FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name That Spinoff Part Two
Quiz about Name That Spinoff Part Two

Name That Spin-off, Part Two Trivia Quiz


For this quiz, a spin-off is considered a TV show, not a movie, with mostly different characters and with a totally different title, not a remake of the original show. Here are some questions concerning spin-offs.

A multiple-choice quiz by classictvnut. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. Spin-Offs

Author
classictvnut
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
259,569
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
8366
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (9/10), Guest 165 (8/10), Guest 81 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. 'Sanford and Son', that show about Fred Sanford who ran a junk yard, had its own spin-offs. Which of these originated on 'Sanford and Son'?
Hint


Question 2 of 10
2. Which of these was NOT a spin-off of 'All in the Family'? Hint


Question 3 of 10
3. 'The Honeymooners', starring Jackie Gleason and Art Carney, was a spin-off.


Question 4 of 10
4. 'Friends' was one of the most popular shows from 1994 through 2004. This show had one spin-off that aired from 2004-2006. Name that spin-off.

Answer: (One word. The name of one of the characters.)
Question 5 of 10
5. The show 'Billy', starring Billy Connolly, was a spin-off of what show?
Hint


Question 6 of 10
6. 'Just the Ten of Us' was a spin-off of 'Eight is Enough'.


Question 7 of 10
7. The TV series 'M*A*S*H' had at least two spin-offs.


Question 8 of 10
8. 'Melrose Place' even had a spin-off. What was this show's title?
Hint


Question 9 of 10
9. Which of these was a spin-off of 'Three's Company'?
Hint


Question 10 of 10
10. Take the two shows, 'Green Acres' and 'Petticoat Junction' . One may have been the spin-off of the other. Which statement is correct and puts them in correct order?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 28 2024 : Guest 24: 9/10
May 28 2024 : Guest 165: 8/10
May 28 2024 : Guest 81: 5/10
May 28 2024 : Guest 107: 8/10
May 26 2024 : Guest 15: 6/10
May 20 2024 : Guest 66: 5/10
May 14 2024 : Guest 97: 0/10
May 09 2024 : Guest 163: 5/10
Apr 29 2024 : Guest 172: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Sanford and Son', that show about Fred Sanford who ran a junk yard, had its own spin-offs. Which of these originated on 'Sanford and Son'?

Answer: all of these

All three of these shows were spin-offs of 'Sanford and Son'. 'Grady' which first aired in 1975, was centered around the character, Grady Wilson, Fred Sanford's best friend. 'The Sanford Arms' which first aired in 1977, centered around a single father who bought a boarding house which had been owned and managed by two characters from 'Sanford and Son'. It lasted only four episodes. 'Sanford', which first aired in 1980. It lasted only two seasons.
2. Which of these was NOT a spin-off of 'All in the Family'?

Answer: Meathead

'All in the Family' is credited with being the parent show of seven other TV shows and two movies. 'All in the Family' first aired in 1971 and its last spin-off , '704 Hauser', aired in 1994.
3. 'The Honeymooners', starring Jackie Gleason and Art Carney, was a spin-off.

Answer: True

'The Honeymooners' was originally a series of skits on 'Cavalcade of Stars'. They first aired in 1951. 'The Honeymooners' became its own series in 1955.
4. 'Friends' was one of the most popular shows from 1994 through 2004. This show had one spin-off that aired from 2004-2006. Name that spin-off.

Answer: Joey

Despite the great popularity of 'Friends', only the show 'Joey' has its roots in 'Friends'. 'Joey' is centered around the story of Joey Tribbiani as he moves to Los Angels to pursue his acting career. 'Joey' starred Matt LeBlanc. It first aired in 2004 and lasted two seasons.
5. The show 'Billy', starring Billy Connolly, was a spin-off of what show?

Answer: Head of the Class

After Howard Hessman left 'Head of the Class', Billy Connolly came on the cast as Billy MacGregor. After the end of 'Head of the Class', the character of Billy MacGregor starred in 'Billy' which first aired in 1992. In this spin-off, Billy MacGregor moved to California where he married a single mother to avoid deportation.
6. 'Just the Ten of Us' was a spin-off of 'Eight is Enough'.

Answer: False

'Just the Ten of Us' was actually a spin-off of 'Growing Pains' which aired from 1988 through 1990. The character of Coach Graham Lubbock, played by Bill Kirchenbauer, moved his family to Eureka, California where all his children, including his attractive teenage daughters, attended an all boys school.
7. The TV series 'M*A*S*H' had at least two spin-offs.

Answer: True

Indeed, 'M*A*S*H' did have two spin-offs. They were: 'After M*A*S*H' which first aired in 1983, 'W*A*L*T*E*R' which aired its only episode in 1984. 'Trapper John, MD' which first aired in 1979 was ruled by a judge to be a spin-off of 'MASH,' the movie, not 'M*A*S*H', the TV series. 'Trapper John, M.D.' had great success, lasting from 1979 through 1986. The title character's name was the same as the characters in 'M*A*S*H' and 'MASH', the movie, but it was played by different actors, Pernell Roberts instead of Wayne Rogers or Elliot Gould.
8. 'Melrose Place' even had a spin-off. What was this show's title?

Answer: Models Inc.

'Models Inc.' first aired in 1994 and starred Linda Gray as Hillary Michaels, the mother of Amanda Woodward from 'Melrose Place'. The story centers around Hillary's company, Models, Inc.
9. Which of these was a spin-off of 'Three's Company'?

Answer: Three's a Crowd

'Three's Company' spawned two TV spin-offs and a movie. The spin-offs were: 'The Ropers' which first aired in 1979 and 'Three's a Crowd' which first aired in 1984.
10. Take the two shows, 'Green Acres' and 'Petticoat Junction' . One may have been the spin-off of the other. Which statement is correct and puts them in correct order?

Answer: 'Petticoat Junction' came first on TV and spawned 'Green Acres'.

'Petticoat Junction' was the first of the two shows to air. It debuted in 1963. In 1965 'Green Acres' was spun-off. Both shows were supposedly set in the same general rural area.
Source: Author classictvnut

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us