FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Spelling It Out  BanjoKazooie
Quiz about Spelling It Out  BanjoKazooie

Spelling It Out - "Banjo-Kazooie" Quiz


In this quiz, you will answer the first nine questions, and the final answer will be created from the first letters of the previous nine answers. "Banjo-Kazooie" is played on the Nintendo 64. Good luck!

A multiple-choice quiz by kyleisalive. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Banjo-Kazooie Games
  8. »
  9. Banjo-Kazooie

Author
kyleisalive
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
235,898
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
751
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 75 (8/10), Guest 167 (10/10), Guest 50 (3/10).
Question 1 of 10
1. What is the name of the mole that teaches you techniques throughout the game?

Answer: (One Word)
Question 2 of 10
2. Which item do you learn to use in Treasure Trove Cove? Hint


Question 3 of 10
3. Which character will only give you a Jiggy in the winter in Click Clock Wood? Hint


Question 4 of 10
4. There are one hundred of which item in each stage? Hint


Question 5 of 10
5. What is the second stage in the game? Hint


Question 6 of 10
6. What well-known 'easter egg' is found in Freezeezy Peak? Hint


Question 7 of 10
7. What can be found beneath the game board in "Grunty's Furnace Fun"? Hint


Question 8 of 10
8. Banjo didn't debut in "Banjo-Kazooie". Which game did he first appear in?

Answer: (Three Words - Nintendo 64 Game)
Question 9 of 10
9. Which season in Click Clock Wood contains the most notes? Hint


Question 10 of 10
10. The name of Gruntilda's sister can be spelled with the first letter of the previous nine answers. What is that name?

Answer: (One Word - Nine Letters)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 02 2024 : Guest 75: 8/10
Apr 22 2024 : Guest 167: 10/10
Apr 16 2024 : Guest 50: 3/10
Apr 09 2024 : Guest 47: 9/10
Apr 07 2024 : Guest 124: 10/10
Mar 31 2024 : Guest 71: 8/10
Mar 29 2024 : Guest 172: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the mole that teaches you techniques throughout the game?

Answer: Bottles

Bottles is first met at Spiral Mountain and he has a molehill right outside Banjo's house. It isn't discovered until "Banjo-Tooie" that Bottles has a home with his family in Jinjo Village. Throughout this first adventure though, Bottles will appear in various worlds as a mentor who teaches the bear and bird how to make use of their skills and items. Bottles will also record Note scores.
2. Which item do you learn to use in Treasure Trove Cove?

Answer: Red Feathers

If you find Bottles on the crow's nest of the Salty Hippo in the second world, he'll teach you to use the Red Feathers and Flight Pad to fly. The Gold Feathers are given the first time in Clanker's Cavern when you learn the Wonderwing. The first time you use the Wading Boots will probably be in the waters of Bubblegloop Swamp, and the Turbo Shoes (aka Turbo Trainers) will likely be your final skill learned.

It's also the only skill learned in Gobi's Valley.
3. Which character will only give you a Jiggy in the winter in Click Clock Wood?

Answer: Eyrie

Over the seasons, you can watch Eyrie the eagle grow and change. Hatch his egg in the spring, feed him caterpillars over summer and autumn, and then return in winter to see the bird in his final form. At this stage, you'll get your Jiggy. Nabnut will give you a Jiggy in autumn and Gobi helps you get a Jiggy (against his will) in summer and autumn.

Although you can help Gnawty in summer, you can't actually reach his Jiggy until autumn. You can also claim it in winter.
4. There are one hundred of which item in each stage?

Answer: Notes

Musical Notes are used to open Note Doors which can be found in Grunty's Lair. By the end of the game, it's possible to have nine hundred Notes though only eight hundred and ten are needed to reach the witch. To claim everything in the game, you need to have eight hundred and eighty-two Notes.

When you leave a world, your highest Note score is saved and you need to collect all of the notes over again to get another score.
5. What is the second stage in the game?

Answer: Treasure Trove Cove

After obtaining fifty Notes and two Jiggies from Mumbo's Mountain, you can make your way to the second of nine stages in Grunty's Lair. This area, with a pirate/sea theme contains a shark, pirate ship, and lighthouse and it involves swimming and flying tasks. Two skills are learned here, and like usual, you can collect one hundred Notes and ten Jiggies.
6. What well-known 'easter egg' is found in Freezeezy Peak?

Answer: Ice Key

The Ice Key can be found in the back of Wozza's Cave and without a Gameshark or a certain cheat, it's near impossible to get closer than a wall of ice. In the sequel, "Banjo-Tooie", players can find a second Ice Key. This is used to unlock a large safe in Cloud Cuckooland (via Glitter Gulch Mine) in order to claim a large Glowbo that will turn Kazooie into a dragon.

The Blue Egg is also an 'easter egg' in "Banjo-Kazooie".
7. What can be found beneath the game board in "Grunty's Furnace Fun"?

Answer: Lava

If you happen to incorrectly guess the answer to a Skull Question, you'll be thrown into the lava as punishment and you'll be forced to start all over again. There's also lava in the room containing the Gobi's Valley picture. Gobi also mentions he's off to visit the lava world, but this isn't seen until "Banjo-Tooie". One step in lava and Banjo loses all of his health (and a life).
8. Banjo didn't debut in "Banjo-Kazooie". Which game did he first appear in?

Answer: Diddy Kong Racing

"Diddy Kong Racing" is another title in Rare's "Donkey Kong" series starring "Donkey Kong Country's" sidekick Diddy. In this game, players can choose Banjo or other characters to defeat the evil Wizpig in an adventure around Timber's Island. In the game, you can race through different unique environments in a plane, car, or hovercraft. The game is for the Nintendo 64.
9. Which season in Click Clock Wood contains the most notes?

Answer: Autumn

In autumn, you can collect forty-eight of Click Clock Wood's one hundred notes. The others are distributed evenly amongst winter, spring, and summer while four can be found in the stage's lobby. The notes in the autumn area are mostly found amongst the leaves and around the large central tree. Be sure to check Mumbo's, Gnawty's, and Nabnut's places as well.
10. The name of Gruntilda's sister can be spelled with the first letter of the previous nine answers. What is that name?

Answer: Brentilda

Brentilda is an important character in most of the game. She can be found throughout Gruntilda's Lair and she will give you personal information about Grunty which can be used on Gruntilda spaces in "Grunty's Furnace Fun". If you're low on health, you'll also get a full health bar. Brentilda is the good sister of Grunty. Oddly, you don't find out about Grunty's other sisters until the sequel.
Source: Author kyleisalive

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Diamondlance before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us