FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about BanjoKazooie N64
Quiz about BanjoKazooie N64

"Banjo-Kazooie" N64 Trivia Quiz


This quiz is about "Banjo-Kazooie" for N64. This is my first quiz, so good luck!

A multiple-choice quiz by habsfan21. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Banjo-Kazooie Games
  8. »
  9. Banjo-Kazooie

Author
habsfan21
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
256,124
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
584
- -
Question 1 of 10
1. How many Jiggies are there in each level? Hint


Question 2 of 10
2. Which company created "Banjo-Kazooie"? Hint


Question 3 of 10
3. At the entrance to the level Rusty Bucket Bay, how many crates are there? Hint


Question 4 of 10
4. In Click Clock Wood, in which season can you get the pink jinjo? Hint


Question 5 of 10
5. In Banjo's house, what time is it on the clock? Hint


Question 6 of 10
6. What are the five jinjo colors? Hint


Question 7 of 10
7. Which game is the sequel to "Banjo-Kazooie"? Hint


Question 8 of 10
8. How many levels have Mumbo huts in them? Hint


Question 9 of 10
9. What is Banjo's brother's name? Hint


Question 10 of 10
10. Who is Brentilda? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 08 2024 : bernie73: 4/10
Apr 21 2024 : Guest 167: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many Jiggies are there in each level?

Answer: Ten

There are 100 Jiggies in the game. Some Jiggies are tougher to get than others(ex: poke a very angry crab in the eye three times and then go in his shell for a Jiggy) and some are easier (ex: swim to the bottom of a pool and get a Jiggy).
2. Which company created "Banjo-Kazooie"?

Answer: Rare

Rare also created many other games like "Banjo-Tooie", "Star Fox Adventures" and "Star Fox Assault". Microsoft owns the Xbox and Sony owns the Playstation. Nintendo owns the Gamecube and the Wii.
3. At the entrance to the level Rusty Bucket Bay, how many crates are there?

Answer: Eight

Rusty Bucket Bay is the level before Click Clock Wood but after Mad Monster Mansion. Rusty Bucket Bay is a level that takes place on a ship.
4. In Click Clock Wood, in which season can you get the pink jinjo?

Answer: Spring

There are five jinjos in each level. Every jinjo is a different color, and hidden in a different place in the level. It is trickier to find them in Click Clock Wood because there are four different seasons in this level.
5. In Banjo's house, what time is it on the clock?

Answer: 7:51

If you stare at Bottle's picture in Banjo's house, you will enter a bonus game where you must solve a puzzle! Every time you complete one, you get a cheat!
6. What are the five jinjo colors?

Answer: blue, green, pink, yellow, orange

The five jinjos yell "Help!" whenever you are close to one. If you collect all five jinjos, you receive a Jiggy.
7. Which game is the sequel to "Banjo-Kazooie"?

Answer: "Banjo-Tooie"

"Banjo-Ooie" and "Banjo-Chewie" don't exist; I just made them up. "Grunty's Revenge" is for Game Boy Advance.
8. How many levels have Mumbo huts in them?

Answer: None of them do

None of them do! The levels have Mumbo skulls! The animals or objects that you get transformed into are the termite, alligator, walrus, pumpkin and the bee.
9. What is Banjo's brother's name?

Answer: Banjo doesnt have a brother

Banjo does have a sister named Tooty who you must save from the evil witch Gruntilda. Banjo has a bird named Kazooie too!
10. Who is Brentilda?

Answer: Gruntilda's sister

Every time you find Brentilda, she gives you 3 interesting facts about Grunty that will be useful later in the game. Gruntilda also has 2 other sisters named Blobbelda and Mingella(they get introduced in "Banjo-Tooie").
Source: Author habsfan21

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us