FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about TV Character Occupations
Quiz about TV Character Occupations

TV Character Occupations Trivia Quiz


Just like their real-world counterparts, characters on TV typically have some sort of job. Your job, in this case, is to figure out which characters held which jobs.

A multiple-choice quiz by cag1970. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Things in Common
  8. »
  9. Professions on TV

Author
cag1970
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
195,315
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2030
- -
Question 1 of 10
1. Neither rain nor sleet nor snow would stop the intrepid Cliff Clavin, a regular at Cheers in Boston, from making his appointed rounds. But for which organization did this veteran delivery man work? Hint


Question 2 of 10
2. How did Joe and Brian Hackett, of Nantucket, Massachusetts, make their living? Hint


Question 3 of 10
3. When Lou Grant hired Mary Richards onto the staff of WJM-TV 12 in Minneapolis, what position did her give her? Hint


Question 4 of 10
4. Another Minneapolis TV veteran, anchorwoman Christine Armstrong, fell in love with, and ultimately married, a man who did what for a living? Hint


Question 5 of 10
5. Gomer Pyle wasn't much of a military man, but he would periodically recall stories of his old job in Mayberry, North Carolina. Where did Gomer work before he became a Marine? Hint


Question 6 of 10
6. Secret Agent 86, Maxwell Smart, used what occupation as his primary cover during his years as an agent for CONTROL? Hint


Question 7 of 10
7. Before his sister had to go off to rehab, leaving her three children in his custody, Bernie McCullough excelled in what profession? Hint


Question 8 of 10
8. Whenever Perry Mason went to work on a case, he could always count on the help of his good friend, Paul Drake. What did Drake do for a living? Hint


Question 9 of 10
9. Under the ever-watchful eye of Mr. Spacely, George Jetson was responsible for operating the powerful R.U.D.I. computer system. What do the letters stand for in the acronym R.U.D.I.? Hint


Question 10 of 10
10. On the TV series "For Your Love", Dean Winston works as an architect. However, before he took up the drafting board, he proudly told anyone who listened about what other profession he worked in prior to becoming an architect? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Neither rain nor sleet nor snow would stop the intrepid Cliff Clavin, a regular at Cheers in Boston, from making his appointed rounds. But for which organization did this veteran delivery man work?

Answer: US Postal Service

John Ratzenberger played the know-it-all mailman who lived with his mother on the hit NBC TV series "Cheers" from 1982 to 1993.
2. How did Joe and Brian Hackett, of Nantucket, Massachusetts, make their living?

Answer: As pilots

The Hackett brothers, played by Tim Daly and Steven Webber, ran Sandpiper Air on the hit NBC series "Wings" from 1990 to 1997. In a tragic twist of fate, the show's creator, David Angell, was on board one of the planes that hit the World Trade Center on September 11, 2001.
3. When Lou Grant hired Mary Richards onto the staff of WJM-TV 12 in Minneapolis, what position did her give her?

Answer: Associate producer

Mary Tyler Moore endured seven years of chaos and comedy, and kept CBS at the top of the ratings, in the role that defined her career. "The Mary Tyler Moore Show" ran from 1970 to 1977.
4. Another Minneapolis TV veteran, anchorwoman Christine Armstrong, fell in love with, and ultimately married, a man who did what for a living?

Answer: Coached football

Hayden Fox, the head coach of the Minnesota State Screaming Eagles, and later the Orlando Breakers of the NFL, could be as callous as he was caring. But life was never dull with him around, and "Coach" ran for 8 seasons in ABC's lineup (1989-1997).
5. Gomer Pyle wasn't much of a military man, but he would periodically recall stories of his old job in Mayberry, North Carolina. Where did Gomer work before he became a Marine?

Answer: Gas station

Gomer worked at Wally's Filling Station, and eventually made a move to co-own the station with his cousin, Goober, once his tour in the Marine Corps was up. Jim Nabors played the lovable, if dopey, Gomer Pyle from 1964 to 1970 on CBS.
6. Secret Agent 86, Maxwell Smart, used what occupation as his primary cover during his years as an agent for CONTROL?

Answer: Greeting card salesman

Although Smart employed a number of disguises, he's standard cover story was that he was a salesman for the Pontiac Greeting Card Company. Don Adams played the bumbling Smart for five seasons (1965-1969 on NBC and 1969-1970 on CBS).
7. Before his sister had to go off to rehab, leaving her three children in his custody, Bernie McCullough excelled in what profession?

Answer: Stand-up comedy

Running from 2001 to 2006 on Fox, "The Bernie Mac Show" featured the late comedian playing himself as he lent great comedy to a real-life situation. Mac, whose real name was Bernard McCullough, grew up in Chicago and honed his comedy skills there before hitting the big time.
8. Whenever Perry Mason went to work on a case, he could always count on the help of his good friend, Paul Drake. What did Drake do for a living?

Answer: Private investigator

William Hopper, the son of noted Hollywood gossip columnist Hedda Hopper, was originally supposed to play the role of Perry Mason. But when Erle Stanley Gardner, the author of the Perry Mason novels, saw actor Raymond Burr, who was auditioning for the role of the tough district attorney, Hamilton Burger, he knew he had his man. Hopper ended up playing Mason's valuable investigator during the show's nine-year run on CBS (1957-1966).
9. Under the ever-watchful eye of Mr. Spacely, George Jetson was responsible for operating the powerful R.U.D.I. computer system. What do the letters stand for in the acronym R.U.D.I.?

Answer: Referential Universal Digital Indexer

The late George O'Hanlon, Jr., provided the voice of the beleaguered George Jetson on the animated series "The Jetsons", during its network run in the 1960s on ABC and in syndicated episodes in the 1980s. R.U.D.I. was voiced by the late voice master Don Messick.
10. On the TV series "For Your Love", Dean Winston works as an architect. However, before he took up the drafting board, he proudly told anyone who listened about what other profession he worked in prior to becoming an architect?

Answer: Pro football player

Actor D.W. Moffett played one half of of the Winston couple (Dedee Pfeiffer played his wife Sheri) on this sitcom from 1998 to 2002. Oddly enough, the show's star, Holly Robinson Peete, is married to longtime NFL quarterback Rodney Peete.

Thanks to The Internet Movie Database, The Big Cartoon Database, Wikipedia and Geocities for all the additional information for this quiz.
Source: Author cag1970

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us