FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Female TV Characters
Quiz about 1970s Female TV Characters

1970s Female TV Characters Trivia Quiz


Match the name of the female character to the show where she appeared. Some of these had their own spin-off shows.

A matching quiz by zorlock7. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. Spin-Offs

Author
zorlock7
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
408,457
Updated
May 28 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
505
Last 3 plays: Guest 24 (8/10), Guest 165 (8/10), Guest 81 (3/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. The Mary Tyler Moore Show  
  Princess Diana
2. The Bob Newhart Show  
  Joanie
3. The Man and the City  
  Emily
4. The Bionic Woman  
  Miss Piggy
5. The Muppet Show  
  Jaime
6. All in the Family  
  Marian Crane
7. Wonder Woman  
  Gloria
8. The Jeffersons  
  Florence
9. Happy Days  
  Phyllis
10. Maude  
  Florida





Select each answer

1. The Mary Tyler Moore Show
2. The Bob Newhart Show
3. The Man and the City
4. The Bionic Woman
5. The Muppet Show
6. All in the Family
7. Wonder Woman
8. The Jeffersons
9. Happy Days
10. Maude

Most Recent Scores
May 28 2024 : Guest 24: 8/10
May 28 2024 : Guest 165: 8/10
May 28 2024 : Guest 81: 3/10
May 27 2024 : Mimi1950: 10/10
May 26 2024 : Guest 15: 8/10
May 04 2024 : Guest 141: 10/10
Apr 23 2024 : Guest 64: 10/10
Apr 21 2024 : polly656: 10/10
Apr 21 2024 : Guest 124: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Mary Tyler Moore Show

Answer: Phyllis

Phyllis started out as a woman who lived in the apartment building where Mary lived in "The Mary Tyler Moore Show". Eventually, it was revealed that Phyllis was married to the man who owned the building, but he was never seen. After a few years, Phyllis had her own series, which was an interesting experiment in television because people in general didn't like her.

She had a daughter and her husband had died, so she moved in with her dead husband's mother and stepfather.
2. The Bob Newhart Show

Answer: Emily

Emily was Bob's wife on "The Bob Newhart Show". At first she seemed to just hang around the apartment to greet her psychologist husband when he came home, but eventually she was shown at her job as a school teacher, and then an assistant principal.
3. The Man and the City

Answer: Marian Crane

Marian Crane had almost the same name as the victim of Norman Bates in the movie "Psycho". In "The Man and the City" she was an assistant of the mayor who seemed to be worried about various people every week.
4. The Bionic Woman

Answer: Jaime

Jaime was originally Steve's girlfriend on "The Six Million Dollar Man". She was injured in a parachute jump and was given bionic legs, right arm, and right ear. Her bionics (mechanical parts) malfunctioned and she died. Then she was brought back to life and given her own series as "The Bionic Woman".
5. The Muppet Show

Answer: Miss Piggy

"The Muppet Show" featured puppets who acted like people. Part of the show was comedy skits and songs while some of it was "behind the scenes" lives of the characters. Miss Piggy was the silly female assistant in the science fiction series "Pigs in Space", but behind the scenes she was the jealous girlfriend of Kermit the Frog.
6. All in the Family

Answer: Gloria

Gloria was the grown daughter of Archie Bunker in "All in the Family". She had struggled to be her own person after having been bossed around by her opinionated father and then her husband, which Archie called "Meathead". She sometimes became frustrated when her mother, which Archie called "Dingbat", seemed to let herself be bullied all the time. Eventually, Gloria got her own series, "Gloria", but it didn't last long.
7. Wonder Woman

Answer: Princess Diana

She was one of the first female TV superheroes, after "Honey West", "The Girl From U.N.C.L.E.", and "Isis". She was Princess Diana from Paradise Island. She also called herself Diana Prince and "Wonder Woman". She was super strong, eternally young, and wore bulletproof bracelets, based on the comic book character.

She had a rope which she tied around people to make them tell the truth.
8. The Jeffersons

Answer: Florence

She was one of three women on CBS sitcoms who were nicknamed "Flo" and starred in spin-offs. Florence was the maid of "The Jeffersons" who briefly had a job helping to run a hotel in "Checking In". After a few weeks, the series was cancelled, and she immediately went back to "The Jeffersons". (There was a waitress named Flo on "Alice", and a maid named Florida on "Maude".)
9. Happy Days

Answer: Joanie

Joanie was the sister of Richie Cunningham in "Happy Days", a series about happy teenagers living in America in the 1950s. After the spinoff "Laverne and Shirley" became popular, Joanie was featured in the spinoff "Joanie Loves Chachi", but they soon returned to "Happy Days".
10. Maude

Answer: Florida

Florida was the wisecracking maid of Maude in the series "Maude". When the producers wanted to do a series about a poor black family, they featured Florida and her husband from "Maude" in the series "Good Times", but the couple and their children were now located in a different city and Florida's husband's name changed from Henry to James.
Source: Author zorlock7

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us