FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Whos Got the Power A Zatch Bell Quiz
Quiz about Whos Got the Power A Zatch Bell Quiz

'Who's Got the Power?': A "Zatch Bell" Quiz


This is a quiz on the first few episodes of the anime "Zatch Bell". Please be advised that this is on the American dubbed version, not the original Japanese.

A multiple-choice quiz by Diamondlance. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television U-Z

Author
Diamondlance
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
206,209
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
730
Last 3 plays: Guest 73 (4/10), Guest 146 (8/10), Indonesia129 (9/10).
Question 1 of 10
1. How does Kiyo find Zatch? Hint


Question 2 of 10
2. What kind of educational facility does Kiyo attend? Hint


Question 3 of 10
3. What is Zatch Bell's plan for making Kiyo more popular? Hint


Question 4 of 10
4. What is the elemental of the first Mamodo that Zatch must fight? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the second Mamodo that Zatch has to fight? Hint


Question 6 of 10
6. The second Mamodo that Zatch must fight is ultimately undone by his own spell, Brezuto.


Question 7 of 10
7. Which of these spells is Kiyo not directly hit by? Hint


Question 8 of 10
8. After a violent fight with a strong Mamodo, Kiyo ends up in the hospital. Who is Kiyo's friend from school that visits him there?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. What did Kiyo's friend bring him at the hospital while he was recovering from his injuries from the battle with the dark Mamodo? Hint


Question 10 of 10
10. When Kiyo goes to the Botanical Gardens with Suzy and Zatch, what color is the book of the Mamodo that he faces there? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 17 2024 : Guest 73: 4/10
Apr 24 2024 : Guest 146: 8/10
Apr 24 2024 : Indonesia129: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How does Kiyo find Zatch?

Answer: Kiyo's father gives him Zatch

Kiyo's father lives away from home. He finds Zatch unconscious and brings him back to health. To return the favor, Zatch agrees to go to be with Kiyo. Kiyo is very introverted, and Zatch is given to Kiyo to encourage Kiyo to make friends with other people.
2. What kind of educational facility does Kiyo attend?

Answer: jr. high school

Kiyo is a very intelligent junior high school student. As a result, other students interpret Kiyo as having an air of superiority and shun him for his apparent arrogance. Though hard on the outside, Kiyo has the desire to make friends and change his selfish ways with Zatch's help.
3. What is Zatch Bell's plan for making Kiyo more popular?

Answer: Operation Hero of Justice

Zatch Bell figures that if Kiyo stands up to the school bully Kane, thus being a 'Hero of Justice', the students would like him more. Kiyo walks away from the battle with some bruises (from both Kane and Hyde, Ido's wind Mamodo), but more importantly, knowledge of Zatch's power and somewhat elevated self-esteem.
4. What is the elemental of the first Mamodo that Zatch must fight?

Answer: Wind

Kiyo and Zatch must stand up to a skateboarder, Ido, on top of the junior high building in order to save Suzy, an acquaintance of Kiyo. The Zaker spell destroys part of the school building. Oddly enough, this is ignored by the administration; school is in session again the next day.
5. What is the name of the second Mamodo that Zatch has to fight?

Answer: Rekom

Rekom is partnered with a man who harbors bitterness in his heart. This man uses his Mamodo for evil, attacking others and robbing a bank. Kiyo becomes the 'Hero of Justice' again at Zatch's suggestion and stops Ajikawa, Rekom's master, from robbing the bank.
6. The second Mamodo that Zatch must fight is ultimately undone by his own spell, Brezuto.

Answer: False

Rekom is undone by his own spell, but the spell he is undone by is Gekaw. Rekom tries to attack Zatch, but Kiyo commands Zatch to use Rashield (a reflective shield) that sent Gekaw back to Rekom with an added electrical charge. It is probably most correct to say that Rekom was defeated by a combination of Gekaw and Rashield, definitely not Brezuto.
7. Which of these spells is Kiyo not directly hit by?

Answer: Doruke

In this battle, Zatch must fight an Earth based Mamodo while Kiyo is almost robbed of his spellbook in his own house. Sherry and Brago, those trying to get Zatch's book, easily stop this Earth based Mamodo. However, Brago, a Dark Mamodo, ultimately is told by Sherry to retreat from his fight with Zatch as Kiyo's bond with Zatch strengthens.
8. After a violent fight with a strong Mamodo, Kiyo ends up in the hospital. Who is Kiyo's friend from school that visits him there?

Answer: Suzy

Suzy means well, but she's a little intellectually challenged. By the end of the episode, the receptionist says that she has asked for directions to Kiyo's room fifty times.
9. What did Kiyo's friend bring him at the hospital while he was recovering from his injuries from the battle with the dark Mamodo?

Answer: some fruit

Suzy instructs Kiyo to eat the fruit progressively as he gets better. Each fruit had a face drawn on it. One was sad, one happy, and the third was delighted. Suzy told Kiyo to eat the sad one first and work up to the delighted one when he was fully recovered.
10. When Kiyo goes to the Botanical Gardens with Suzy and Zatch, what color is the book of the Mamodo that he faces there?

Answer: light green

This Mamodo commands roots to come up from underground. His master is so interested in training that he doesn't care who he hurts. Kiyo does not tolerate this, and rescues the people from the roots with Zatch's help. Then, he battles and defeats this Mamodo with the help of his friends.
Source: Author Diamondlance

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us