FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Virginian Matchup
Quiz about The Virginian Matchup

"The Virginian" Matchup Trivia Quiz


Match the actor's name with the character s(he) portrayed. This is a mix of main and supporting characters, but they are all regulars on the show, not guest stars. Only two of the actors remained in all nine seasons.

A matching quiz by Soxy71. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television U-Z
  8. »
  9. The Virginian

Author
Soxy71
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
400,932
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
165
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. James Drury  
  Emmett Ryker
2. Tim Matheson  
  Molly Wood
3. Roberta Shore  
  Randy Benton
4. Charles Bickford  
  Stacey Grainger
5. Pippa Scott  
  John Grainger
6. Randy Boone  
  The Virginian
7. Sara Lane  
  Betsy Garth
8. Clu Gulager  
  Trampas
9. Don Quine  
  Elizabeth Grainger
10. Doug McClure  
  Jim Horn





Select each answer

1. James Drury
2. Tim Matheson
3. Roberta Shore
4. Charles Bickford
5. Pippa Scott
6. Randy Boone
7. Sara Lane
8. Clu Gulager
9. Don Quine
10. Doug McClure

Most Recent Scores
May 22 2024 : Guest 38: 10/10
May 01 2024 : Guest 51: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. James Drury

Answer: The Virginian

James Drury played The Virginian in all nine seasons.
2. Tim Matheson

Answer: Jim Horn

Tim Matheson was added as a regular in season eight.
3. Roberta Shore

Answer: Betsy Garth

Roberta Shore left the series part way into season four. She had married in real life, and her character was written out of the show by getting married and leaving Wyoming.
4. Charles Bickford

Answer: John Grainger

Charles Bickford was in season five and part of season six. He died unexpectedly, and John McIntire was hired to play his brother, Clay Grainger. Ironically, McIntire was also a replacement in another series, "Wagon Train", when the lead actor, Ward Bond, passed away.
5. Pippa Scott

Answer: Molly Wood

Pippa Scott played newspaper editor Molly Wood, who was The Virginian's first love interest. Her character was killed in season two.
6. Randy Boone

Answer: Randy Benton

Randy Boone played Randy Benton, a rather naive young man who signed on at Shiloh in season two.
7. Sara Lane

Answer: Elizabeth Grainger

Sara Lane portrayed Elizabeth in seasons 5-8.
8. Clu Gulager

Answer: Emmett Ryker

Clu Gulager guest starred as a mute in "Run Quiet" before becoming a regular as Deputy Ryker in season three.
9. Don Quine

Answer: Stacey Grainger

Don Quine was a regular cast member in seasons five and six.
10. Doug McClure

Answer: Trampas

Doug McClure was the only other star who was in the series for its entire run.
Source: Author Soxy71

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us