FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Load of Mumbo Jumbo
Quiz about A Load of Mumbo Jumbo

A Load of Mumbo Jumbo Trivia Quiz


You have to decide the correct answers to questions pertaining to Mumbo Jumbo in this "Banjo-Kazooie" quiz by weeding out the answers that are clearly Mumbo Jumbo (or wrong). This game is for the N64. Good luck!

A multiple-choice quiz by kyleisalive. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Banjo-Kazooie Games
  8. »
  9. Banjo-Kazooie

Author
kyleisalive
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
235,899
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
426
- -
Question 1 of 10
1. The first transformation is in Mumbo's Mountain. What do you become in this stage? Hint


Question 2 of 10
2. How many Jiggies within Mumbo's Mountain require the use of the Mumbo transformation for that level? Hint


Question 3 of 10
3. The transformation in Bubblegloop Swamp is an alligator. How many Mumbo Tokens are needed for you to transform? Hint


Question 4 of 10
4. The Alligator is needed to enter the giant crocodile in the swamp. Who do you face off against in this mini-game? Hint


Question 5 of 10
5. What will Mumbo transform Banjo into in Freezeezy Peak? Hint


Question 6 of 10
6. Is the Freezeezy transformation needed to collect any Jiggies outside Freezeezy Peak?


Question 7 of 10
7. What is the transformation in Mad Monster Mansion? Hint


Question 8 of 10
8. How many Cheato books require the Mad Monster Mansion transformation to be accessed (even if you don't talk to Cheato in that form)? Hint


Question 9 of 10
9. How many Mumbo Tokens does the bee transformation cost? Hint


Question 10 of 10
10. Which is the only season in which you can transform into the bee? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The first transformation is in Mumbo's Mountain. What do you become in this stage?

Answer: Termite

The first transformation is from Mumbo's hut in the first level. This transformation costs five Mumbo Tokens, all of which can be found in the same stage in various locations. As a termite, it's not possible to attack enemies, but it's possible to climb steep hills with ease. This ability surpasses the Talon Trot's ability to climb steep hills.
2. How many Jiggies within Mumbo's Mountain require the use of the Mumbo transformation for that level?

Answer: One

You only need to become the termite to enter and climb to the peak of the termite mound in the center of the level. Another thing you might want to as a termite is get the Empty Honeycomb in the side of the cliff. If you've hit the Grunty Switch, you also need the termite to claim the Jiggy on top of the small mountain at the entrance to the world in Grunty's Lair.
3. The transformation in Bubblegloop Swamp is an alligator. How many Mumbo Tokens are needed for you to transform?

Answer: Ten

As you progress through each stage containing Mumbo's hut, the cost for a transformation will increase by five Mumbo Tokens. The alligator is a good transformation and it's probably the safest one in the game. It's the only transformation that can attack enemies, and it can stand up to the piranhas in the swampy waters of the swamp. You also need this transformation to find the first location containing Cheato.
4. The Alligator is needed to enter the giant crocodile in the swamp. Who do you face off against in this mini-game?

Answer: Mr. Vile

During this mini-game, you'll need to eat more Yumblies than Mr. Vile (another gator) in an allotted time. If you've entered Gobi's Valley and learned how to use the Turbo Shoes, the task should be completed much easier. This game is also played in the Grunty's Furnace Fun physical challenges.
5. What will Mumbo transform Banjo into in Freezeezy Peak?

Answer: Walrus

For the modest price of fifteen Mumbo Tokens (accumulated over the past and current stages), Mumbo will transform you into a walrus. In this stage, his hut is overlooking the freezing water. With the walrus, you can easily pass through the freezing water which you couldn't travel through as Banjo and Kazooie. Like three other transformations, the walrus can't attack enemies.
6. Is the Freezeezy transformation needed to collect any Jiggies outside Freezeezy Peak?

Answer: No

The walrus is used to collect two Jiggies around the peak. One of these is received from Wozza the large walrus. He'll simply give up the Jiggy if you walk to his cave. Here you can also obtain an Empty Honeycomb. The second Jiggy is in the first race against Boggy the polar bear. You must race Boggy a second time as Banjo and Kazooie, and that race is best done when you have the Turbo Shoes from the following level.
7. What is the transformation in Mad Monster Mansion?

Answer: Pumpkin

The Mad Monster Mansion transformation costs twenty Mumbo Tokens and it can not attack enemies. This is probably the smallest of the transformations since it's able to hop into pipes to collect notes and Jiggies. The pumpkin is also required to collect one of the Empty Honeycombs. To do this, you need to go to the higher floors of the mansion and find the hedge path to the house.
8. How many Cheato books require the Mad Monster Mansion transformation to be accessed (even if you don't talk to Cheato in that form)?

Answer: Two

The first one you can access is outside the stage near the Gobi's Valley picture. To reach it, you use the pumpkin to navigate the narrow, winding path and to crawl into a small hole. The second requires that you raise the water level outside Rusty Bucket Bay, but to do this, you must use the pumpkin to raise the water to the first level by taking it into a small mansion outside the Mad Monster entrance.
9. How many Mumbo Tokens does the bee transformation cost?

Answer: Twenty-five

The final transformation is in the final stage, Click Clock Wood, and it is the most expensive transformation at five times the first transformation cost (remember when the termite cost five Mumbo Tokens?). Unfortunately, the bee can not attack enemies, but it can fly to the highest point of the stage without wasting a single feather.
10. Which is the only season in which you can transform into the bee?

Answer: Spring

Although Mumbo's hut is found in all four seasons, the actual transformation is only performed and needed in the first season to claim a Jiggy or two and some Jinjos. The bee is also needed if you want to claim the Jiggy generated by the level's Grunty Switch. Luckily, it can be taken out of Click Clock Wood for a good distance.

In the seasons where you are not the bee, Mumbo will be preoccupied with other things like sweeping leaves or a winter vacation.
Source: Author kyleisalive

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Diamondlance before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us