FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Virginian Matchup Part Two
Quiz about The Virginian Matchup Part Two

"The Virginian" Matchup Part Two Quiz


Match the actor's name with the character s(he) played.

A matching quiz by Soxy71. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television U-Z
  8. »
  9. The Virginian

Author
Soxy71
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
401,044
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
133
Last 3 plays: Guest 51 (7/10), Guest 95 (10/10), Guest 68 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Lee J. Cobb  
  Jennifer Sommers
2. Diane Roter  
  Clay Grainger
3. John Bryant  
  Holly Grainger
4. Gary Clarke  
  Judge Henry Garth
5. Roy Engel  
  Morgan Starr
6. John McIntire  
  Steve Hill
7. David Hartman  
  Mark Abbott
8. John Dehner  
  Doc Spaulding
9. Jeanette Nolan  
  David Sutton
10. Ross Elliott  
  Barney Wingate





Select each answer

1. Lee J. Cobb
2. Diane Roter
3. John Bryant
4. Gary Clarke
5. Roy Engel
6. John McIntire
7. David Hartman
8. John Dehner
9. Jeanette Nolan
10. Ross Elliott

Most Recent Scores
May 01 2024 : Guest 51: 7/10
Apr 01 2024 : Guest 95: 10/10
Mar 27 2024 : Guest 68: 10/10
Mar 24 2024 : Guest 75: 7/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Lee J. Cobb

Answer: Judge Henry Garth

Cobb played the first owner of Shiloh Ranch.
2. Diane Roter

Answer: Jennifer Sommers

Jennifer was Judge Garth's niece. She was a mid-season replacement for Roberta Shore who left the show.
3. John Bryant

Answer: Doc Spaulding

Doc Spaulding was Medicine Bow's physician.
4. Gary Clarke

Answer: Steve Hill

Steve was a ranch hand and buddy of Trampas and The Virginian.
5. Roy Engel

Answer: Barney Wingate

Wingate was another ranch owner who appeared in several episodes.
6. John McIntire

Answer: Clay Grainger

Clay and his wife Holly took over Shiloh from his brother John Grainger.
7. David Hartman

Answer: David Sutton

Hartman joined the cast in season seven as new Shiloh hand David Sutton. He and Trampas got off to a rough start but then became friends. They appeared in two comedy episodes together that season.
8. John Dehner

Answer: Morgan Starr

Dehner replaced Lee J. Cobb in season four, playing Judge Garth's stand-in to run Shiloh in his absence. Dehner frequently played a bad guy in westerns and lasted half the season. He was replaced by Charles Bickford as new owner John Grainger in season five.
9. Jeanette Nolan

Answer: Holly Grainger

Nolan was John McIntire's wife in real life, as well as in the series.
10. Ross Elliott

Answer: Mark Abbott

Mark Abbott was the sheriff of Medicine Bow.
Source: Author Soxy71

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us