FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Star Trek Ferengi
Quiz about Star Trek Ferengi

'Star Trek' Ferengi Trivia Quiz


Do you have the lobes to take this quiz?

A multiple-choice quiz by TonyTheDad. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Star Trek Universe
  8. »
  9. 'Star Trek' - Species and Planets

Author
TonyTheDad
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
33,483
Updated
Oct 20 26
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2129
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: bellgaria (9/10), Guest 172 (9/10), Guest 174 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. The first appearance of the Ferengi was what episode? Hint


Question 2 of 10
2. The captain of a Ferengi starship has this title. Hint


Question 3 of 10
3. 'TNG': With whom was the Ferengi named Tog in love? Hint


Question 4 of 10
4. The leader of the Ferengi has this title. Hint


Question 5 of 10
5. Who first played Quark's mother Ishka? Hint


Question 6 of 10
6. Armin Shimerman (Quark), Max Grodenchik (Rom), and Aron Eisenberg (Nog) have each played a different Ferengi in the normal universe.


Question 7 of 10
7. What is the medium of commerce exchange in Ferengi society? Hint


Question 8 of 10
8. At the end of 'DS9', who ends up being the leader of the Ferengi? Hint


Question 9 of 10
9. 'DS9': Who played Liquidator Brunt? Hint


Question 10 of 10
10. 'DS9' episode 'Little Green Men': Where did Quark, Rom, and Nog wake up after crash-landing their malfunctioning shuttle? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Oct 20 2026 : bellgaria: 9/10
Oct 07 2026 : Guest 172: 9/10
Oct 04 2026 : Guest 174: 9/10
Oct 01 2026 : Guest 131: 8/10
Sep 02 2026 : Guest 173: 5/10
Sep 01 2026 : Guest 72: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The first appearance of the Ferengi was what episode?

Answer: 'TNG': 'The Last Outpost'

2. The captain of a Ferengi starship has this title.

Answer: DaiMon

3. 'TNG': With whom was the Ferengi named Tog in love?

Answer: Lwaxana Troi

4. The leader of the Ferengi has this title.

Answer: Nagus

5. Who first played Quark's mother Ishka?

Answer: Andrea Martin

This was the episode 'Family Business'. Cecily Adams took over the role for the remainder of the series.
6. Armin Shimerman (Quark), Max Grodenchik (Rom), and Aron Eisenberg (Nog) have each played a different Ferengi in the normal universe.

Answer: False

Shimmerman played Letek in the 'TNG' episode 'The Last Outpost', Grodenchik played Sovak in the 'TNG' episode 'Captain's Holiday'. But Eisenberg has only played the Ferengi Nog. He has, however, played two other parts in Trek lore: a newspaper vendor in the 'DS9' episode 'Far Beyond the Stars' and Kar, a Kazon youth, in the 'VOY' episode 'Initiations'.
7. What is the medium of commerce exchange in Ferengi society?

Answer: latinum

Latinum, gold-pressed and shaped into various sizes.
8. At the end of 'DS9', who ends up being the leader of the Ferengi?

Answer: Rom

Through miscommunication, Quark thought he was going to be tapped by Zek to take over. Zek thought he was talking to Rom.
9. 'DS9': Who played Liquidator Brunt?

Answer: Jeffrey Combs

Combs also played the Vorta called Weyoun, sometimes having to portray both characters in the same episode.
10. 'DS9' episode 'Little Green Men': Where did Quark, Rom, and Nog wake up after crash-landing their malfunctioning shuttle?

Answer: Roswell, NM

They time travel back to 1947 and are found by the US military.
Source: Author TonyTheDad

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/31/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us