to "tossed salad and scrambled eggs" in the theme song?

Answer: Frasier

"Frasier" premiered after "Cheers" was cancelled in 1993. The show focused on Frasier Crane, a frequent customer at the bar. Frasier was happily divorced from his wife Lilith, moved to Seattle and became a talk show host. He lived with his retired and disabled father, Martin, and his father's nurse, Daphne. Also, his brother Niles frequently visited to court Daphne. Frasier was one of the most successful spin-offs ever, lasting 11 seasons (tying with "Cheers).
9. "The Cleveland Show" was a spin-off of which of these animated series?

Answer: Family Guy

"The Cleveland Show" centered around Cleveland Brown, Peter Griffin's neighbor and best friend. It also focused on Cleveland's new wife, Donna, and their children, Cleveland Jr., Roberta and Rallo. The series aired from 2009 to 2013, then the characters returned to the still running "Family Guy".
10. "Getting Together" was spun off from which show: "The Brady Bunch" or "The Partridge Family"?

Answer: The Partridge Family

Bobby Conway and Lionel Poindexter were a songwriting duo introduced to each other in an episode of "The Partridge Family". They were given their own show, "Getting Together", in 1971.
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us